-

ASÜ RESMEN 15 YAŞINDA!!!

Üniversitenin mutlu İstikbali Diş hekimliği ve Eczacılık fakültelerinin açılmasıyla yeni yatırımlar için inşaat ile çevre düzenlemesini %25 aşağıya çeken ve bakım ile onarımı da uzun yıllar ortadan kaldırarak elde edilecek tasarrufla daha çok yatırıma imkan sağlayacak yeni yerleşkede!!!

ASÜ RESMEN 15 YAŞINDA!!!
16 Mart 2021 - 22:33
2005 yılının bitimine bir gün kala 30 Ocak günü TBMM’sinde  sabaha karşı kabul edilen 15 yeni devlet üniversitesi hakkındaki kanunla kurulan, fakat bu kanunun o zamanki  Cumhurbaşkanı A.Necdet Sezer tarafından anlaşılmaz bir şekilde veto edilmesi nedeniyle bu kanunun TBMM’sinde ilk kabul edilişinden 3 ay sonra Mart ayında  Mecliste yapılan görüşmede yeniden aynı şekilde kabul edilen yasanın  17 Mart günü Resmi gazetede yayınlanmasıyla resmen kurulan Aksaray Üniversitesi bugün 15. yılını dolduracak. 

  17 Mart 2006 tarih ve 26111 sayılı Resmi Gazete ‘de yayımlanarak yürürlüğe giren 5467 Sayılı Kanunla o zamana kadar kampüsteki ve bağlı tüm yükseköğretim kurumlarıyla 1992 yılında kurulan Niğde üniversitesine bağlanan ASÜ kanunun resim gazetede yayınlanasıyla müstakil hale geldi. 
“Evrensel Düşünen Mahalliyi Gözeten” sloganıyla belirlediği hedefler doğrultusunda hızla büyüyen ASÜ’de 12 Fakülte, 3 Enstitü, 1 Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 1 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu ve 17 Araştırma Merkezi ile ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyinde 23005 öğrencisiyle eğitim ve öğretime devam ediliyor. 

   Rektör Profesör Dr. Yusuf Şahin hoca yönetimindeki kurmay hayatiyle milli ve milletler arası camiada elde edilen başarılarıyla bölgemizin parlayan yıldızı olan üniversitemizde eğitim-öğretim, araştırma ve bilimsel faaliyetler tam zamanlı çalışan deneyimli, dinamik ve yetkin 798 öğretim elemanı ve 317 idari personeli tarafından yürütülüyor. 


 Öğrenci sayısı ve bu öğrencilere hizmet veren akademik ve idari kadrosuyla 24.000 nüfusa ulaşan  ASÜ’nün mutlu İstikbali Diş hekimliği ve Eczacılık fakültelerinin açılmasıyla yeni yatırımlar için inşaat ile çevre düzenlemesini %25 aşağıya çeken ve bakım ile onarımı da uzun  yıllar ortadan kaldıran ve bu kaynak tasarrufuyla daha çok yatırıma imkan verecek yeni yerleşkede.!!!

( Haber Araştırma  belge, bilgi ve fotoğraflar Ali Genç) 

YORUMLAR

  • 0 Yorum