-

ATSO ÜYELERİNE TOBB NEFES KREDİSİ

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, koronovirüs pandemisinden etkilenen Aksaray’da ilimizdeki cirosu 25 milyon liranın altında olan küçük işletmeler için bugünden itibaren TOBB Nefes Kredisi’nin devreye alındığını bildirdi.

ATSO ÜYELERİNE TOBB NEFES KREDİSİ
27 Nisan 2020 - 13:26
ATSO üyelerinin pandeminin başladığı günden itibaren finansmana ulaşmada büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten ATSO Başkanı Göktaş yaptığı açıklama da; “Ülkemiz genelinde koronavirüs yayılımından bu yana özellikle cirosu küçük işletmelerimiz finans bulmakta zorluk yaşıyordu.  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz tarafından başlatılan Nefes Kredisi ile bu zorluklar bir nebze olsun giderilecektir. Hayata geçirilen Nefes kredisi, 25 milyonun altındaki işletmelerin başvuracağı bir kredidir.

Bu kapsamda Nefes kredisine başvurmak isteyen üyelerimiz Odamızdan alacakları Üye Belgeleri ile Denizbank Şubeleri ’ne başvurabileceklerdir. Ayrıca pandemi kapsamında da, Üyelerimiz belgelerini Odamıza gelmeden online olarak odamız web sitesinden de alabilirler. Yıllık faizi 7.5 oranında belirlenen kredinin 2020’de anapara ve faiz ödemesi bulunmayacaktır. Geri ödemeler 2021 yılında 12 eşit taksitte yapılacak. Kredi’de üst limit illere göre 50 bin ila 100 bin TL arasında değişecek. Kredinin yüzde 80’i Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli olacak. Toplamda 6 milyar TL kaynak yaratılarak, 40 bin KOBİ’ye ulaşılması hedefleniyor. 2 hafta sonra kamu bankalarının da projeye katılımı beklenmektedir.

 

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU’NA TEŞEKKÜR



 

Nefes Kredisi için TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür eden ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş açıklamasının devamında; “Nefes Kredisi, TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun büyük gayretiyle, TOBB ve 365 oda ve borsanın tüm kaynaklarını, üyelerinin bir an önce kullanabilmesi için yapılan çalışmaların sonucunda ortaya çıkmıştır.

TOBB Oda ve Borsalar olarak gücümüzü her zaman üyelerimizden almaktayız. Bu zor günlerde de gücünü aldığımız üyelerimize destek olmak için TOBB öncülüğünde Odamızın kaynaklarını üyelerimize sunuyoruz. Bu kararın mimarı olan TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve TOBB yönetimine teşekkür ediyorum.” Dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum