-

BAŞKAN EVREN DİNÇER 'DAHA YEŞİL BİR AKSARAY İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

Aksaray'da, il oluşunun 30. yılı 30 bin fidan dikilerek kutlandı. Aksaray Valiliği, Aksaray Belediyesi tarafından ortaklaşa organize edilen fidan dikimi Kılıçarslan Tepesi'nde gerçekleştirildi. Tüm resmi kurum ve kuruluşların, sivil toplum örgütlerinin, öğrencilerin ve çok sayıda davetlinin katıldığı programda 30 bin fidan toprakla buluşturuldu.

BAŞKAN EVREN DİNÇER 'DAHA YEŞİL BİR AKSARAY İÇİN ÇALIŞIYORUZ'
06 Kasım 2019 - 10:10

Aksaray haber



Burada bir açıklama yapan Aksaray Valisi Ali Mantı, Aksaray'ın il oluşunun 30. yılına özel 30 bin fidan dikeceklerini belirterek, "30 bin fidan dikeceğiz. Tüm kurumlarımız ile buradayız. Öğrencilerimizle buradayız. Hem öğrencilerimize ağaç dikmeyi, korumayı, ağaç sevgisini, orman sevgisini de aşılamak maksadıyla bir aradayız" dedi.

 

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, "Bugün tüm Aksaray’ımızdaki vatandaşlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, kamu idarecilerimiz ile birlikte Aksaray'da bir fidan dikme seferberliği başlattık. Bugün de 30 bin adet fidan dikimini gerçekleştireceğiz. Aksaray’ımız her zaman ağaç dikmenin, yeşillendirmenin yanında yer aldı ve bundan sonra da yer alacak. Ağaçlarınızı takip edin. Bunu bir görev ve sorumluluk olarak edinin. Aksaray'ımız yeşil olarak bilinir ve anılır. İnşallah gelecek yıllarda da adına yakışır şekilde kentimizi yeşillendireceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 

Aksaray Orman İl Müdürü Mustafa Uygun da yaptığı konuşmasında Aksaray’ın orman alanı bakımından Türkiye genelinde alt sıralarda olduğunu söyledi.

 

Yapılan ve olumlu sonuçları alınan çalışmalarda 11 bin 500 hektar olan orman varlığını 23 bin 500 hektara çıkardıklarını aktaran Uygun; Ağaçlandırma çalışmalarına hızla devam ederek daha yeşil bir Aksaray oluşturulmaya gayret göstereceklerini belirtti.

 

Öğrenciler ise ağaç dikmenin önemine değinerek mutluluklarını dile getirdi. Konuşmaların ardından fidan dikim etkinliğine katılan Vali Mantı, Başkan Dinçer ve beraberindekiler protokol üyeleri ve öğrenciler belirlenen dikim sahasına mavi selvi, kızılçam, badem, dişbudak ve akasya türlerinde fidanları toprakla buluşturdu.

 

Kılıçaslan Tepesi ağaçlandırma sahasında düzenlenen fidan dikim etkinliğine Aksaray Valisi Ali Mantı, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk, sendika ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum