-

BUGÜN 56 YIL SÜREN 2. İLÇELİK PRANGASINA ÇARPTIRILMAMIZIN 88.KARA YILDÖNÜMÜ!!!

BUGÜN 56 YIL SÜREN 2. İLÇELİK PRANGASINA ÇARPTIRILMAMIZIN 88.KARA YILDÖNÜMÜ!!!
20 Mart 2021 - 09:06
88 yıl önce bugüne denk gelen 20 Mart 1933 günü o zaman Türkiye de 1926 yılında elektrik enerjisini sanayisi ve aydınlatmasında kullanan 2 elin parmaklarını geçmeyen şehri olmasına, başta komşu vilayetlerle arasındaki kara ulaşımını dönemin şartlarına göre lüks sayılan Şose yollarla en iyi seviyeye çıkartmasına. 

    Kendisine bağlı ilçe, belde ve köylerde eğitimle bayındırlık ve sağlık çalışmalarını devam ettirirken somut ve kabul edilebilir hiç bir gerekçe gösterilmeden Aksaray’ın 13 yıllık Vilayet ligi TBMM’sinde kabul edilen 2197 sayılı kanunun 3. maddesiyle feshedilerek 1989 un 15 Haziran’ına kadar 56. yıl sürecek ve bizi adeta yeryüzünden silen 2. İlçelik  prangasına çarptırıldık.!!! 

TARİHİN TEKERRÜR ETMEMESİ HAKKIMIZ OLAN HİZMETLERİN ZAMANINDA VERİLMESİNDE!!!! 

  Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere ilimiz Milletvekillerine çağrıda bulunan hemşerilerimiz” İhtiyar dünyamızda maddi ve manevi ilimlerin gelişmesini sağlayan sayısız ilkler ve teklerin merkezi Selçuklunun Şanlı Başkenti iyi insanlar ve zaferler diyarı Aksaray’ımız 88 yıl önce bu gün TBMM’sinde kabul edilen halen mantıklı ve hukuki hiç  bir sebebi de ortaya konamayan 2197 sayılı kanunla 56  yıl süren bizi adeta yer yüzünden silen ilçelik esaretinin yeniden tekerrür etmesini önlemenin yegane çaresi bizi en yakın liman ve ham madde merkezlerine bağlayacak olan  2004’de Ak Parti tarafından o seneki mahalli seçimlerden önce verilen fakat halen ihalesi bile yapılamayan Aksaray-Ulukışla Tren hattımızın hizmete girmesiyle bizim ve bizimle birlikte 7 ilçenin de can damarı olan 5 Şubat 2017 günü dönemin UDH bakanı Ahmet Arslan tarafından da olabilirliği uygun bulunan  E.90’ın Ankara-Niğde Otobanından en az şekilde etkilenmesini sağlayacak tedbirlerin zamanında alınmasında.!!! 

UDH BAKANI ARSLAN’IN 5 ŞUBAT 2017 GÜNÜ OLABİLİRLİĞİNİ ONAYLADIĞI E.90 KARAYOLUNUN ANKARA-NİĞDE OTOBANINDAN EN AZ ŞEKİLDE ETKİLENMESİNİ SAĞLAMAK HÜKÜMETİN BORCU!!! 
  
  Bu konuda 5 Şubat Pazar günü ilimizi ziyaret eden  o zamanki Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,10 Şubat Cuma günü ise ilimizi Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından ihalesinin o zaman yani 2017 yılı içinde  yapılacağı ve gelecek sene ise  yapımına başlanacağı. 


 Ardından 2 Haziran 2018’de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından partisinin mitingi için ilimize geldiğinde ihalesinin yakında yapılacağı,. 
   2019 yılının 26 Aralık günü ise il başkanı Hüseyin Altınsoy’un genişletilmiş il başkanları toplantısında konuyu gündeme getirmesi üzerine dönemin Ulaştırma ve Altyapı bakanı Mehmet Cahit Turhan’a Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ihalenin 2020 yılı içinde yapılması talimatı verilen. 
 
  Geçeceği güzergahta zemin sondajı da dahil ihale öncesi yapılması gereken Çet ve Etüt Projesi de dahil tüm işlemleri tamamlanan,2017 yılında ise DPT tarafından yatırım programına alınan ve o tarihten bu yana yatırım programında olan Aksaray-Ulukışla tren hattı başta olmak üzere ihtiyacımız olan diğer hizmetlerin zaman geçirilmeden alınmasında. 

     Kızıl kaya Aşıklı, Güvercin Kayası ve Yeşilova  Acem Höyük Arkeolojik kazılarından elde edilen bilgilerle göre 11000 yılı aşan geçmişi olduğu kanıtlanan, bu şanlı geçmişiyle Dünyanın bir elin parmaklarını geçmeyen şehrinden birisi olmasıyla tartışmasız olarak şehirlerinde atası olan Aksaray’ımızın bir daha hak etmediği duruma düşmemesi için kendisine yapılan haksızlıkların unutulmaması, unutturulmaması. 
 
   Ankara-Niğde otobanından  en az şekilde etkilenmesin sağlayacak tedbirlerin alınması bununla da bizimle birlikte Şerefli Koçhisar, Kulu, Cihanbeyli Haymana, Ereğli, Ulukışla ve Altunhisar ilçelerinin de can damarı olan E.90 Karayolunun cazibesini devam ettirecek tedbirlerin zaman geçirilmeden alınması. 
 
  Aksaray’a yatırım yapacak iş adamlarıyla gurbetçilerimizin rahatlıkla hava yolu ulaşımını sağlayabilmeleri için  Konya, Kayseri, Ankara ve Kapadokya hava limanlarını kullanan Aksaraylı ve ilimizdeki iş adamları başta olmak üzere bu hava limanlarını kullanan  yolcuların istatistikinin çıkartılarak yapılacak hava limanını kurtaracak ise  Ulaştırma bakanı Ahmet Arslan’ın 5 Şubat 2017 günü belirttiği gibi ilimize ait müstakil Hava limanımızın planlanmasına başlanılması başta olmak üzere hakkımız olan diğer hizmetlerin zamanında gerçekleştirilmeleri  gerekiyor.!!!”dediler..(Haber araştırma belge ve fotoğraflar Gazeteci-Yazar Ali Genç Arşivi) 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum