-

BUGÜN TÜRKİYE İLE AKSARAY'IN ORTAK YAS GÜNÜ!!!

Türkiye’ye reva görülenlerin kıyamete kadar yerle yeksan edilmesi için 27 Mayıs darbesiyle ülkemizi 10 yılda 10 misli kalkındıran, milletimizin dininin ve dininin ibadetleri üstündeki yasakların kaldırılması başta olmak üzere ulaşımdan ,sanayileşmeye kadar yüzlerce hizmeti gerçekleştiren milletin ayağını çarıktan kurtaran Menderes ve arkadaşlarını asanlarında diğer darbeciler gibi mutlaka yargılanarak cezalandırılmaları ve mahkeme kararlarının mezarlarına asılmasının sağlanması.

BUGÜN TÜRKİYE İLE AKSARAY'IN ORTAK YAS GÜNÜ!!!
27 Mayıs 2022 - 08:03
*Türkiye’ye reva görülenlerin kıyamete kadar yerle yeksan edilmesi için 27 Mayıs darbesiyle ülkemizi 10 yılda 10 misli kalkındıran, milletimizin dininin ve dininin ibadetleri üstündeki yasakların kaldırılması başta olmak üzere ulaşımdan ,sanayileşmeye kadar yüzlerce hizmeti gerçekleştiren milletin ayağını çarıktan kurtaran Menderes ve arkadaşlarını asanlarında diğer darbeciler gibi mutlaka yargılanarak cezalandırılmaları ve mahkeme kararlarının mezarlarına asılmasının sağlanması.

  * Aksaray’a reva görülenlerin ise bir daha hiçbir yerleşim yerine reva görülmemesi için çekilen sıkıntılar için hükümet tarafından hemşerilerimizden özür dilenmesi ve 56 yıl çekilen sayısız maddi ve manevi sıkıntının telafi edilmesi için başta hükümetin 2004’den bu yana sözü olmasına rağmen halen gerçekleştirilemeyen Aksaray-Ulukışla demir yolunun en kısa zamanda hizmete açılması,  E.90 Karayolunun Otobandan en az şekilde etkilenmesini sağlayacak  tedbirlerin alınmasıyla 56 yılda çekilen maddi ve manevi sıkıntıların telafisi için belirli süre genel bütçeden Aksaray iline akla gelen tüm yatırımlarda pozitif ayırımcılık yapılarak bunların en azından bir kısmı telafi edilmeli.

   Bugün Aksaray’ın 56 yıl yer yüzünden adeta silinmesine, sayısız maddi ve manevi sıkıntıların yaşatılmasına sebep olan 2. ilçelik  prangasının çarptırılmasının 89.,Türkiyenin ise demokrasisinin idam sehpasında sallandırılmasına sebep olan ve bunu millete reva görenlerin cezalandırılmamaları nedeniyle kendisinden sonraki her biri ülkemizi en az yarım asır geri götüren darbelerini mayalayan 27 Mayıs 1960 kanlı darbesinin ise 62. yas günü.!!!
    1920-33 arasında akla gelen her yönüyle kalkınan, modernleşen, elektrik enerjisini aydınlatma ve sanayisinde kullanan ülkenin iki elin parmaklarını geçmeyen ili olan.


    İlçeleriyle komşusu olan Konya ile Nevşehir arasında dönemin yüksek standartlı yolu olan şose yolları açan, devletle vatandaş işbirliğiyle eğitimi köylerindeki okullarla yaygınlaştırılmasına rağmen 89 yıl önce  20 Mart 1933 günü TBMM’sinde kabul edilen, 68 gün sonra 89 yıl önce bu gün 27 Mayıs 1933 Cumartesi günü Resmi gazetenin 2411 sayısında yayınlanan kanunun 3. maddesiyle Aksaray’ın hiç hak etmediği, asla ve asla da hak etmeyeceği 56 yıllık ilçelik esareti başladı.

27 MAYIS’ÇILAR YARGILANIP CEZALARI MEZARLARINA ASILMALI, AKSARAY’A 56 YILLIK 2. İLÇELİK ESARETİNİN YAŞATILMASINDAN DOLAYI ÖZÜR DİLENİP YATIRIMDA POZİTİF AYRIMCILIK SAĞANMALI!!

    Vatandaşlarımız Türkiye’nin  her yönüyle sağlanacak mutlu istikbalinin genelde ve  lokalde hak edilmeyen uygulamaların mutlaka ibret alınacak şekilde engellenmesini sağlayacak tedbirlerle mümkün olduğunu.!!!
   Bunun sağlanması için ilgili ve yetkililere çağrıda bulunarak iki arkadaşıyla birlikte idam sehpasında katledilen merhum Adnan Menderes hükümetinin başarılarını büyüklerinden öğrenmenin yanında dönemi aklı selimle inceleyen ve yazanlardan merhumla arkadaşlarının kendilerine reva görülenleri asla ve asla hak etmediklerini.

   Aksine İnanç ve fikir hürriyeti ile kalkınmada  10 yılda sağlanan muazzam gelişmeler nedeniyle her türlü taktiri hak ettiklerini belirterek ”Ülkemizin mutlu geleceği için mutlak olarak milli iradenin hakimiyetinin sağlanması, bunun için ise 27 Mayıs darbesini yapanlarında 12  Eylül ve 28 Şubat Post Modern darbesini yapanlar gibi yargılanıp alacakları cezalar mezarlarına asılmalı.” dediler. 

56 YIL SÜREN 2. İLÇELİK ESARETİNDE ÇEKİLEN SIKINTILARIN AKSARAY İLE BİRLİKTE BAŞKALARINADA YAŞATILMAMASI İÇİN HÜKÜMETİN ÖZÜR DİLEYEREK YATIRIMDA POZİTİF AYARIMCILIK İSTENİYOR!

   Yetkililere çağrıda bulunan Aksaraylılar ise “1920-33 arasında ilimizin merkeziyle  bağlı ilçeler ve diğer yerleşim yerlerine yapılan yatırımlar nedeniyle hızla gelişip kalkınan bundan dolayı  ilçe yapılması için her hangi bir somut gerekçe yoktu.
  Aksine coğrafi konumu nedeniyle merkezi hükümetten sağlanacak maddi ve manevi destekler ve teşviklerle ilimizle birlikte coğrafi konumumuzun avantajıyla bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasına da katkı sağlayan Aksaray’a yapılanı ilimiz ve vatandaşlarımız asla hak etmemiştir.
 
Hak etmediği halde Aksaray’a ve Aksaraylılara yaşatılan sıkıntıları nedeniyle o zamanki hükümet tarafından yapılan haksızlık ve bu haksızlığın sebep olduğu maddi ve manevi zararlar için özür dilenmesi ve çekilen sıkıntıların telafisi için belirli süre ilimize merkezi hükümet bütçesinden pozitif yatırımların yapılmasını bekliyoruz.” dediler.
(Haber araştırma: Ali Genç)
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum