-

Bulaşık Eldivenlerinin Sağladığı 6 Fayda

Bulaşık Eldivenlerinin Sağladığı 6 Fayda
25 Mayıs 2023 - 16:04
Bulaşık eldivenleri mutfakta bulaşık yıkama, fırın veya buzdolabını temizleme, banyo ve lavaboları ovma gibi pek çok işte kullanılır. Halk arasında “lastik eldiven” olarak da anılan bu ürünleri kullanmayı alışkanlık haline getirmek için en önemli 6 sebep aşağıdaki gibidir:
  1. Bulaşık eldivenleri, elleri sıcak sudan korur.

Mutfaktaki inatçı yağları uzaklaştırmak için sıcak su ve deterjan kullanmak en bilinen çözümdür. Sıcak suyun cildinizi yakmamasını istiyorsanız, bulaşık eldiveni kullanmanız gerekir.
 
  1. Bulaşık eldivenleri, kimyasal madde yanıklarına karşı elleri korur.
Ev temizliğinde kullanılan deterjanlarda ve çamaşır sularında amonyak, hidroklorik asit, formaldehit gibi cildi tahriş eden, hatta yanlış kullanım sonucu cildi yakma tehlikesi olan maddeler bulunur. Bulaşık eldiveni kullanarak cildinizi bu tür kimyasalların vereceği zararlardan koruyabilirsiniz.
  1. Bulaşık eldivenleri sayesinde eller kuru kalır.

Özellikle uzun süre ıslak ortamda çalışmak, ellerde egzama, çatlama gibi olumsuz sonuçlar doğurabilir. Eldiven kullanmak, bu durumlara karşı alınacak önlemler arasındadır.
 
  1. Bulaşık eldivenleri, tırnakların bakımlı ve sağlıklı kalmasını sağlar.

Uzun süre suya maruz kalan tırnaklar yumuşar, kırılgan hale gelir ve formları bozulur. Tırnakların güzel ve sağlıklı kalması için, evdeki ıslak işler sırasında eldiven kullanmak gerekir.

 
  1. Bulaşık eldiveni kullanmak, hastalık bulaşmaması için alınacak önlemler arasındadır.

Kapı kolu, musluk kolu gibi ortak kullanım alanlarını temizlerken eldiven kullanarak buralarda bulunabilecek bakterilere karşı kendinizi koruyabilirsiniz.
 
  1. Bulaşık eldivenleri, keskin nesnelerden elleri korur.
Bıçak, kırılan bardak gibi keskin nesneler nedeniyle olabilecek kazalara karşı bulaşık eldiveni sayesinde ellerinizi koruyabilirsiniz. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum