-

Çelik, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskına tepki gösterdi

Ak Parti genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından İsrail'in Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskına tepki gösterdi

Çelik, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskına tepki gösterdi
08 Mayıs 2021 - 00:15

Ak Parti genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Ömer Çelik, şu ifadleri kullandı:

"İsrail yönetiminin Mescid-i Aksa'daki gelişmeleri takip eden Anadolu Ajansı Editörüne müdahalesini şiddetle kınıyoruz. Yaralanan gazeteci kardeşimiz Turgut Alp Boyraz'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Anadolu Ajansı, daha önce de Filistin'de yaşanan İsrail zulümlerini dünyaya aktardığı için İsrail yönetiminin saldırılarına hedef olmuştur. Ancak bu saldırılar AA'nın duruşunu değiştirmemiştir.

İsrail yönetimini basın özgürlüğüne saygı göstermeye, Ramazan ayında Harem-i Şerif'e yönelik provakatif girişimlerden vazgeçmeye davet ediyoruz.

Harem-i Şerif, tüm Müslümanların kutsal mabedidir. İsrail hükümetinin mübarek Ramazan ayında Müslümanların mabedine yaptığı saygısızlığı ve Filistinlilere uyguladığı şiddeti kınıyoruz.

İsrail, Mescidi Aksa'nın hukuki statüsüne saygı duymalı ve uluslararası yükümlülüklerine uygun davranmalıdır. Filistinli kardeşlerimizin din ve vicdan özgürlüklerinin sonuna kadar yanındayız."

Hibya Haber Ajansı


YORUMLAR

  • 0 Yorum