-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kontrollü normalleşme sürecini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı ardından yeni kontrollü normalleşme sürecini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kontrollü normalleşme sürecini açıkladı
01 Mart 2021 - 21:00

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Bugün itibariyle yeni kontrollü normalleşme sürecini başlatıyoruz.

Sağlık Bakanlığımız bünyesinde faaliyet gösteren Bilim Kurulu 100000 nüfusa düşen vaka sayısı başta olmak üzere çeşitli kriterlere göre sınıflandırdı. Bu değerlendirmeye göre de 81 vilayetimiz düşük riskli mavi orta riskli sarı yüksek riskli turuncu ve çok yüksek riskli kırmızı olarak renklere ayırdı.

İllerin durumu her hafta illerin il hıfsı saha kurumlarına göre yeniden belirlenecek

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken yüksek ve çok yüksek riskli iller de bir müddet daha devam edecek.

Sokak kısıtlaması yüksek ve çok yüksek riskli illerde pazar günü devam edecek akşam

Sokağa çıkma saatleri sınırlı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubundaki vatandaşlarımızla ilgili düzenleme düşük ve orta riskli illerimizde kaldırılırken yüksek ve çok yüksek riskli sınıftaki illerde ise sokağa çıkma süresi artırılacaktır.

Ülkemizin tamamında süren akşam 21 ile sabah 5 arasındaki sokağa çıkma sınırlaması ise sürecek.

Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında İlkokullarda 8 ve 12. sınıflarda eğitim öğretime açılacaktır. Düşük ve orta riskli illerde ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde de eğitim-öğretime başlanacaktır. Yüksek ve çok yüksek riskli illerimizde ise genel uygulamanın dışında sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacaktır.

Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler çok yüksek riskli iller dışında Türkiye genelinde faaliyetlerini sabah 7 ile akşam 19 saatleri arasında %50 kapasite ile sürdürebileceklerdir.

Yüzme havuzu ve benzeri tesisler düşük ve orta riskli illerimizde sabah 9 ile akşam 19 arasında faaliyet gösterebileceklerdir.

Nikah merasimi şeklindeki düğünler düşük ve orta riskli illerimizde 100 kişiyi yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve bir saati aşmamak kaydıyla yapılabilecektir.

Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye'de normale döndürülecek ihtiyaç halinde valilikler farklı düzenlemeler yapabilecektir.

Hibya Haber Ajansı

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum