-

Davutoğlu'ndan tüm parti liderlerine Mescid-i Aksa çağrısı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Mescid-i Aksa'da devam eden İsrail zulmüne karşı tüm parti liderlerine ortak ses yükseltme çağrısında bulundu.

Davutoğlu'ndan tüm parti liderlerine Mescid-i Aksa çağrısı
08 Mayıs 2021 - 11:00

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Mescid-i Aksa'da devam eden İsrail zulmüne karşı iktidar başta olmak üzere tüm parti liderlerine ortak ses yükseltme çağrısında bulundu.

Mescid-i Aksa'nın geçici işgal dönemlerini aşarak tüm İslam alemine ve insanlığa ait olma hüviyetini koruyacağını söyleyen Davutoğlu, dört maddelik bir eylem planı da açıkladı.

Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesaplarından paylaştığı videoda, şu ifadeleri kullandı:

Pandemi şartları dolayısıyla zaten hakkıyla yaşayamadığımız Ramazan iklimi, Kadir gecesinden bir gün önce işgalci İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'ya girmesiyle iyice hüzne boğuldu. Mescid-i Aksa bütün Müslümanların ilk kıblesidir. Mescid-i Aksa herhangi bir millete, ülkeye değil bütün Müslümanlara ve bütün insanlığa aittir. İşgalci İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa ve civarında yaptıkları insan hakları ihlalleri, açık bir şekilde İslam karşıtlığı ve İslam düşmanlığına dayalı saldırıları artık tahammül sınırlarını aşmıştır. Son günlerde artan, Filistinli kardeşlerimizin evlerinin gasp edilmesinden sonra şimdi Mescid-i Aksa'ya Kadir gecesinden bir gece önce yapılan bu ahlaksızca, bu barbarca saldırıyı en şiddetli şekilde kınıyorum.

Onurlu bir direniş sergileyen Filistinli kardeşlerimizn yanındayız

Mescid-i Aksa'da Kadir gecesini ihya eden Filistinli kardeşlerimizle bulunmuş birisi olarak Filistin'de sadece kendi onurları için değil, bütün Müslümanların onurları için direniş sergileyen Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Bütün insanlık bilmelidir ki Mescid-i Aksa bu geçici işgal dönemlerini de aşacak ve İslam toplumlarının ve bütün insanlığın ortak malı olma hüviyetini koruyacaktır.

Türkiye'nin topyekun tepki vermesi çağrısında bulunuyorum

Buradan, başta iktidardaki yetkililer olmak üzere, Sayın Cumhurbaşkanı ve bütün partilere seslenerek Türkiye'nin topyekün bir tepki vermesi çağrısında bulunuyorum. Ne mi yapılmalı?

TBMM ortak bir çağrı ile toplanmalı ve bütün partilerin katılımıyla İsrail şiddeti, İsrail'in barbar saldırıları kınanmalı ve Türkiye olarak tek vücut halinde bu saldırılar karşısında Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuz vurgulanmalı.

İkincisi, Sayın Cumhurbaşkanı derhal İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Kudüs komitesini toplantıya çağırmalıdır. Komite başkanı olarak Fas kralıyla temasa geçilip bu komitenin Mescid-i Aksa'nın koruma misyonu da dahil olmak üzere Filistin davası konusundaki öncü rolü dolayısıyla bu toplantının derhal yapılması ve İsrail'e karşı ortak bir direnç noktasının oluşturulması şarttır.

Üçüncüsü, Doğu Kudüs'teki kutsal toprakların uluslararası hukuk anlamında yetkili makamı olarak görülen Ürdün Kralı Sn. Abdullah ile derhal temasa geçilerek Türkiye olarak Filistin halkının yanında ve uluslararası hukukun gereği olarak Mescid-i Aksa'nın korunması yönünde atılacak her adımda birlikte hareket edilmesi konusunda diplomatik bir temasta bulunulmalıdır.

Dördüncüsü, BM Filistin Komitesi, ki uzun yıllardır, on yıllardır devrede değildir, hala varlığını sürdürmekle birlikte devrede değildir. Türkiye, ABD ve Fransa'dan oluşan bu komitenin tekrar Filistin'in haklarının ve Kudüs'ün tarihi kimliğinin korunması istikametinde bir çağrıda bulunmak üzere taraflarla Türkiye temasa geçmeli ve konuyu BM'ye taşımalıdır.

Müslüman ülkeler Türkiye öncülüğünde ortak tavır sergilemelidir

İsrail son dönemde Müslümanlar arasındaki ihtilafları fırsat bilerek ve İslam ülkeleriyle dolaylı, doğrudan girdiği temaslarla meşruiyet kazandığını düşünerek Filistinli kardeşlerimize yönelik baskıları artırması ihtimali karşısında bütün Müslüman ülkelerin ortak bir tavır sergilemeleri ve bu tavıra Türkiye'nin öncülük etmesi hepimiz üzerine bir vecibedir. Tekrar, Filistin davası gibi ortak meselelerde bir araya gelme kabiliyetimizi göstermek üzere bütün parti liderlerine ve Sayın Cumhurbaşkanı başta olmak üzere bütün yetkililere çağrıda bulunuyorum, her konuda ihtilaf edelim ama konu Filistin ise, konu Kudüs ise, konu Mescid-i Aksa ise birlikte ses yükseltelim. Şimdi susma vakti değil, ses yükseltme vaktidir. Buradan, İstanbul'dan ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'ya ve oradaki kahraman Filistinli kardeşlerime selam ediyorum. Mescid-i Aksa hüzün diyarı olmamalıdır, onur diyarı olarak kalmalı ve desteğimizi bu onur diyarına hep beraber vermeliyiz."

Hibya Haber Ajansı


YORUMLAR

  • 0 Yorum