-

DEPREM BÖLGESİNDE EN KAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILIYOR, AKSARAY'DAN 64 ARAÇLIK İŞ MAKİNASI ELBİSTAN'A ULAŞTI

Enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken ilave iş makinaların gelmesi ile çalışmaların aralıksız devam edeceği bildirildi.

DEPREM BÖLGESİNDE EN KAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILIYOR, AKSARAY'DAN 64 ARAÇLIK İŞ MAKİNASI ELBİSTAN'A ULAŞTI
22 Şubat 2023 - 13:02
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerin ardından kentte enkaz kaldırma ve incelemeleri tamamlanan riskli binaların yıkım çalışmalarına hız veriliyor.

Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesine Koordinatör Vali olarak görevlendirilen Vali Hamza Aydoğdu; enkaz kaldırma çalışmaları devam eden kente; Aksaray’dan 50 kamyon, 12 ekskavatör, 2 dozer ve 2 loderden oluşan iş makinası filosunun geldiğini iş makinaların hem enkaz kaldırma hem inceleme işlemleri tamamlanan ve riskli olduğu raporlanan binaların yıkımını gerçekleştirmek üzere çalışmalara başladığını söyledi.

Elbistan Koordinatör Valisi Aydoğdu: “Tüm imkanlar seferber edildi”

El birliği içinde yaraları hep birlikte saracaklarını ifade eden Vali Aydoğdu; enkaz kaldırma çalışmalarını Aksaray, Samsun ve Trabzon illerinden gelen özel idare, belediye ekipleri ile Karayolları, DSİ, TOKİ ve gönüllü özel şirketlerin iş makinası ve operatörleri ile aralıksız sürdüreceklerini bildirdi. Çalışmalar ilave katılacak iş makinaları ve ekipler kente gelmeye devam ettiğini kaydeden Vali Aydoğdu; depremin yaralarının sarılması için tüm imkânlar seferber edildiğini söyledi.

Tüm ekipler sahada büyük bir fedakârlıkla çalıştığını vurgulayan Vali Aydoğu: “Bu çalışmalar devam ederken vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması noktasında da hizmetlerimiz en üst seviyede yürütülüyor. Türkiye’nin tüm illerinden vatandaşlarımızın desteğini alıyor. Dualarını hissediyoruz. Hayatın normalleşmesi adına bu çalışmaları kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz’ dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum