-

Enflasyon endişeleri ve tahvil faizlerindeki yükseliş risk oluşturuyor

ABD'de teşvik paketinin onaylanması ve aşılama çalışmalarındaki olumlu seyir risk iştahını destekleyebilecek gelişmeler arasında yer alırken, enflasyon endişeleri ve uzun vadeli tahvil faizlerindeki yükseliş eğilimi aşağı yönlü risk unsuru olarak önemini koruyor.

Enflasyon endişeleri ve tahvil faizlerindeki yükseliş risk oluşturuyor
09 Mart 2021 - 09:45

Piyasa Gündemi

ABD'de teşvik paketinin onaylanması ve aşılama çalışmalarındaki olumlu seyir risk iştahını destekleyebilecek gelişmeler arasında yer alırken, enflasyon endişeleri ve uzun vadeli tahvil faizlerindeki yükseliş eğilimi aşağı yönlü risk unsuru olarak önemini koruyor. Özellikle tahvil faizlerindeki artış gelişmekte olan ülke varlıkları üzerinde baskı oluştururken, yurt içinde bu hafta açıklanması beklenen reform paketi yakından takip edilecektir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Almanya – Cari İşlemler Dengesi Önem: Orta
•    13:00 Euro Bölgesi – GSYH 2020/4Ç Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Teşvik paketi tarafındaki olumlu gelişmelere karşın ABD uzun vadeli tahvil faizlerindeki yükseliş eğilimi hisse piyasaları üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Haftanın ilk işlem gününde küresel hisse piyasalarında dalgalı bir seyir etkili oldu. Türk Lirası'nda değer kayıplarının etkisiyle BIST-100 Endeksi günü %0,76'lık düşüşle 1.530,27 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,68 – 7,69 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,71'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100'de dün güne alıcılı başlandıktan sonra gün boyu satıcılı bir görünüm hakim oldu. Endeksteki satışlarda bankacılık endeksinin ön plana çıktığını gördük. Bugün açılışta bir miktar tepki alımlarının etkili olmasını beklediğimiz endekste kısa vadede geçtiğimiz haftanın ve dünün en yüksek seviyesi olan 1.553 ilk önemli direnç iken, buranın üzerinde 1.570 seviyesinin çok daha önemli olacaktır.  Burası geçilemediği sürece yükselişlere karşı temkinli duruşumuzu korumaya devam ediyoruz. Aşağıda ise 50 günlük ortalamanın bulunduğu 1.524 izleyeceğimiz ilk destek olacak.  Buranın altında trend desteğimiz bugün itibari ile 1.472 seviyesinde bulunuyor.  

 

Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı



YORUMLAR

  • 0 Yorum