-

Erdoğan, AK Parti Gençlik Kolları Kongresinde katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Gençlik Kolları Kongresinde katıldı

Erdoğan, AK Parti Gençlik Kolları Kongresinde katıldı
15 Mart 2021 - 15:45

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya gelerek oluşturduğumuz bu gurur tablosu hem AK Parti'nin hem de Türkiye'nin geleceği konusunda sizlere olan inancımızı güvenimizi bir kat daha artırmıştır.

Kongremizde Gençlik Kolları Başkanlığı'na aday gösterdiğimiz Eyüp Kadri İnan'a şimdiden başarılar diliyorum. Eyüp kardeşimiz hem genel merkezde gem de İzmir'de başarılı çalışmalar ortaya koymuş bir kardeşimizdir.

Partimizi hep birlikte başarıya taşıyacağız. Bugüne kadar ülkemizin dört bir yanında partimize ve milletimize hizmet eden kardeşlerimize teşekkür ediyorum.

Gençlik Kollarımıza her yıl 750.000 yeni üye katılıyor.

AK Parti olarak Türkiye çağ atlatan mücadeleyi yürütürken gençlerimiz hep yanımızda oldu.

35 yaş altında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 14 Milletvekilimiz Belediyelerde 1472  kardeşimiz vazife yapıyor. Tabii gençlik kollarımızdan yetişen arkadaşlarımız belli bir yaşa geçince tüzüğümüz gereği buradaki görevlerini bırakarak ana kademe birimlerimizde devam etmek durumunda kalıyorlar.

2053 vizyonumuz hayata geçecek yarının büyük ve güçlü Türkiye'sinin öncüleri önderleri ve mirasçıları olacaksınız.

Bugünü bu toprakları vatan haline getirme mücadelemizin arkasında sizler vardınız. Sadece geçtiğimiz asrın başından bu yana verdiğimiz mücadelelere baktığımızda gördüğümüz burayı iyi dinleyelim ya ben Kudüs'te, Balkanlar'da Çanakkale'de Galiçya da,  Şanlıurfa'da Maraş'ta siz vardınız. Siz İstiklal harbimizde Sakarya'da Dumlupınar'da İzmir'de siz vardınız. Siz Kıbrıs'tan Irak'tan Suriye'ye Karabağ’dan kardeşlerimizin imdadına yetiştiğimiz her yerde siz vardınız.

Sizler ülkemiz için elini taşın altına koyan Fatih'in torunlarısınız.

Ülkenin geleceğini kendi geleceğinin önüne koyan gençler oldukça Türkiye'nin kutlu yürüyüşü durmaz.

Sizler Türkiye'yi omuzlayan güçlersiniz, sizler bozgunculara karşı kardeşliğimizin bölücülere karşı birliğimizin, yıkıcılara karşı inşa ve ihya hareketimizin teminatısınız.

Şimdi ısrarla hayal kurmanızı, hayallerimizin peşinden koşmanızı istiyorum! Elbette her hayal gerçeğe dönüşmez ama hedefinizde olmazsa hayatınıza yön veremezsiniz.

Tarihe büyük sıfatıyla geçen tüm Fatihler devlet adamları alimler sanatçılar sporcular hep bir hayal ile yola çıkmıştır. Hayırsız hayalden de Rabbimize sığınırız

Biz hayalimizi de hedefimiz ile hayatımızı mücadelemizi de Allah'ın rızasına ve milletin anlayışın sahipleniriz. İşte bunun için bizim gençlerimize asırlarca hayal kurmayı unutturmak için çalıştılar.

Ne zamanki yeniden hayaller kurmaya başladık işte o zaman etrafımızdaki sis bulutları dağılmaya özellikle de gerçek gücümüzü görmeye başladık.

Biz de siyasi hayatımız boyunca özellikle de iktidar yıllarımızda vesayetle mücadele ederek ve darbelere karşı direnerek asırlık oyunları bozmanın gayreti içinde olduk. 

15 Temmuz gecesini unutmayın. Bu kardeşiniz Atatürk Havalimanı'na indiği anda orada birisi vardı. O birisi ne yaptı, tankların arasından birilerinin yardımı ile oradan kaçıp, Bakırköy Belediyesi'ne sığındı. Daha sonra ne dedi; 'Haberim olsa beklerdim' dedi. Hayatın korku ile geçti. Korkaksın, bitiksin.

Sonra ne dedi haberim olsaydı beklerdim dedi hayatın korku ile geçmiş senin öyle bir derdin yok!

Bu tarihi mücadele bizi başarıya ulaştırdı. Bununla kalmadık ülkemizin demokratik ve ekonomik kalkınmasını hızlandıran yeniden şahlanan altyapısını da kurduk.

Gençlerimiz ise kimi projesini hazırladı bilgisayarıyla kimi sınır ötesi harekatlarda silahıyla kendi fikrini ve yüreğini yansıttı.

Bu gençliğin ülkemize sinsi tuzakları kuran korku dolu tiplerin korkulu rüyası olarak görüyorum.

Karşımda duran AK Gençlik milletimizle birlikte tüm mazlumların, mağdurların tüm insanlığın ümidi olarak görüyorum. Şu karşımda Duran AK Gençlik ülkemize ve milletimize karşı tuzaklar kuran yeni oyunlar planlayanların korkulu rüyası olarak görüyorum.

Kendinizi en iyi şekilde yetiştirerek hayallerini gerçeğe dönüştürmek için çalıştığınız sürece karşınızda hep bunu engellemek isteyenler olacaktır. İmanla yoğrulmuş inancın azmin elinden hiçbir şey kurtulamaz.

Safahat gençlerimizin yastık altı kitabı olacak. Sürekli onunla ve iman dolu yüreklerimizde gerektiğinde dünyaya meydan okuyacak İstiklal Marşı'mızda verilen mesajları tüm benliğiyle etmiş gençlerimizsiniz. Sizlerle birlikte girdiğimiz her mücadelenin sonu elbette zaferle sonuçlanacak yürüdüğümüz her yolun sonu elbette hayra çıkacaktır.

Eskiler Sui misal emsal olmaz derler yani kötü örnek, örnek alınamaz anlamındaki bu ifadeyi sizlerle hayatınızın merkezine yerleştirmelisiniz.

Kötü örnekler vardır, olacaktır mesela kendi birikimi ve gayretiyle siyaset basamaklarını tırmanmak yerine başkalarını kötüleyerek başkalarının emeğinin üzerine basarak bunu yapmaya çalışanlar göreceksiniz oldu mu geçmişte oldu mu oldu.  Sakın örnek almayın!

Lafa gelince davadan söz edip sıra fedakârlığı gelince istikametini bozanlar göreceksiniz sakın örnek almayın.

"Men Sabera Zafera Sabreden Zafere Ulaşır" hayatınızı bu ilkeler doğrultusunda biçimlendirdiği sürece hiçbir güç sizin hedeflerinize ulaşmanıza engel olamaz.

Sizlerde bu coşku ve heyecanla çalıştıkça Allah'ın izniyle Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasına kimse mani olamaz.


Hibya Haber Ajansı


YORUMLAR

  • 0 Yorum