-

Erdoğan, Kızılcahamam – Çerkeş tünelinin açılışına katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam – Çerkeş tünelinin açılışına video konferans ile katıldı

Erdoğan, Kızılcahamam – Çerkeş tünelinin açılışına katıldı
27 Şubat 2021 - 16:00

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları; 

Bu proje mevcut güzergahı 2,4 kilometre kısaltarak vakitten ve akaryakıttan yılda yaklaşık 7 buçuk milyon lira tasarruf sağlayacaktır.

Kızılcahamam ve Çerkeş ilçelerimiz bu gelişmeden en çok faydayı görecek yerleşimlerin başında geliyor. Tüneli ve bağlantı yolu ile birlikte 3,6 kilometreyi bulan bu eserin ülkemize kazandırılmasında emeği geçen bakanlığımızın, kurumlarımızın, yüklenici firmaların işçisinden mühendisine herkesi tebrik ediyorum.

18 yılda ülkemizde kara yolundan, hava yolundan, demir yolundan ve deniz yoluna kadar tüm ulaşım hatlarında adeta bir seferberlik başlattık.

Eskiden sadece güneş, deniz, kum üçgenine sıkışan turizmimiz, yaygınlaşan ve standartları yükselen yollarımız sayesinde Anadolu'nun dört bir yanına doğru genişlemektedir.

Binbir zahmetle ulaşabildiğimiz tarihi ve tabii güzelliklerimiz bugün artık yüzbinlerin, milyonların akınına uğrayan destinasyonlar haline dönüşmüştür.

Eskiden sanayi ve ticaret ülkemizin sadece belli bölgelerinde, belli şehirlerinde yoğunlaşmıştı. Bugün artık hem ölçeğin büyümesi, hem ulaşımın kolaylaşması, hem hammadde ve insan gücü avantajları sebebiyle ülkemizin 81 vilayetinin tamamının bu potansiyelden yararlanabileceği bir yere geldik.

Menderes'e, Özal'a, Erbakan'a yaptıkları gibi bizi de seviyesiz tacizlerle yolumuzdan çevirmeye çalıştılar.

Biz yatırımlarımızı planlarken ve icra ederken, sadece ve sadece milletimize baktık. Milletimizin ne ihtiyacı olduğuna, ne istediğini, neye layık olduğuna bakarak eserlerimizi birer birer ülkemize kazandırdık.

En büyük sağlık krizi ve onun tetiklediği sosyal, ekonomik, siyasi sıkıntılarla boğuştuğu bir dönemde biz hedeflerimize doğru kararlılıkla yürümeyi sürdürebiliyorsak işte bu sayededir.

İnşallah 2023 hedeflerimizin tamamına ulaşarak, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirecek ve milletimizin refahını hak ettiği seviyeye yükselteceğiz.

Bunun için diğer alanlarla birlikte ulaşımda da yatırımlarımızı kesintisiz devam ettiriyoruz. Marmaray'ı çepeçevre kuşatan oto yolumuzun son kısımları da bitmek üzeredir.

Bu projenin en önemli ayaklarından biri olan 1915'te Çanakkale Köprüsü'nün silueti yavaş yavaş şekillenmeye başladı.

Ankara-Niğde otoyolunun tamamını hizmete aldık. Edirne'den Şanlıurfa'ya kesintisiz otoyol ulaşımını sağladık.

Ankara İzmir otoyolu, Ankara İzmir hızlı tren hattının da inşaatları etap etap sürüyor, aynı şekilde Ankara Sivas hızlı tren hattında deneme sürüşlerine başlandı.

Teknolojinin son imkanlarıyla inşa edilerek yükselen her konut, işyeri, fabrika binasının aynı zamanda umutlarımızı da artırdığını hissediyoruz.

Türkiye'nin inşası için mücadele ediyoruz, bunun için gençlerimize her alanda destek oluyoruz. Bunun için özellikle ülkemizin bütünlüğü, milletimizin birliği, devletimizin bekası söz konusu olduğunda gerekiyorsa hayatımızı ortaya koyuyoruz.

Her kim şu açılışını yaptığımız tünele sadece bir dağdan yer daha geçişi sağlayan herhangi bir eser nazarı ile bakıyorsa bilin ki büyük Türkiye fotoğrafını her kim yaptığımız okulları, hastaneleri, barajları, herhangi bir inşaat projesi olarak görüyorsa bilin ki Türkiye'nin vizyonundan hedeflerinden de nasibini almamıştır.

Her kim bölgemizde yürüttüğümüz mücadeleyi sıradan bir taktik oyun olarak değerlendiriyorsa bilin ki sadece ülkemizin değil, dünyanın gerçeklerinden de habersizdir.

Şu anda yürüttüğümüz tarihi mücadeleden de zaferle çıkacağız.


Hibya Haber Ajansı


YORUMLAR

  • 0 Yorum