-

GÖNLÜMÜZ BİR SOFRAMIZ BİR İFTAR PROGRAMI ESKİL VE ORTAKÖY'DE

Aksaray Valiliği öncülüğünde Ramazan Ayı dolayısı ile başlatılan ‘Gönlümüz Bir Soframız Bir’ iftar programlarının ikincisi Ortaköy Belediyesi ev sahipliğinde Ortaköy Spor Salonunda şehit yakınları, gaziler, jandarma ve emniyet mensupları ile vatandaşların katılımı ile gerçekleştirildi.

GÖNLÜMÜZ BİR SOFRAMIZ BİR İFTAR PROGRAMI ESKİL VE ORTAKÖY'DE
07 Nisan 2022 - 14:27
Aksaray Valiliği öncülüğünde Ramazan Ayı dolayısı ile başlatılan ‘Gönlümüz Bir Soframız Bir’ iftar programlarının ikincisi Ortaköy Belediyesi ev sahipliğinde Ortaköy Spor Salonunda şehit yakınları, gaziler, jandarma ve emniyet mensupları ile vatandaşların katılımı ile gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Mustafa Duruk, İlçe Kaymakamı Ahmet Karatepe, Belediye Başkanı Ali Rıza Özdemir, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik, siyasi parti, STK temsilcileri ve birim amirlerinin katıldığı program Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Vali Yardımcısı Mustafa Duruk yaptığı konuşmasında;  Ramazan ayında bütün güzel hasletlerin ortaya çıktığını, Ramazanın kardeşçe paylaşmanın, komşuluk ilişkilerinin güzelleşmesi ile güzel ahlakın ortaya çıkması,  dayanışma ve beraberliğin ismi olduğunu belirtti. Duruk, Ortaköy’de aynı sofrada hep birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yasadıklarını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından dua yapılarak program sona erdi.


-‘Gönlümüz Bir Soframız Bir’ iftar programı Eskil’de


Aksaray Valiliği öncülüğünde Ramazan Ayı dolayısı ile başlatılan ‘Gönlümüz Bir Soframız Bir’ iftar programlarının üçüncüsü Eskil Kaymakamlığı, Eskil Belediyesi ve Tüzünler Grup ev sahipliğinde Eskil Hükümet Konağı önünde gerçekleştirildi.
Programa Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, İlçe Kaymakamı Yunus Coşkun, Belediye Başkanı Necati Belgemen, şehit yakınları, gaziler, birim amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

-Eskil Tuz Gölü OSB protokol imza töreni ile OSB Yönetimi belirlendi


İftar Programı öncesinde Eskil Tuz Gölü Organize Sanayi Bölgesinin Müteşebbis Heyeti protokol imza töreni gerçekleştirildi.
 Vali Hamza Aydoğdu burada yaptığı konuşmasında; Aksaray ve Eskil için çok önemli bir gün yaşandığını söyledi.

6 ay önce Eskil’e OSB açılması için bir toplantı yaptıklarını bugüne gelindiğinde Eskil OSB’nin bütün işlemleri bitirilerek müteşebbis heyeti kurulup, yönetim kurulunun ise oluşturulmuş olduğunu söyledi.


“Organize sanayi demek; istihdam, üretim demek”diyen Vali Aydoğdu; “OSB demek Eskilin katma değerinin artması demek. Burada çok büyük emekler verildi. Milletvekillerimize, İl başkanımıza, belediye başkanımıza, sanayi-tarım müdürlerimize, Tarım ve Sanayi ile İçişleri bakanımıza emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Bugün çok farklı bir gün 4-5 yıl sonra OSB’nin ne anlama geldiğini yaşayarak öğreneceğiz. OSB hayırlı olmasını diliyoruz. İftar programımıza katıldığınız için şükranlarımız sunuyorum”dedi.
Konuşmaların ardından Vali Hamza Aydoğdu, İlçe Kaymakamı Yunus Coşkun, İlçe Belediye Başkanı Necati Belgemen, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt Göktaş’ın imzaladığı protokol ile Eskil İlçesinde kurulan Tuz Gölü Organize Sanayi Bölgesinin Müteşebbis Heyet ile yönetim kurulu belirlendi.

Kuran-ı Kerim Tilaveti ardından Aksaray Müftü Vekili Mustafa Açıkalın’ın dua ettiği iftar programında Vali Hamza Aydoğdu alanı gezerek ‘Gönlümüz Bir Soframız Bir’ iftar programına katılım sağlayan şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlarla selamlaştı.
Düzenlenen programdan duydukları memnuniyeti belirten vatandaşlar Eskil Tuz Gölü OSB kurulmasına öncülük etmesinden dolayı Vali Hamza Aydoğdu’ya ve emeği bulunan herkese teşekkür ettiklerini ifade ettiler. .
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum