-

GURBETÇİ DERNEKLERİNDEN 60 KÖY'DEKİ 2000 AİLEYE RAMAZAN KUMANYASI!

Merkezi Almanya’nın Solingen şehrinde bulunan Almanya Aksaraylılar Derneği ile bölgede bulunan Avrupalı Aksaraylı İş Adamları Çalışma Platformunun iş birliğiyle şimdiye kadar 2000 aileye ulaşılırken hedefin Ramazan sonuna kadar 3000 aileye ulaşmak olduğu belirtildi.

GURBETÇİ DERNEKLERİNDEN 60 KÖY'DEKİ 2000 AİLEYE RAMAZAN KUMANYASI!
05 Mayıs 2021 - 07:28
Almanya’nın Solingen merkezli Almanya Aksaraylılar Derneği ve Avrupalı Aksaraylı İşadamları Çalışma Platformu tarafından Ramazan ayının başlangıcından şimdiye kadar sürdürülen çalışmayla ilimiz merkez ilçesi ile bağlı köyleriyle 3 ilçemizdeki 60 köy ve kasabadaki 2000 ihtiyaç sahibi insanımıza 130 bin lira tutarında Ramazan Kumanyası ulaştırıldı. 
  
Gerçekleştirilen çalışma ile ilgili bilgi veren Almanya Aksaraylılar Derneği başkanı Rasim Çetin  
   “ Dernek olarak  Aksaray Valiliği ve ilgili kurumlarla görüşerek İhtiyaç sahibi ailelerin tespitini yaptırdıktan sonra bunların TC kimlik numaralarına göre  yardımları organize ettik. 
     Ramazan kumanyası kolilerimizde kuru gıdanın yanında Kahvaltılık, sucuk ve yumurta da koyularak günlük dağıtıldı.  
   

Dağıtım esnasında Aksaray şehir merkezindeki kurumların ve hayır sever vatandaşlarımızın da desteğiyle Aksaray’ın 4 bir yanındaki köylere binlerce km kat eden gönüllülerce kapı, kapı gezilerek  yardımlar dağıtıldı. 
   Biz kültür derneği olmamıza Rağmen pandemiden dolayı hassasiyet göstererek Almanya Aksaraylılar Derneği ve Avrupalı Aksaraylı İş Adamla Derneği olarak birlikte bu organizasyonu yaptık. 
 
 Bu organizasyonda bize yardımcı olan Aksaray Valiliğimize, Aksaray Belediyesi ve Ortaköy Belediyemize ve tüm Muhtarlarımıza, Kanal 68 TV ve Aksaray Yenigün Gazetesi, Sultanhanı Gazetesi ve aksarayhaberleri.gen.tr İnternet Gazetelerine, Gazeteci-Yazar Ali Genç ,Yücel Şimşek ve Mehmet Kocagöl  başta olmak üzere yardımların toplanması, dağıtımı ile duyurulmasında katkıda bulunan herkese ayrı ,ayrı teşekkür ediyoruz. 
  

Ayrıca bizlere bağışlarıyla destek veren İşadamı ve hayır severlerimize Aksaray’da dağıtımı yapan Alidede Kalkan, Recep Karakaya, Mehmet Başpınar, Hacı Çetin, Nurullah Karakaya ve tüm gönüllülerimize Verenel ve IHH Aksaray şubesi  yetkililerine de destekleri için derneğimiz ve bu hayırları ulaştırılan hemşerilerimiz adına teşekkür ederiz. 
  Ramazan sonuna kadarda sürdürmeyi planladığımız çalışmamızda hedefimiz toplam bağış miktarını 300 Bin TL ye ve dolayısıyla da ulaşılacak aile sayımızı da 3000 çıkartmak.” dedi.
(Haber Ali Genç) 

YORUMLAR

  • 0 Yorum