-

HIZLA GELİŞEN AKSARAY TIP FAKÜLTESİ SENEYE İLK MEZUNLARINI VERECEK!!!

Rektör Profesör Dr. Yusuf Şahin ”Onaylanan morfoloji binasının yapımı yakında başlayacak, fakültemizde okuyan 266 öğrenci 10’nu Profesör,10’nu Doçent olmak üzere 66 öğretim görevlisi nezaretinde en iyi eğitimi alıyor....

HIZLA GELİŞEN AKSARAY TIP FAKÜLTESİ SENEYE İLK MEZUNLARINI VERECEK!!!
27 Eylül 2021 - 06:21
 Kuruluşunun ardından Üniversite yönetimi ile siyasi iradenin işbirliğiyle eksiklikleri hızla tamamlanan ve gelecek sene ilk mezunlarını verecek olan Aksaray Tıp Fakültesi eğitimin olmazlarından olan Morfoloji binasının da yapımının tamamlanmasıyla bu konudaki en önemli eksikliğinde giderilmesiyle eğitim kalitesini daha da yükseltmesiyle bölgemizin ve ülkemizin önemli Tıp fakültelerinden  olacak.!! 

   Tıp Fakültesinin mevcut durumu ve yapılacak olan yeni çalışmalarla ilgili bilgi veren Aksaray Üniversitesi Rektörü Profesör Dr. Yusuf Şahin” Gelecek sene ilk mezunların vermeye hazırlanan Tıp fakültemizin 1,2, 4 ve 5. Sınıflarında okuyan  233 öğrenci kendi Tıp Fakültemizde eğitimlerini sürdürürken, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesinde 3.sınıf eğitimlerini sürdüren 30 öğrencinin de seneye kendi Tıp fakültemizde eğitime başlamasıyla tüm sınıflarda okuyan öğrencilerin tamamı eğitimlerini üniversitemiz içinde alacaklar. 

10’NU PROFESÖR,10’U DOÇENT VE 41’İ ÖĞRETİM ÜYESİ ÜNVANLI  66 HOCA EĞİTİM VERİYOR!!!   

  Tıp fakültemizde Profesör Unvanına sahip 10 Profesör, 10 Doçent   41’i ise Dr. öğretim üyesi unvanına sahip Doktor olmak üzere 66 öğretim görevlisi ve 1’i ise araştırma görevlisi öğretim görevlisi olmak ve  tıpta uzmanlık sınavıyla bu eğitimine başlayan 4 asistanla öğrencilerimizin en iyi şekilde eğitimlerini almaları için çalışılıyor. 

ÖĞRENCİLER 2’Sİ ARAŞTIRMA HASTANESİ VE 7’Sİ ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ İÇİNDEKİ 9 DERSLİKTEKİ EĞİTİMLERİNİ 12’Sİ ASÜBTAM DA 2’Sİ MERKEZİ DERSLİKDEKİ 14 LABARATUVARI KULLANIYOR!!! 

   Üniversite kampüs yerleşkesi içinde bulunan ASÜBTAM(Aksaray Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezindeki)‘ deki 2  Multidisipliner öğrenci Laboratuvarı ve yine aynı yerdeki 10  Araştırma Laboratuvarı, Merkezi Derslik binasındaki birer  Anatomi ve Mesleki Beceri Laboratuvarı ASÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi ana binası içinde yerleşik 2 adet öğrenci dersliği ile yakında hizmete açılacak olan Hastanenin ek binasındaki 7 derslikte eğitimlerini sürdürüyor. 


YAPIMI ONAYLANAN MARFOLOJİ BİNASININ TEMELİ YAKINDA KAMPÜS SAHASI İÇİNDE ATILACAK  

  Tıp eğitimi alan öğrencilerin eğitimlerindeki önemli desteklerden olan Morfoloji binasının yapımı için yapılan çalışmaların  sonucunda alınan onayla kampüs içinde yapılacak binanın tamamlanıp hizmete alınmasıyla Aksaray Tıp Fakültesi öğrencileri  bu eğitimlerini de kendi üniversitemiz içinde alacaklar.  

TUS’LA ALINACAK YENİ ASİSTANLARLA 4 OLAN SAYI 4 MİSLİNDEN FAZLA ARTIŞLA 21’E YÜKSELECEK!! 
 
 Tıp fakültesindeki asistan sayısının arttırılması için Ağustos ayındaki Tıpta Uzmanlık Sınavını kazanlardan 17 yeni asistanın alınmasıyla Acil Servisteki mevcut asistan sayısı 3’ten 13’e,Fizik Tedavideki asistan sayısı 1’den 2’ye çıkartılırken, göz  hastalıklarına ise ilk defa alınacak 2 asistan ve Anesteziyoloji ve Reanimasyon bölümüne alınacak 3 asistanla birlikte  okuldaki asistan sayısı 4’den 21’çıkartılmış olacak. 

TIP FAKÜLTESİNDE Kİ SÜREKLİ GELİŞMELERLE GELENEKSEL  VE TAMAMLAYICI  TIPTAN ENFEKSİYON HASTALIKLARI,MODEREN GÖZ VE PLASTİK CERRAHİSİ VE BESLENMEDE UZMANLIK ARTIYOR!!! 

   Aksaray Üniversitesi Araştırma hastanesinde Tıp fakültesinin imkanlarının artmasıyla başlanan ilave tedavi imkanlarıyla akupunktur polikliniği, geleneksel ve tamamlayıcı tedavi çalışmaları öğretim üyesi tarafından yapılıyor. 
   İntaniye birimi  Enfeksiyon hastalıkları çalışmaları çerçevesinde virüs, bakteri, parazit, mantar gibi mikroorganizmaların neden olduğu rahatsızlıkların tanı ve tedavisi yapılırken, nütrisyon destek biriminde; malnütrisyon tanısı konulan ya da doğal yöntemler ile beslenmeye ihtiyacı olan hastaların beslenme alışkanlığı düzenleniyor. 
   Besinlerin gayesine uygun ve doğru miktarda tüketilmesini sağlamak amacıyla kurulan bu bölüm Pandemi öncesine kadar sürdürdüğü çalışmalarının en kısa zamanda yeniden başlanması planlanmaktadır. 

   Plastik Cerrahi bölümü ile A sınıfı ameliyatlar estetik ve rekonstrüksiyon işlemleri, yara bakımı aktif olarak yürütülürken, Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi kiniklerinin ortak çalışmaları ile koroner Anjiografi, tıkalı damarlar için balon ve  stent işlemleri, kalp pili takılması, periferik damar hastalıklarının (şah damarı ve bacak damarları)  tıkanıklıklarının ameliyatsız olarak açılması, doğuştan kalp deliklerinin ameliyatsız kapatılması, koroner baypass operasyonları aktif olarak gerçekleştiriliyor. 

   Göz Hastalıkları kliniğinde vitreo-retinal hastalıklar, katarakt-refraktif cerrahi, oküloplastik cerrahi, glokom, sarı nokta hastalığı tanı ve tedavisi, refraksiyon-kırma kusurları, şaşılık, pediatrik oftalmoloji, prematüre retinopatisi, retina ve kornea hastalıkları gibi hastalıklarının tedavisi yapılıyor.” dedi. 

REKTÖRLÜĞÜN MESLEK ODALARI VE SİYASİLERLE BİRLİKTE TÜM ATANMIŞLARLA SÜRDÜRDÜĞÜ  ÇALIŞMALARLA HEM ASÜ’NÜN HEMDE TIP FAKÜLTESİNİN GELİŞİMİ SÜREKLİ İVME KAZANACAK!!! 
  
 Kamuoyu ile birlikte medya tarafından da takip edilen Üniversite Rektörü Yusuf Şahin Hoca’nın Mülki ve Mahalli yönetim, Milletvekilleri, Meslek Odaları, Sivil Toplum Kuruluşları nezdinde artarak  devam ettirilen çalışmaların her birisinin tamamlanmasıyla  ilimiz her yönüyle kazançlı çıkarken, bu çalışmalarla diğer Fakülte ve Meslek Yüksek Okullarıyla birlikte Tıp Fakültesinde yeni çalışmaların gerçekleştirilmesinde ivme kazanmasıyla ASÜ’ nün tamamı kazanacak.( Haber Ali Genç) 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum