-

II. KILIÇARSLAN TÜRBESİ ve KÖŞKÜ TÜM İHTİŞAMIYLA ORTAYA ÇIKIYOR

Aksaray Belediyesi, Selçuklu Devri’nde şehrin imarında ve gelişmesinde mührü olan II. Kılıçarslan’ın türbe ve köşkünü restore ederek turizme kazandırıyor. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’de zaman zaman restorasyon çalışmasını yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi alıyor.

II. KILIÇARSLAN TÜRBESİ ve KÖŞKÜ TÜM İHTİŞAMIYLA ORTAYA ÇIKIYOR
29 Kasım 2021 - 15:31
Anadolu Selçuklu Dönemi’nde Aksaray şehrinin gelişmesinde etkin rol oynayan II. Kılıçarslan, kendi döneminde Aksaray’ın kalesini güçlendirerek şehirde büyük ölçüde imar faaliyetleri gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray tarihinde önemli izler bırakan II. Kılıçarslan’a ait türbe ve köşkü gün yüzüne çıkartıyor.

Konya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu onayı ile II. Kılıçarslan Türbe ve Köşkü’nde restorasyon çalışmasının başlatıldığını belirten Başkan Dinçer, yenileme çalışmalarında önemli mesafeler kat edildiği söyledi.

II. Kılıçarslan Türbe ve Köşkü’nün turizme kazandırılacağını aktaran Başkan Dinçer “Aksaray’ımız 10 bin yıllık tarihi geçmişi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmış. Bulunduğu konum sebebiyle de en çok Selçuklu Dönemi’nde önem kazanmıştır. Şehrimizi yeniden imar eden Selçuklu sultanlarından II. Kılıçarslan, kendi döneminde şehrimizi askeri üs olarak kullanmış ve burada medrese, cami, han, hamamlar inşa etmiştir. Aksaray, II. Kılıçarslan Dönemi’nde devrin önemli ilim ve ticaret merkezi haline gelmiştir.

Aksaray Belediyesi olarak şehrimizin tarihine iz bırakan II. Kılıçarslan’ın Kırkkızlar Tepesi’ndeki türbe ve köşkünde restorasyon çalışması başlatmıştık. Selçuklu mimarisine uygun olarak devam eden restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Çalışma sonrasında türbe ve köşkü turizme kazandırmayı hedefliyoruz. 

Aksaray’ın tarihine ışık tutacak bu mekânda, ziyaretçiler için yöresel yemeklerin sunulduğu sosyal tesis yapmayı düşünüyoruz. Yerli ve yabancı turistler, tarihi yapıları ziyaret edip, sosyal tesiste de yöresel lezzetleri tatma imkânı bulacaklar.” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum