-

İL ÖZEL İDARESİNİN KARLA MÜCADELEDE TAKDİR GÖREN BAŞARISI!!!

İL ÖZEL İDARESİNİN KARLA MÜCADELEDE TAKDİR GÖREN BAŞARISI!!!
31 Ocak 2022 - 08:48
İl Özel İdaresi Vali Aydoğdu’nun direktifleriyle Genel Sekreter Yüksel Çelik in koordinesinde Yol Şube ve Destek Şube müdürlüklerinin 7/24 esaslı çalışmasıyla karla kapanan köy yollarının yanında mezra yollarının da açılmasının ardından köy içi yollardaki karın temizliğine başlandı.
   
Vali Aydoğdu’nun gözetiminde Genel sekreter Yüksel Çelik’in koordinesinde Yol Şube müdürü Mustafa Yalvaç, Destek Şube müdürü Dursun Baltacı’nın da daima sahada çalışan 105 Personel,21 Damperli Kamyon,14 Greyder 1 adet  4x4 binek aracı,5 bıçaklı kamyon,5 kepçe ,4 loder kepçe,2 dozer ve 2 tuzlama aracından oluşan araçlarla yapılan karla mücadelede ekiplerin motivasyonuyla lojistiğinin aksamaması için yazdan yapılan planın uygulanmasıyla öncelikle ana gurup köy yollarındaki kar temizlenerek hizmete açıldı.
 
Yapılan çalışmayla ilgili olarak yetkililerden edinilen bilgiye göre gurup köy yollarının ana yollarının açılmasından sonra ise Aksaray İl Özel İdaresi ekiplerince aralıksız devam eden Karla mücadele çalışmaları çerçevesinde tüm köylerin ve köylere bağlı yakın mahallelerin yolları planlı bir şekilde açıldı.
  7/24 esasına göre teyakkuz içinde olan ekipler bir taraftan köylerin kapanan yollarını açarken, diğer taraftan ise oluşabilecek buzlanmanın sebep olacağı olumsuzlukların önüne geçilebilmesi için oluşturulan ekipler tarafından tuzlama çalışmaları gerçekleştirildi.


“YOLLAR DAİMA AÇIK OLSUN” PRENSİBİYLE ÇALIŞAN EKİPLER” KÖY YOLLARININ TAMAMININ AÇILMASINDAN SONRA MEZRALARINDA YOLLARININ AÇILMASIYLA ÜRETİME DESTEK SAĞLANDI!!!
 
 Sırasıyla gurup köy yollarının ana yolları ve köy yollarının da tamamının da İl Özel İdaresi ekipleri tarafından açılmasından hem mezralardaki vatandaşların kendileriyle canlı hayvanlarının ihtiyaçlarının sağlanabilmesi, hem de burada üretilen süt ve benzeri zamanında değerlendirilmemesi halinde bozulacağından  milli servetin heba olmasının önüne geçilerek  üreticilerinde uğrayacağı zararda bertaraf edildi.

 VALİ AYDOĞDU, ÇELİK, YEŞİLDAĞ VE SAKLAV’LA YOL AÇMA ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEYEREK YOLLARI AÇILAN KÖYLERLE BELDE YETKİLİLERİYLE YAPILAN GÖRÜŞME MAHALLİNDE TAKDİR GÖRDÜ!
 
 İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yapılan mücadeleleri fırsat buldukça yerinde takip eden Vali Hamza Aydoğdu yolları açılan köylerde  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik, İl Sağlık Müdürü Kerim Yeşildağ, Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav ile birlikte incelemelerde bulundular.
  Bu çalışmada merkeze bağlı, Bebek, Tatlıca, Karakuyu, Ağzıkarahan, Genç Osman köyleri ile Gülağaç İlçesine bağlı Demirci Beldesi ziyaret edildi. 
   Bu ziyaretlerinde görüştüğü vatandaşlara Kar yağışının ardından ana arter yolların tamamının ulaşıma açık olduğunu ağır kış şartlarında vatandaşların mağduriyet yaşamaması için tüm ekiplerin alanda teyakkuzda olduğunu belirterek ziyaret edilen yerlerin muhtarları ve vatandaşların istek ve ihtiyaçlarıyla ilgili bilgi alındı..


GRUP KÖY ANA YOLLARI,KÖY YOLLARI VE MEZRA YOLLARINDAN SONRA YAPILAN PLAN ÇERÇEVESİNDE İL ÖZEL İDARE EKİPLERİ TARAFINDAN KÖY İÇİ YOLLARI TEMİZLENİYOR!!!

    İl Özel idaresi Genel Sekreterliği ekipleri ve ekipman ile araçlarıyla yazın yapılan planlamayla gerekli olanların temin edilmesi nedeniyle karın yağmasından itibaren planlanan çalışmanın yürürlüğe konmasıyla sağlanan ana arter ile köy ve mezra yollarının açılmasının tamamlanmasından sonra aynı plan çerçevesinde başlanan köy içi yollarının kardan temizlenme çalışmalarına aralıksız olarak devam ediliyor.
   
 Yapılan çalışmalar için emeği geçen herkese teşekkür eden Köy muhtarları ve vatandaşlar yapılan çalışmadaki başarının birinci etkeninin ülkemizin imkânlarının gelişmesine bağlı olarak hükümet tarafından tüm kamu kurumlarının imkanlarının arttırılması çerçevesinde İl Özel İdaresinin araç, gereç ve ekiple ekipmanın arttırılmasının yanında bu araç ve gereçle ekipmanın yapılan planlamayla en iyi şekilde kullanılmasının da etkili olduğu belirtildi.

(Haber Ali Genç) 

YORUMLAR

  • 0 Yorum