-

KGK: Kadını şiddetten ancak toplumsal duyarlılık korur

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

KGK: Kadını şiddetten ancak toplumsal duyarlılık korur
07 Mart 2021 - 21:17
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. Genel Başkan Mehmet Ali Dim imzasıyla yayınlanan mesajda şu görüşlere yer verildi:
Türkiye Cumhuriyeti; kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün öngördüğü gibi kadınıyla, erkeğiyle, zengin ve fakiriyle sınıf ve cinsiyet farklarını sorun olmaktan çıkararak sağlam toplum değerleri üzerinde yükselmiştir.
Huzurlu, kalkınmış ve güçlü bir toplum olmanın yolu, kadınların da, erkeklerle birlikte saygın bir yere sahip olabilmelerinden geçmektedir. Geleneklerimiz ve göreneklerimiz ile kökleri büyük bir medeniyete dayanan kültürümüz de bunun böyle olmasını gerekli kılmaktadır. Ancak ülkemizde, eğitim ve sağlık hizmetlerinden faydalanma, çalışma hayatında yer alma konusunda verdikleri mücadeleler bir tarafa, ne yazık ki kadınların yaşadığı en önemli sorunların başında “şiddet” gelmektedir. Hepimiz için anne, kardeş, eş veya evlat olabilecek kadınların uğradığı şiddetin son bulması adına çıkarılan kanunlar ve sağlanmaya çalışılan koruma şartlarının ötesinde, toplum olarak çok daha büyük duyarlılıklara ihtiyacımızın olduğu aşikardır.
Kadınlarımız, medya alanında da çok önemli bir yere ve misyona sahiptirler. Emekçi kadınlarımızın iyi gazeteciliği her geçen gün daha da öne çıkmaktadır. Nitekim, eğitimi ve donanımının yanısıra sahip olduğu becerileri ortaya koyabileceği mesleği ve vizyonuyla toplum hayatına tıpkı erkekler gibi katılabilen güçlü ve etkili kadınların yetiştireceği çocuklar da, toplumumuzu ve ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşımada en önemli faktör olacaktır. Ülkemiz, ailesini, evini, çevresini, vatanını ve devletini seven ve toplumda hak ettiği yeri bulan kadınların omuzlarında daha da güçlenecektir.
Bir günün değil, her günün kadınlarımız için güzel ve mutlu geçmesi dileğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü içtenlikle kutluyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum