-

Küresel risk iştahındaki toparlanma devam ediyor

Yeni vaka sayılarında önceki haftalara kıyasla dünya çapından bir miktar iyileşme görülmesine karşın salgın kaynaklı endişeler risk oluşturmaya devam ediyor. (Gedik Yatırım)

Küresel risk iştahındaki toparlanma devam ediyor
03 Şubat 2021 - 09:24

Piyasa Gündemi

Yeni vaka sayılarında önceki haftalara kıyasla dünya çapından bir miktar iyileşme görülmesine karşın salgın kaynaklı endişeler risk oluşturmaya devam ediyor. AB'deki aşı tedarik sıkıntısının hafiflemesi ve ABD'deki teşvik paketi beklentileri risk iştahının yeni haftada güç kazanmasına katkı sağladı. Yurt içinde açıklanacak ocak ayı TÜFE rakamına ilişkin konsensüs beklentiler aylık bazda %1,53 oranında artış olması yönünde şekilleniyor. (Gedik Yatırım: %1,05)

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Türkiye – TÜFE / ÜFE Önem: Yüksek
•    16:15 ABD – ADP İstihdam Değişimi Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

AB ile AstraZeneca arasında aşı tedariki konusunda anlaşmanın sağlanması ve ABD'deki teşvik paketine yönelik güç kazanan beklentiler yeni haftada küresel hisse piyasalarında yukarı yönlü bir seyrin yaşanmasına katkı sağlıyor. Yurt dışındaki toparlanmanın katkısıyla yükselişini sürdüren BIST-100 Endeksi günü %1,27'lik değer kazanımıyla 1.511,43 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %1'leri aşan yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,18 – 7,19 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,19'lu seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün güne yükselişle başladıktan sonra uzun süre dar bir batta hareket eden endekste kapanış, açılış fiyatının hemen üzerinde gerçekleşti. Yurtdışındaki genel olumlu havanın desteklediği endekste bugün için izleyeceğimiz ilk önemli direnç 1.525 olacak. Burası üzerinde olacak kapanışlar yukarı yönlü hareketleri güçlendirecektir ancak burası altında kalındığı sürece temkinli olmakta fayda olduğunu düşünüyoruz. 1.525 üzerinde 1.550 ve tarihi zirvenin bulunduğu 1.582 takip edilecek dirençler olacak. Kısa vadede 1.500 ve 1.485 izlediğimiz ara destekler konumunda olup, buraların altında 1.465 ve devamında geçtiğimiz haftanın dip seviyesi de olan 1.431 en önemli destekler olacak.  

 

Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı



YORUMLAR

  • 0 Yorum