-

ÖNCE AHLAK VE MANEVİYAT

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER )Aksaray şubesi yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında ‘’Günü birlik sorunlara takılıp zaman kaybetmek yerine geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin sabırlı, vasıflı, şuurlu, vefakâr, cefakâr, fedakâr, basiret sahibi birer nefer olarak yetişmesini sağlayacak işlere kafa yorulmalıdır.’’dedi.

ÖNCE AHLAK VE MANEVİYAT
21 Eylül 2014 - 20:57
Öncelikle 2014 - 2015 eğitim öğretim yılı Aksarayımıza, ülkemize ve âlemiİslam’a hayırlı olmasını (kalemle yazmayı öğreten) rabbimizden diliyoruz.  Eğer bizler Akşemseddinlerin, Fatihlerin ve Abdulhamidlerin yetişmesini istiyorsak müfredatımızı köhnemiş batı kültürü yerine dünyaya adalet dağıtmış necip milletimizin bin yılda oluşturduğu kültüregöre yazmalıyız. Mesela din kültürü ve ahlak bilgisiders programısemavi dinler, ilahi dinler, ibrahimi dinler, tek tanrılı dinler, medeniyetler ittifakı, ılımlı İslam gibi avutmalar yerine, Hak Din İslam gerçeğine göreyazılmalıdır. Bu anlayış bütün ders müfredatlarında görülmelidir. İşte o zaman hırsızlık, kap – kaç, taciz, yalan, hak hukuk bilmez, sigara, alkol ve sentetik vb. uyuşturuculara müptela olmuş gençlerinizin heba olmalarını sadece izlemek yerine gençlerimizin keşif ve buluşlarına gözlerimizin buğusunu silerek bakarız.

 Ayrıca tüm okullarımızda öğretmen, personel ve öğrencilerimizin rahat bir şekilde Cuma namazı, öğle ve ikindi namazlarını kılabilmelerini sağlayacak haftalıkders programları düzenlenmesini, huzurlu bir ibadet için de temiz ve nezih bir ortam tahsis edilmesini istiyoruz.

Ahlaki olmayan meşgalelerle huzur arayan gençlerimize “İSLAMSIZ SAADET OLMAZ” gerçeğini bir kez daha hatırlatarak 2014-2015 eğitim öğretim yılının tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyoruz.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum