-

Otomobil satışları, ocak ayında yüzde 25,7 ile sıçrama yaptı

Çin Özel Otomobil Üreticileri Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, özel araç satışları, geçtiğimiz ay Çin'de, Covid-19 salgınının başlarında yer alan 2020'nin Ocak ayına kıyasla yüzde 25,7 oranında artışla bir sıçrama gerçekleştirdi. 

Otomobil satışları, ocak ayında yüzde 25,7 ile sıçrama yaptı
17 Şubat 2021 - 10:45

Çin Özel Otomobil Üreticileri Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, özel araç satışları, geçtiğimiz ay Çin'de, Covid-19 salgınının başlarında yer alan 2020'nin Ocak ayına kıyasla yüzde 25,7 oranında artışla bir sıçrama gerçekleştirdi. Koronavirüs salgınından ilk etkilenip bu salgından yine ilk kurtulan ülke olan Asya devi Çin'e, gezegenin başlıca otomobil piyasası olarak küresel ekonominin beklenen canlanmasının bir tür barometresi gibi bakılıyor.
 
Bu çerçevede, Çin Özel Otomobil Üreticileri Federasyonu'nun açıklamasında, geçtiğimiz ay içinde ülkede toplam 2 milyon 160 bin aracın satıldığı; bunun da bir yıl öncenin aynı ayına kıyasla yüzde 25,7 oranında bir artışa denk düştüğü açıklandı. 

Araç satışı alanındaki ilerleme, elektrikli araç alanında özellikle çarpıcı. Nitekim bu kategoride 141 bin ünite satışıyla, 2020'nin Ocak ayına kıyasla yüzde 325,8 oranında bir artış saptandı. Bu çok yüksek artışlar, belirli ölçüde de, bu yıl 12 Şubat tarihine denk gelen Yeni Ay Yılı tatili öncesinde gerçekleşen önemli geleneksel satışlardan ve yerel yetkililerin alımları teşvik edici önlemlerinden kaynaklanıyor. 

 

 Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı



YORUMLAR

  • 0 Yorum