-

ÖZEL SPORCULAR DÜNYA ŞAMPİYONASINA AKSARAY'DA HAZIRLANIYOR

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, spor ve sağlık alanında ihtisaslaşan Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ), engelleri ortadan kaldırmak adına da pek çok önemli çalışmayı hayata geçirdiğini söyledi.

ÖZEL SPORCULAR DÜNYA ŞAMPİYONASINA AKSARAY'DA HAZIRLANIYOR
11 Şubat 2022 - 04:51
Down Sendromlular Futsal Milli Takımı ve Down Sendromlular Basketbol Milli Takımı sporcuları, antrenörleri ve yöneticileri Rektör Şahin’i ziyaret etti. Her iki takımın da üstün başarılar elde ettiğini ve sağlık, sıhhat içinde bu başarıların devam etmesinin herkesin ortak arzusu olduğunu kaydeden Rektör Şahin, ASÜ’nün spor ve sağlık alanındaki ihtisaslaşma çalışmaları ile engellilere yönelik yapılan faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Sportif organizasyonların çeşitlenmesi, eğitim faaliyetleri, spor-sağlık kesişen kümesine ilişkin üretime yönelik projeler… İhtisaslaşmanın geniş bir çalışma alanı olduğunu ve şehrin bütününü kapsayan bir süreç olduğunu dile getiren Prof. Şahin, “Pek çok çalışma yapıldı, yapılıyor. Burada el birliği ile iş üretmek çok değerli. Bunun yanı sıra ASÜ, engellerin ortadan kaldırılmasına dair de samimi biçimde çalışmalar üreten bir kurum. Yapılan çalışmaların ardından YÖK tarafından çeşitli bayrak ödülleri de alan ASÜ, artan bir ivmeyle engelleri ortadan kaldırmak adına gayret gösteriyor” dedi. Milli Takımların Avrupa’da elde ettikleri derecelerin gurur verici olduğunu ve bu yıl dünya şampiyonasında da benzeri başarıların elde edileceğine inandıklarını dile getiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Deligöz ise farklı iş birlikleri ile gerek ihtisaslaşma gerekse engellilere dair çalışmaların kapsamını genişletme gayretlerinden söz etti. Yapılan kısa açıklamaların ardından sporcularla tanışan Rektör Şahin, Milli Takım yöneticilerinden Aksaray’da süren kamp çalışmasına ilişkin bilgiler aldı. Ziyaret, spor kütüphanesinin gezilmesinin ardından tamamlandı.

2021 yılında Down Sendromlular Futsal Milli Takımı İtalya’da düzenlenen organizasyonda Avrupa Şampiyonu olurken, Down Sendromlular Basketbol Milli Takımı ise aynı organizasyonda ikincilik derecesi elde etti. Bu yıl Futsal Takımı Peru’da, Basketbol Takımı ise Portekiz’de dünya şampiyonasına katılacak.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum