-

PROF. DR. MUSTAFA CEMAL DARILMAZ 'BEYAZ ÖNLÜK SADECE BİR KIYAFET DEĞİLDİR'

Bu yıl Veteriner Hekimliği eğitimine başlayan öğrenciler için “Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenlendi.

PROF. DR. MUSTAFA CEMAL DARILMAZ 'BEYAZ ÖNLÜK SADECE BİR KIYAFET DEĞİLDİR'
24 Ekim 2018 - 12:27
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, düne kıyasla Veteriner Fakültesi’nin bugün çok daha iyi yerlerde olduğunu, teknik altyapıyı hızla geliştirerek yarın daha da iyi yerlerde olmayı arzu ettiklerini söyledi.

 

- Kendinizi Farklı Alanlarda da Yetiştirmelisiniz -

 

Bu yıl Veteriner Hekimliği eğitimine başlayan öğrenciler için “Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenlendi. Fakülte Konferans Salonu’ndaki etkinlikte konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, öğrencilere, gerek derslerde, gerekse üniversite hayatı içerisinde kendilerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulundu. Üniversite döneminin öğrenciler açısından hayatı anlamlandırma ve tanıma dönemleri olduğunu kaydeden Şahin, “Veteriner Fakültesi öğrencilerimiz derslerinde akademik olarak yetişiyor. Ama onlara tavsiyem derslerle yetinmemeleridir.  Üniversitemizde her yıl, -çeşitli ilgi alanlarında- çok sayıda etkinlik düzenleniyor. Mutlaka bu etkinliklere katılın ve farklı alanlarda da kendinizi yetiştirin” dedi. Lise döneminden kalan alışkanlıklar münasebetiyle üniversite eğitiminin ilk döneminde öğrencilerin biraz zorlanabileceğini anımsatan ASÜ Rektörü, “Her geçiş kendi içinde biraz problemlidir. Üniversiteye bu yıl başlayan öğrenciler, lise dönemindeki alışkanlıkları münasebetiyle ilk dönem belki biraz zorlanabilirler. Ama işleri sıkı tutarsak bu zorlukları hızlıca aşabiliriz” dedi. Şahin, sözlerinin son bölümünde, Fakülte binasını yaptıran hayırsever işadamı Osman Altuntaş’a bir kere daha teşekkür etti.

 

- Beyaz Önlük Sadece Bir Kıyafet Değildir -

 

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cemal Darılmaz da yaptığı konuşmasında, Fakülteyi geliştirmek adına çalıştıklarını belirtti. Öğrencilerin, hayat maceralarını yeniden kodlayacak bir yola girdiğini, bu yolun kolay olmadığını anlatan Prof. Darılmaz, “Bu yol fedakârlık, kararlılık ve çalışma azmi ister. Eğitim hayatınız boyunca tüm personelimiz sizlerin yanında olacak. Hepinize başarılar diliyoruz” dedi. Beyaz önlüğün sadece bir kıyafet değil, mesleğe bağlılığın da bir ifadesi olduğunu söyleyen Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeki Aras ise tedavi sanatının insanlık tarihi kadar eski olduğunu vurgulayarak, “Veteriner Hekimliği tarihin en eski mesleklerinden birisidir. Hayvan sağlığı, hayvan refahı, halk sağlığı ve çevrenin korunmasında önemli rol oynayan, çok geniş bir alana hizmet vermekteyiz. Beyaz Önlük, verdiğimiz bütün bu hizmetler içinde önemli bir semboldür” dedi. Fakülteye birincilikle yerleşen Mehmet Kılıç isimli öğrenci de, yeni dönem öğrenciler adına kısa bir konuşma yaptı.

 

Yapılan açıklamaların ardından Rektör Şahin, Fakülte yöneticileri ve akademisyenleri ile Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, öğrencilere beyaz önlüklerini giydirdi ve hediyelerini takdim etti. 30 öğrencinin daha eğitim-öğretime başlamasıyla Fakültedeki öğrenci sayısı 155’e ulaştı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum