-

REKTÖR ŞAHİN: ÜNİVERSİTENİN BAŞARISI ŞEHRİN BAŞARISIDIR

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin çalışmalarla ilgili bilgiler vererek, üniversitenin başarısının bu şehrin dinamikleri ile birlikte bir bütün olarak şehrin başarısı olarak gördüklerini söyledi.

REKTÖR ŞAHİN: ÜNİVERSİTENİN BAŞARISI ŞEHRİN BAŞARISIDIR
02 Kasım 2021 - 14:12
Rektör Şahin 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyetinin Basın Buluşmaları programına katıldı. Üniversitenin çalışmaları hakkında bilgi vererek basın mensuplarının sorularını cevaplayan Şahin, Üniversitenin başarı grafiğinde kendi kuruluş dönemi ile aynı yaşta olan üniversiteler arasında yapılacak kıyaslamada, hiç de mütevazi olunmayacak şekilde büyük mesafeler alınarak başarı sağlandığını belirtti.

Aksaray üniversitesini İstanbul ve Ankara üniversitesi gibi köklü üniversitelerle mukayese etmenin yanlışlığına işaret eden Rektör Yusuf Şahin, “Bizi muadili üniversiteler ile kıyaslayın” dedi. Bu güne kadar kampüs içerisinde inşaatlaşma işlemlerinin devam ettiğini, artık bu dönemin bahar havasından yaza geçilen bir dönem olarak değerlendirmenin doğru olacağı kanaatini taşıdığını ifade etti. 

Gazetecilerin sahte doçent sorusuna açıklık getiren Prof. Dr. Yusuf Şahin, akademisyenlerin ön sezileri sayesinde kısa sürede sahteciliğin ortaya çıkarılarak ilgili kurumlara yapılan başvurunun ardından, oluşabilecek spekülasyonları engellediklerini ifade etti. Kampüs içerisinde ağaçlandırmadan, yeni birimlerin oluşturulmasına, sanayicinin kullanacağı laboratuvarlara kadar pek çok alanda halk ile üniversiteyi entegre haline getirmek için yapılan çalışmalarda başarılı olunsa da ara ara eksikliklerin gündeme alınarak üzerinde durulmasını kayda değer bulduklarını özellikle ifade eden Rektör Şahin, üniversitede eğitimin başarısının doğrudan şehirle ilgili olduğunu da belirtti. Öğrenciye barınma yeri, sosyal aktivitelerin olacağı alanlar, sanatsal faaliyetler ve güvenlik gibi konularda şehrin valisinden belediye başkanına kadar tüm dinamiklerin ayrı bir sorumluluk içerisinde hareket ederek, birlik ve beraberlik içerisinde gençlerin ilim irfan tahsili almalarına ortam hazırladıklarını beyan etti. Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, artık kendinden sonra gelecek rektörlerin üniversitede hakkaniyet ölçüleri dışına çıkmadan hizmet yapacağı bir adil sistemi kurup oturttuklarını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum