-

Salgın kaynaklı riskler önemini koruyor

Vaka sayılarındaki artış ve sıkılaşan tedbirler salgın kaynaklı endişeleri gündemde tutarken, risk iştahı üzerinde baskı oluşturan gelişmeler olarak izleniyor(Gedik Yatırım)

Salgın kaynaklı riskler önemini koruyor
01 Şubat 2021 - 10:48

Piyasa Gündemi

Vaka sayılarındaki artış ve sıkılaşan tedbirler salgın kaynaklı endişeleri gündemde tutarken, risk iştahı üzerinde baskı oluşturan gelişmeler olarak izleniyor. Mevcut risklere ek olarak aşı tedarikinde yaşanan sıkıntılar geçen hafta riskli varlıklarda satış baskısının artış kaydetmesine neden oldu. Bu cephedeki gelişmeler ile ekonomik veri akışları fiyatlamalar üzerindeki etkisini sürdürecektir. Bugün küresel çapta imalat PMI rakamları takip edilecek.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Türkiye – İmalat PMI Önem: Yüksek
•    18:00 ABD  - ISM İmalat PMI Önem: Yüksek 

BIST-100 Güne Başlangıç

Vaka ve kayıp sayılarında görülen rekor seviyeler, aşı tedariki konusundaki sorunlar ve teşvik paketi belirsizliği aşağı yönlü risk oluşturmaya devam ederken, küresel hisse piyasalarında satıcılı seyir haftanın son işlem günü de devam etti. Yurt dışındaki zayıf görünümün etkisiyle BIST-100 Endeksi cuma gününü %1,66'lık düşüşle 1.473,45 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %2'leri bulan düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,29 – 7,30 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:45 itibariyle 7,28'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 son 7 işgünün 6'sında düşüş göstererek geçtiğimiz mart ayından beri en uzun düşüş serisini gerçekleştirmiş oldu. Bununla birlikte geçtiğimiz hafta Çarşamba günü yaşanan %4,5 civarındaki kayıp da marttan sonra görülen en sert düşüşlerden biri oldu. Geçtiğimiz hafta sadece Perşembe günü tepki yükselişi gördüğümüz endekste, son 3 aylık dönemi kapsayan yükselen trend de sonlanmış oldu. Endeksin yükselen trendini kırmasının ardından görünüm daha da zayıfladığını düşünüyoruz. Endekste kısa vadede 1.465 ve altında 1.431 önemli destekler konumunda olup bu desteklerin altında aşağı yönlü baskı artacaktır. Yukarıda ise 1.525 izleyeceğimiz ilk güçlü direnç konumunda olup buranın altında kalındığı sürece yükselişlere temkinli yaklaşmak gerekeceğini düşünüyoruz.  

Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı


HIBYA

YORUMLAR

  • 0 Yorum