-

SÖKMEN "SOKAK ÇOCUKLARI-BİZİM ÇOCUKLARIMIZ"

Chp Aksaray İl Başkan Yardımcısı Esen Uz Sökmen Sokak çocukları ile ilgili yaptığı açıklamada...

SÖKMEN "SOKAK ÇOCUKLARI-BİZİM ÇOCUKLARIMIZ"
12 Aralık 2018 - 14:03
Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkan Yardımcısı Esen Uz Sökmen Sokak çocukları ile ilgili yaptığı açıklamada; "Şehrimizdeki birçok sorunun içinde, belki de ilk çözümlenmesi gereken sokaktaki çocuklar sorunudur. Alışveriş merkezlerinin kapısında, dışarı çıkan insanlardan, yiyecek ve para isteyen çocuklar dilencilik kültürüne itiliyor. Kırmızı ışıklarda gecenin geç saatlerinde bir şeyler satan çocukların güvenliğini kim garanti edebilir. Okul saatlerinde, dondurucu soğukta önünde tartı kaldırımda oturan, kimliği olmadığı için okula gidemediğini söyleyen 10 yaşındaki Afgan çocuk nasıl bir gelecek hayal edebilir?

Mülteci ya da değil hiçbir çocuk temel haklarından mahrum bırakılamaz. Yaşları küçük olan bu çocukların geç saatlerde savunmasız bir şekilde sokakta olması, taciz ve tecavüz olaylarının bu denli arttığı bir zamanda kesinlikle tasvip edilemez. Ve hiçbir çocuk dilenciliğe alıştırılarak kendisine olan saygısını, özgüvenini kaybetmemeli, hayatta hakkıyla kazandığı şeylere sahip olabileceği bilincine ulaşmalıdır. Özetle, çocuklar sokakta güvende olamazlar. Her türlü kötü alışkanlığa, kandırılmaya ya da yönlendirmeye açıktırlar. Bu çocukları kaybetmemeli, ilerde topluma faydalı bireyler olmalarını sağlamalıyız. Y

etkililerin bir an önce bu sorunu çözüme kavuşturmalarını bekliyoruz. Geleceğimizi güvenli ellere teslim etmek istiyoruz.

                                                     ESEN UZ SÖKMEN

                                      CHP AKSARAY İL BAŞKAN YARDIMCISI

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum