-

UDH BAKANIN VERDİĞİ HAKKI 5 YILDA KULLANIP LEVHALARA İSMİNİ YAZDIRAMAYAN İL"AKSARAY"

2017 yılının 5 Şubat günü ilimizi ziyaret eden dönemin UDH Bakanı Ahmet Aslan’ın ilimize komşu ilden önceki ilin çıkışından başlayarak bize doğru akan yollardaki yön ve mesafe levhalarına ismimizi yazdırmamızın hakkımız olduğunu....

UDH BAKANIN VERDİĞİ HAKKI 5 YILDA KULLANIP LEVHALARA İSMİNİ YAZDIRAMAYAN İL"AKSARAY"
03 Şubat 2022 - 06:04
2017 yılının 5 Şubat günü ilimizi ziyaret eden dönemin UDH Bakanı Ahmet Aslan’ın ilimize komşu ilden önceki  ilin  çıkışından başlayarak bize doğru akan yollardaki yön ve mesafe levhalarına ismimizi yazdırmamızın hakkımız olduğunu atanmış ve seçilmişlerle günün kritiği yapılırken Milletvekilleri, Vali, Ak parti il ve merkez ilçe teşkilatları  yetkilileriyle Ak Partili merkez ilçe, ilimize bağlı ilçeler ile beldelerin Belediye bakanları ile İGM başkanının yanında açıklamasına rağmen Mersin’in adana çıkışından başka bize doğru akan karayolları ve otobanlardaki yön ve mesafe levhalarına bakanın teşvikine rağmen 5 yılda bu hakkımızı kullanarak ilimizin ismi yazdırılamadı.!!!

  Konunun aslında Bakan Aslan’dan bize komşu ile komşu olan yani bize komşu olan ilden önceki ilin çıkışından bize doğru akan  kara yollarıyla otobanlardaki yön ve mesafe levhalarına ilimizin isminin yazılmasının hakkımız olduğunun öğrenilmesinden 5 sene yani bundan 10 sene önce yetkililere iletildiğini belirten gazetemiz Yazar ve Muhabiri Ali Genç çalışmanın başlatılmasının 2013 yılının Ramazanın iftarıyla yoğunlaştırıldığını belirtti.!!!

1990’DAN İTİBAREN YOLLARDA Aksaray İSİMİNİN OLMAMASI YANLIŞINI SÜREKLİ DİLE GETİRDİK!!!

  Çalışmanın başlatılması ve günümüze kadarki aralıksız süren çabaları hakkında bilgi veren Gazeteci-Yazar Ali Genç bu çalışmanın aslında vilayet olmamızın 2. Yılında başladığını belirterek sözlerine devamlı;
   ”  İl olmamızdan önce Ankara yönünden Aksaray’a gelirken Konya-Kulu makasından itibaren, Niğde ilinin Ulukışla ilçesi,  Konya Büyük Şehir in çıkışı Nevşehir ve Kırşehir illerinin ise merkez ilçelerinin bize doğru olan çıkışlarından başlayarak şehrimize kadar yollarda bulunan yön ve mesafe levhalarında “Aksaray”   ismi vardı.

  İlçe olmamız nedeniyle E.90 Karayolu çıkışından itibaren önce Ankara’ya komşu il olan Konya’nın ismi, ardından ise Adana ilinin ismi Konya-Kulu makasına kadarki yön ve mesafe levhalarında vardı.

   İlk Valimizin göreve başlamasıyla fiilen İl olduğumuz 15 Ağustos 1989’nu 1. yılından itibaren E.90 Karayolunda Ankara’ya Konya’dan sonra komşu olan il Aksaray olduğundan Kulu makasına kadar Konya ile birlikte Aksaray isminin yazılmasının yanında diğer illerinde tüm çıkışlarından bize doğru gelen yollardaki yön ve mesafe levhalarına Aksaray ismi yazılmadı.

   Bu umursamazlığın Aksaray’ın il olmasının tanınmamasının yanlışlığının giderilmesi için il olmamızdan 1 sene sonra yaptığımız haberler ve köşe yazılarıyla başlattığımız bu konudaki ısrarlı taleplere akla ziyan şekilde 2013 yılının Ramazan iftarına kadar kulak tıkandı.!!!

2013 RAMAZAN İFTARINDA VEKİLLERE İLETİLEN YOLLARDAKİ YÖNLE MESAFE LEVHALARINA AKSARAY YAZILMASININ ISRARLI TAKİBİYLE TEMMUZ 2015’DE GÖLBAŞI-KULU ARASI LEVHALARDA BAŞARILDI!!!  

 2013 yılı Ramazan’ında Aksaray Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti başkanı Celil Acar’ın davetiyle katıldığım Otel Altuntaş’taki İftarda Milletvekili Ali Rıza Alaboyun ve İlknur İnceöz’ü gördüğümde iftardan sonra bir yere gitmemelerini kendilerine ilimiz için bazı dileklerimi ileteceğimi söyledim.

  Yemekten sonra kendilerine vatandaşlarımızın hayat standardının yükseltilmesini içeren  ve Selami Altınok Beyin ilimiz Valiliğine geldiğinde kendisini Cemiyet olarak ziyaretimizde ilettiğim ve 1 sene sonra ise hatırlatmam üzerine giderilip bana yazılı bilgi verilen iki isteğimi.

 Bu iki isteğimin yanında tanınmamıza “Sarı Çizmeli Mehmet ağa” misali isimsiz olması nedeniyle faydası olmayan ve ısrarlı takibimle  İş insanı Mehmet Tıpırdamaz tarafından alınan izinle “Aksaray” ismi verilerek isimsiz olmaktan kurtarılan binanın yanında katkı için  karayollarının bize doğru akanlarına Kayseri, Ankara, Adana ve Mersin illeri başta olmak üzere ilimize doğru akan Kara yollarındaki yön  ve mesafe levhalarına Aksaray ismini yazdırmalarının hem ilimizin prestiji hem de tanınmamıza yapacağı katkı için önemini belirterek gereğinin yapılmasını istedim.

    Bu isteğimi yaptığım haber ve köşe yazısıyla da kamuoyumuzla paylaştım.

  2014’ün Ramazan’ına kadar bu konuda gerekenlerin yapılmaması üzerine yaptığım haber ve köşe yazısıyla konuyu bir kez daha gündeme getirdim.
  16 Ekim 2014’de İstanbul Feshanede yapılan 2. Aksaray Tanıtım günlerinin 2. günü İstanbul’da tanıtım yerindeyken beni telefonla arayan Milletvekili İlknur İnceöz UDH bakanlığı müsteşarıyla görüştüğünü E.90 karayolunda Ankara çıkışından itibaren yön ve mesafe levhalarına Aksaray isminin yazılacağı müjdesini verdi.

   Bakanlık Müsteşarıyla yapılan görüşmeden 7 ay sonra gece İlknur hanım tarafından bana atılan fotoğraflarla müjdelenmesini ”10.07.2015 Cuma günü yaptığım ”YÖN VE MESAFE LEVHALARINDA   MUTLU SON!!! Başlıklı haberimde “Başkent ten Kulu makasına kadar konan 11 yeni yön ve mesafe levhasına  Aksaray’ın ismi yazıldı Haberi ve” AZMİN ELİNDEN!!!”başlıklı köşemle kamuoyuyla sevincimi paylaştım.

   Bu yazılarımda” En kısa zamanda Mersin, Kayseri, Adana ve Isparta, Kırıkkale, Bolu Eskişehir, Afyon illerinin çıkışlarından başlanarak bize doğru akan Karayolları ve Otobanlardaki yön ve mesafe levhalarının ilimizin isminin yazılması eksikliğinin ortadan kaldırılması dileğiyle.” diye belirttim.

ANKARA-KULU ARASI LEVHALARINA AKSARAY’IN YAZILMASINDAN 20 AY SONRA UDH BAKANI ASLAN 5 ŞUBAT 2017’DE KOMŞUDAN ÖNCEKİ İLİN ÇIKIŞINDAN AKSARAY’I YAZDIRMANIZ” HAKKINIZ”DEDİ!!!

  Ankara çıkışından E.90 karayolundaki yön ve mesafe levalarına Kulu makasına kadar Aksaray isminin yazılmasından sonra ilimize komşu olan şehirlerin  giriş ve çıkışlarındaki yollar ile bu yollardan ilimize kadar devem edenlerdeki yön ve mesafe levhalarına ilimizin isminin yazılmasını sürekli yaptığım haber ve kendilerine illerin girişlerinden  itibaren attığım görüntülü mesajlarda buralarda ilimizin isminin bulunmadığını belirterek gerekeni yapmalarını söyledim.

   Bu çabalarım sürerken 5 Şubat 2017 Pazar günü ilimize bir dizi ziyaretlerde bulunmak için gelen dönemin UDH bakanı Ahmet Aslan’a Milletvekilleri İnceöz, Aydoğdu ve Serdengeçti’nin bilgisi dahilinde basına kapalı yapılan günün kritiğinde başta istikbalimizin 1. olmazsa olmazı olan toplam olarak 131 yıl süren 2 ilçelik esaretimizin ana sebebi Aksaray-Ulukışla demir yolunun ihalesinin yapılması tarihini sorduktan sonra E.90 karayolunun Ankara-Niğde otobanından en az şekilde etkilenmesi için geliştirdiğim fikrimi iletip kendisinden olabilirlik konusunda onay aldım.

   Ardından ise il olmamıza rağmen başta komu iller olmak üzere bir çok ilden ilimize doğru akan yollardaki yön ve mesafe levhalarında Aksaray isminin olmadığını belirtince her ilin kendisine komşu olan ilden önceki ilin çıkışından kendisine doğru akan karayolları ve otobanlardaki yön ve mesafe levhalarına ismini yazdırmasının hakkı olduğunu belirtti.!!!

UDH BAKANI ASLAN’IN VERDİĞİ HAK’IN ÜSTÜNDEN 5 YIL GEÇTİ FAKAT MERSİN’İN ADANA ÇIKIŞI DIŞINDA ADANA İLE MERSİN’DEN İLİMİZE KADARKİ KARAYOLLARI VE OTOYOLDA İSMİMİZ YOK!!!

  29 Kasım-4 Aralık arası Aksaray’dan başlayarak Mersin, oradan Adana, Kadirli, Osmaniye, Antakya bu ilin  İskenderun ve Kırıkhan ile Gaziantep ilinin İslahiye ile Nurdağı ilçelerinde ilimizin tanıtımı ile ahde vefanın gereği 5 gün süren seyahatimde karayolunda Mersin’in Adana çıkışındaki levhadaki Aksaray ismini yazan levhanın dışında   gidiş ve dönüşte karayolları ile Otobanda Niğde iline kadar Aksaray ismini ne yön nede mesafe levhalarında görememem bakan onaylı hakkımız olmasına rağmen ilimizin tüm atanmış ve seçilmişleriyle Meslek Odaları ve STK’larıyla medyasının ayıbıdır.!!!” dedi.

10 YILLIK AKLA ZİYAN UMURSAMAZLIĞI İKİ AYDOĞDU VE İNCEÖZ ‘ÜNİŞ BİRLİĞİYLE KALDIRILSIN!!!

   Analiz haberimiz için görüştüğümüz Aksaraylı hemşerilerimiz ilimizin bu ayırımcılığı ve bu ayırımcılığın umursanmamasını asla ve asla hak etmediğini!!!
  Bu konunun Ankara çıkışından Kulu Makası arasındaki bölümünü gideren Milletvekili İlknur İnceöz ile  Cengiz Aydoğdu ile Vali Hamza Aydoğdu’nun  diğer meselelerimizde olduğu gibi bunuda yapacakları iş birliğiyle zaman geçirilmeden çözülmesini istediler.!!!

   Hemşerilerimiz ”Göreve başladığı 2020 yılının Haziran ayından bu yana ilimizin mutlu istikbali için ilimiz Milletvekilleri, Meslek Odalarıyla,STK yetkilileri ile işbirliği yaparak ve motive ettiği il birim amirleriyle akla gelen her konuya parmak basan ve bunların bir çoğunun ise çözümünü sağlayan Vali Hamza Aydoğdu’nun hakkımız olan hizmetleri alabilmemiz için sarf ettiği çabalarını bu konuda da  Milletvekillerimizle birlikte sürdürerek tanınmamıza ve turizmimize ivme kazandıracak olan bu eksikliğin zaman geçirmeden giderilerek başarı zincirine bir yeni altın halka daha takmalarını bekliyoruz.” dediler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum