-
DERYA ÖZABA

DERYA ÖZABA


Bırakın İl Başkanını, 2. Darbe Yolda(mı)? YOKSA?

27 Eylül 2016 - 12:40

Yerel yönetimler ile ilgili konular şehri meşgul etmeye devam ederken Aksaray bu konulara kulak kabartmış, ulusalda olup biteni biraz kulak ardı ediyor gibi. Kimilerine göre Ak Parti il yönetimi değişecek, kimilerine göre bu bir dedikodu. Bizler de meşhur bir söz var ki ‘’ateş olmayan yerden duman çıkmazmış’’ Gerçek olmadığını düşünmek tabi ki işimize gelir. Lakin şu da var ki, şu an için olmamış olması demek, bu konu üzerinde düşünülmedi, konuşulmadı, araya birileri girmedi demek değil. Birileri olaylar sonuçlanmadan gidişat hakkında bilgiler veriyor, lakin üzerine de ekliyor ki ‘’siyasette birkaç saatin çok büyük önemi var, bir dengeyi kuralım derken bozulabilecek riskli başka dengeler var ’’ Hele hele Ülkenin için de bulunduğu kritik dönemde, köprüden geçerken at değiştirmek ne kadar doğru ya da atın yerine doğru atı bulmak ne kadar zaman alır? İşte bütün bunlar bugün çıkan söylentileri şimdilik dedikodu sınıfında bırakıyor. Şu an için zaten esas önemli olan kimin gittiği ya da gideceği, kimin kaldığı ya da kalacağı değil. Aksaray gibi küçük şehirler içlerinde ki hesaplaşmalar ile uğraşırken devlet başka problemler için a- b- c planları üretmekle meşgul. Devletin başındakilerin şu an için Aksaray İl yönetiminin başında kimin olup olmadığı hiiiç de önemli değil.

Biz İl İle Uğraşırken

Bir röportajın ulusal basında yer alması ile güne şok ile başladık. Biz bu şoku bu sabah yaşadık. Lakin devlet bu söylenenlerden günler öncesinden haberdardır mutlaka, onlar tedbir amaçlı planlar yapmaktadır diye düşünüyorum.

Bu haberi henüz okumamış olanlar için bir kısmını alıntı yaparak, tırnak içinde yazımda yer vermek istiyorum ‘’Emekli Albay Hasan Atilla Uğur, 15 Temmuz tarihinde yaşanan darbe girişiminin ardından tehdidin henüz bertaraf edilmediğini iddia ederek, "15 Temmuz darbe girişiminin ardından zafer sarhoşluğu yaşanıyor, ikinci kalkışmaya hazır olun" uyarısında bulundu.

Yenişafak gazetesine röportaj veren Emekli Albay Hasan Atilla Uğur, "İkinci kalkışmaya hazır olun. Çok yakın bir zamanda. Çok net bilgi olarak söylüyorum, ikincisi daha kanlı olacak. Bugün bir zafer sarhoşluğu içindeyiz. Ben sizin aracılığınızla Türkiye'yi uyarıyorum. Kimse 'tamam bu iş bitti, Türkiye rayına oturdu, artık Amerika başka bir şey yapamayacak, FETÖ başka bir şey yapmayacak, PKK başka bir şey yapamaz, biz belini kırdık bu örgütlerin' falan demesin" diye konuştu.

Bu röportaj ne kadar gerçekleri yansıtıyor bilemiyorum. Bildiğim tek şey var ise Türk halkının 15 Temmuz ve sonrasında gösterdiği kararlılığı görmezden gelip böyle bir plan yapan varsa resmen delidir! Emekli Albay Hasan Atilla Uğur röportajın devamında diyor ki ‘’ İkinci kalkışmanın esas amacı işgal" .Uğur, "Aldığım bilgiye göre İngilizler 2.5 aydır Güneydoğu'daki bütün aşiretlerin ayağına gidiyor. Özellikle Hakkari, Van, Çatak, Silopi, Mardin bölgesinde etkin aşiretlere. Bunlarla pazarlıklar yapıyorlar. Toprak ağası olarak varlığını sürdüren bu aşiretlerin bankalara olan birikmiş trilyonlarca liralık borçlarını ödediler. Aşiretlerin bütün kredi borçları ödendi. İngiltere ödedi bunları. Konsolosun aşiretler içinde ne işi var?" 

Evet Sayın Uğur’un söylediği bunlar. Bu söylenenler gerçekten ürkütücü. Eğer birileri halen bu olanlardan ders almamış bu ülke ile uğraşıyorsa ve o birilerine bu ülke içinden, bu ülkenin ekmeğini yiyen, suyunu içen birileri halen destek veriyorsa olay bitmemiş Türkiye hainlerden temizlenmemiş demektir. Üstelik halk tarafını seçmiş tepkisini koymuş iken halen bir darbe planı yapılıyorsa ‘’ bu bir darbe değil savaştır’’ Hepimize şu esnada düşen görev ise, içimizde halen serbest gezen ve kendini gizleyen vatan hainlerini ifşa etmektir. Unutulmaması gereken bir şeyde ikinci bir darbe planlanıyorsa yeniden söylüyorum bu darbe değil bu halk için yeni bir kurtuluş savaşıdır. Umarım bu röportajda bir senaryodan, varsayımdan ibarettir. Lakin öyle olmadığını düşünerek hareket etmekte ve Türk halkı olarak uyanık olmakta fayda var. Allah Türkiye’min yardımcısı olsun.

Hoşça Kalın, Hayattan Hoşnut Kalın

Derya ÖZABA

YORUMLAR

  • 0 Yorum