-
DERYA ÖZABA

DERYA ÖZABA


BU BİR SUÇ DUYURUSUDUR!

19 Eylül 2016 - 21:47

2016-2017 eğitim öğretim yılı bugün çalan zille başladı. Bir kurtuluş savaşı sığdırılan yaz tatilinden sonra açılış günün de bir sarkma olmadan ders başı yapıldı. Öncelikle tüm öğrenci ve öğretmenlerimize yeni dönemin hayır getirmesini diliyorum.

Yazımın başında da söyledim ya küçücük yaz tatiline koca bir kurtuluş savaşı sığdırdık. Ülke adına çok şey değişti. Geçen sene öğretmenlik yapanların içinde bu sene açığa alınanlar, görevden ihraç edilenler ve hatta tutuklananlar var. Lakin bugün anladım ki Milli Eğitimde tam bir temizlik yapamamışız!

Birkaç gündür okulların açılmasıyla ilgili haberlerde ilk dersle ilgili olarak bir haber geçmişti. İlk derste tüm öğrencilere 15 Temmuz anlatılarak bu konuyla ilgili broşürler dağıtılacaktı. Bunu duyunca çok sevinmiştim geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenler bu konuyu çocuklara ve gençlere en iyi anlatabilecek insanlar(dı). Neden mi insanlar(dı) diyorum? Çünkü ‘’bir kısmı ‘’ ne yazık ki okul müdürlerinin öğrencilere  ‘’ilk derste öğretmenleriniz size 15 Temmuzla ilgili bilgiler verecek’’ demesine rağmen bu konuya hiç değinmedi! Hatta devletin onca masraf edip bastırdığı broşürleri de dağıtma gereği bile duymadı!

             Bu yazı bir suç duyurusudur!                                                                                                                                              



Kim ki 15 Temmuzu yok sayıyor ise vatan hainidir! Konu vatan! Konu Türkiye’nin eşiğinden döndüğü bir uçurum! Bu duruma düşülmesinde kimin ya da kimlerin payının olduğu bile 15 Temmuzdan sonra hükmünü kaybetmişken, kimin haddine ki 15 Temmuz da yaşananları yok saymak! Bu devletin ekmeğini yiyen hangi öğretmen ya da öğretim üyesinin haddine devletine milletine yapılan bu hain saldırıyı öğrencilere anlatmamak!

Siz öğretmenler bu genç beyinleri tehlikelere karşı uyanık tutmak ve uyarmak mecburiyetindesiniz!Öğrencileriniz arasında velileri bu iğrenç tuzağa düşmüş gençler olabilir. O çocukların neyin neden olduğunu sağlıklı bir şekilde öğrenmesi gerekmez mi? Bunu öğrenmeleri onların devlete kin beslemesine engel olacak belki. Belki ileri de bu tip oluşumlardan uzak durmalarına sebep olacak.

Ben bu durumdan şunu çıkarıyorum, demek ki Milli Eğitim hainlerden temizlenememiş! Demek ki halen o hainlere hain demekten ve bunu öğrencilere anlatmaktan korkanlar var! Demek ki korktukları var! Ben tüm sayın savcıları göreve çağırıyorum, çok fazla uğraşmaya gerek yok, her sınıftan birkaç öğrenciye sorsalar gerçek ortaya çıkar. Bugün 15 Temmuzu ve demokrasi mücadelesi verirken şehit düşenleri hiçe sayanlar yarın neleri hiçe sayacak düşünemiyorum bile!

Hoşçakalın, Hayattan Hoşnut Kalın.

Derya ÖZABA


YORUMLAR

  • 0 Yorum