-
DERYA ÖZABA

DERYA ÖZABA


Doğrucuların Dokuz Köyden Kovulma Mevsimi Başladı

16 Eylül 2015 - 05:32

Atalarımız gerçekten süper insanlarmış… Her dedikleri söz nesillerdir aynı şekilde aynı kapıya çıkıyor. Ata sözlerine karşı özel bir ilgim var lakin bir de en sevdiklerim var mesela ‘’ doğru söyleyen dokuz köyden kovulurmuş’’  atalarımız nasıl da varmış bu kanıya… Demek o zaman da düzen aynı işliyormuş!

Her seçim döneminde bu sözü ne çok kendi kendime içimden tekrarlıyorum… Doğruysan gerçekten kabul görmüyorsun.  Hem karakter olarak açık sözlü isen, hem de işini layıkıyla yapmak adına doğruları söylemeye ya da yazmaya gayret ediyorsan yandın!  Seçim dönemlerinde, aday belirleme sürecinde başlıyoruz biz bu kavgaya… Partilerin il yönetimlerine direk söylenmeyen, söylenemeyen sözleri biz halkın içinde daha rahat duyuyor ve analizini yapabiliyoruz. Hangi aday partiye oy kaybettirir, hangi aday partiye oy kazandırır biliyoruz… Geçtiğimiz seçim AK Parti bu konuda açık sözlü gazeteciler tarafından çokça uyarıldı. Onlarca kez yazdık. Haklı da çıktık. Bu seçim ise tüm partiler için aynı uyarıyı yapıyoruz. Hele hele durumun bu kadar kritik olduğu, insanların oy vermek için kafalarının içinde bir sürü soruya cevap bulmak için uğraştığı şu dönemde!

Parti yönetimleri beni bir kez daha veto edebilir… Söylediklerim ağır gelebilir… Onların fikirleri başkaları tarafından eleştirilmemiş olduğu için, bu eleştiriye de alışkın olmadıkları için tepki gösterecekleri kesin! Oysa aday belirlemek için doğru kriterleri belirlemek onların işi… Onlar kişilerin kara kaşına kara gözüne bakarak mı bunu yapıyorlar diye düşünüyorum bazen… Kafasının içi boş adayları nasıl oluyor da en hassas dönemlerde, en hassas sıralar için düşüne biliyorlar!  Nasıl partileri için senelerini vermiş, il ve ilçe teşkilatlarında aktif görev yapmış insanları görmezden geliyorlar. Hizmet için fikir üreten, siyaset bilgisi ve terbiyesi olan, halk tabanına yakın, gösterişten uzak, en önemlisi beyinlerinin içi dolu dolu olan insanları görmüyorlar.

Daha önce de yapılan yanlış, halk adaya değil partiye oy veriyor düşüncesi! Halk artık adayları çok iyi analiz ediyor… Daha önce seçilmişler için belirledikleri kriter’’ Aksaray için ne yaptı’’ daha önce hiç seçilmemiş adaylar için belirledikleri oy verme kriteri de ‘’ gerçekten siyaset yapmayı becerebilecek mi, halka şimdiye kadar ne kadar yakındı, hele hele ilkeleri olan, davaları olan partiler için ise ‘’ dava için şimdiye kadar ne yaptı’’ evet halkın kafasında bir çok kriter var artık… İl yönetimlerinin baktığı gibi ‘’seçim kampanyalarında ne kadar para harcayabilir ‘’ halkın kriteri değil!

Şimdi ben geçen seçimlerinden ağzım yanmasına rağmen bu seçim yoğurdu üfleyerek yemiyorum! Uyarıyorum! ADAYINIZI DOĞRU BELİRLEYİN! Adayınız size oyda kazandırır, seçimde kaybettirir! Halktan kimse kimsenin kara kaşına, kara gözüne oy vermez!

Benden uyarması, artık beni vetomu edersiniz, geçen seçimlerde bazı partilerin yaptığı gibi basın listenizden mi çıkartırsınız, yoksa açar telefonu gelin bir kahvemizi içinde duyduklarınızı bildiklerinizi, halkın nabzını bize anlat mı dersiniz bu size kalmış. Halk görüşlerimize saygı gösteriyor ve değer veriyor. Fikirlerimize değer verip vermemek tamamen sizin özgür iradenizdir! Lakin şunu söylemeden geçmeyeyim biz siz ne derseniz deyin doğrularla sizi uyarmaya, doğru yaptığınız yerde desteklemeye, yanlışınızı gördüğümüzde eleştirmeye devam edeceğiz!

Hoşçakalın, Hayattan Hoşnut Kalın…

Derya ÖZABA