-
DERYA ÖZABA

DERYA ÖZABA


Şehre Bir Gülen Yüz Daha

25 Haziran 2016 - 07:15

İlimize yeni atanan Sayın Valimiz Aykut Pekmez bugünlerde yoğun bir ziyaretçi trafiği yaşıyor. Bu trafiğin içine Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti olarak bizde katıldık. Hoş geldin ziyareti için Sayın Valimizi ziyaret ettik. Biz gazeteciyiz her küçük ayrıntıyı pek bir inceleriz. Hele hele şehri yönetenler ile ilgili ufak ayrıntılar bize yeni yöneticilerin nasıl bir yapıya sahip oldukları hakkında ve yöneticiliklerinin ilerleyen dönemlerde bizi nasıl etkileyeceği hakkında ipuçları verir. Aslında özellikle incelemeyiz ama gözümüzden de kaçmaz. Benim bugün ki hoş geldiniz ziyaretinde iki küçük ama büyük ayrıntı dikkatimi çekti. Birincisi her zaman alışkın olduğum bir durumu bugün yaşamadık, 12:00 olan randevu saatimiz tam olarak 12:00 de başladı. Tabi ki yöneticilerin programları genelde yoğun oluyor, içerideki ziyaretçilere kalk demek gibi bir şansları olmuyor. Lakin bir de madalyonun başka yüzü var, kimi yöneticiler içeride ziyaretçi olmasa dahi ziyaretçileri kapıda ziyaret saatinden bir hayli zaman geçene kadar bekletmeyi kendilerinin önemli olduğunu vurgulamak için kullanıyor. Verilmeye çalışılan mesaj ‘’ben sizden daha önemliyim siz beni bekleyeceksiniz, ben ne zaman uygun görürsem de o zaman içeri girersiniz’’ lakin sayın valim bizi tam saatinde odasına kabul ederek alışılagelmişin dışına çıktı, umarız bu böyle olmaya devam eder. Bir ikinci dikkatimi çeken şey ise, Sayın Valimiz ilk şehre geldiğinde de dikkatimizi çeken güler yüzlü ve mütevazi duruşu. Güler yüzlü yöneticilere Haluk Şahin Yazgı dönemine kadar pek alışkın değildik. Bir yöneticinin güler yüzlü ve halkla bütün olabileceğini bize ilk gösteren Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı oldu. Hemen ardından güler yüzlü bir Milletvekili ile Turan Yaldır ile tanıştık. Her ne kadar kısa bir dönemde olsa Sayın Yaldır’ın vekilliği en azından hafızalarda güler yüzü ile hoş bir seda bıraktı. Şimdi ise sanırım Valimizin de güler yüzüyle biraz daha mutlu olacak moral bulacağız.

Aksaray 12. Valisi ile tanıştı. Hepimizin her dönemin Valileri ile fotoğrafları  var. Lakin çok az yönetici, gittikten sonra bile duvarımızdan fotoğraflarını indirmedik. O fotoğrafları gelip gidip gördükçe çok azının arkasından ‘’Allah yolunu açık etsin gerçekten değerli bir insandı’’ dedik. Ben bugün ki fotoğraflarda güler yüzlü bir Vali ile tanışmanın şaşkınlığını yaşadım. Umarım Sayın Valimiz Aykut Pekmez gittikten sonrada fotoğrafları duvarlardan inmeyen ve saygı ve sevgi ile anılan valilerimizden olur. 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Metin BAŞPINAR
    7 yıl önce
    Selam.Diğer Valilerimiz bu soruna değinmedi ve Belediyeyi de uyarmadı belki sizin vasıtanız ile biz vatandaşlar ve şöförlerin derdine derman bulunmasına vesile olursunuz DERDİMİZ:Hele o KOSKOCA DORSELİ TIRLAR,Şehirler arası taşımacalık yapan YÜKSEK BRANDALI KAMYONLAR (YASAK OLMASINA RAĞMEN) Ceza yiyerek,Çocuk Parkları kenarlarında sokak başlarında evlerin apartmanların önlerinde SANKİ BİR DUVAR!..Yok mu bunlara ve de halka acıyacak ŞEHRİ ŞEHİR YAPACAKLAR?...Bu araçlar PARK EDECEK GARAJ İSTERLER şehir de GÜZELLEŞMEK,VATANDAŞ DA RAHAT NEFES ALMAK İSTER!...İnşallah bu ÇAĞRIMIZI DA ZİYAFETLERİNE ARA VERİR DE DUYARLAR MI DUYARLAR?...!...