-
DERYA ÖZABA

DERYA ÖZABA


SU GİBİ AZİZ OL BAŞKAN

22 Ekim 2015 - 10:40

 SU GİBİ AZİZ OL BAŞKAN

Aksaray senelerdir süregelen en büyük sorunundan kurtuluyor şükür… Biraz beklemek gerekecek muhakkak hiçbir güzellik bir anda gelmiyor… Kökleşmiş sorunların çözümleri de öyle bir anda ol deyip de oluvermiyor. Kimsenin elinde bir sihirli değnek yok ki zaten bir tık da halletsin tüm sorunları… Bazen gerçekten çok yükleniyoruz yöneticilere. Herşey başa geldiği ilk günden hallolsun istiyoruz. Haksızlık ediyoruz!

Aksaray içinde senelerdir ötelenmiş, çözüm anlamında birçok kurumun ve hatta birkaç ilin birlikte hareketini gerektirecek bir sorun içme suyu… Aksaray iline ilk geldiğimde tanıştığım ilk sorun hatta… Ağız tadıyla bir çay içemeyişim yeni değil aslında… Bu şehrin insanları senelerdir çeşmelerden direk su içmeye hasret, şimdiki iktidarların ya da yönetimlerin bizi tanıştırdığı bir sorun değil. Ama işte sorunu belki de şeffaf bir biçimde çözümlemeye çalışan Aksaray Belediyesi çözüm ararken kurban pozisyonuna geldi. Kimsenin koltukta otururken halletmek için bir çaba göstermediği, üzerini hatırlatmayarak örttüğü bu sorun, Haluk Şahin Yazgı Başkanın gayretleriyle belki de ömürlük çözüm bulmak üzere.

100.000.000 TL lik Proje İmzadan Çıktı

Haluk Başkan ve ekibinin yoğun gayretleri ile kararı imzalanan bu proje ile tamamlanması yaklaşık olarak 100.000.000 TL lik bir bütçe gerektiren büyük bir yatırım kazandı Aksaray… Son teknoloji ile yapılacak olan bu projenin içerisinde Ultrafiltrasyon + Ters Ozmos arıtma tesislerinin yapımı, yeni yapılacak tesisten çıkan suyun mevcut şehir depolarına iletimini sağlayacak terfi istasyonu ve terfi köşkünün yapılması, Bağlıköy yeraltı su kaynağı ile Akhisar deposu arasında bulunan 250mm çapındaki 20km lik asbest borunun yerine 400mm çapında çelik borularla yenilenmesi ki bu yenileme kaçak kaybını da büyük oranda önleyecektir, Akhisar deposu ile şehir depoları arasındaki 700mm çapındaki asbest borunun yerine 1000mm çapındaki 9.055 m uzunluğunda çelik boru isale hattının yapılması, toplamda 8 su deposunun yapımı ki bu depoların yapımı demek 50.000m3 olan su depolama kapasitemizin 61.500 m3 e çıkması demek, işte bütün bunları kapsayan büyük bir proje… Bana projenle gel diyen Başkan gerçekte icraatların proje ile yapıldığını ve kendinin de kuvvetli projeleri olduğunu bir kez daha ispatlamış durumda. Böylesi bir projenin 2 sene içinde tamamlanmayı hedeflenmesi de ayrı bir güzellik… Yani biraz sabredersek herşey güzel olacak.

Başlamak Bitirmenin Yarısıdır

İşte böylesi bir bütçe ile yapılacak projenin onaylanması için büyük gayret sarf eden Başkan ve ekibi görev süreleri dolmadan bu projeyi tamamlayıp Aksaray’a suyu armağan etmeyi planlıyor. Başkan her türlü spekülasyona kulaklarını tıkamış işlerine kilitlenmiş durumda. Zaten bu sorunu çözen kim olursa olsun halkın gönlünde taht kurar bu böyle biline. Başlamış projelerin henüz başlanmamış olanlara göre bütçe ve destek konusunda daha şanslı olduğu herkesin malumu. Şimdi projemiz onaydan geçtiğine göre, başlamak bitirmenin yarısıdır diyoruz ve Haluk Başkan ve ekibine su ile ilgili bu çalışmalarından dolayı ‘’ Su gibi Aziz Olun Sayın Başkanım’’ diyoruz.

Hoşçakalın, Hayattan Hoşnut Kalın…

Derya ÖZABA