-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Anladığı halde anlamamak

26 Mayıs 2015 - 14:15

Bazen öyle insanlar var ki, aklı gibi anladığı konuları anlamamak için elinden ne geliyorsa yapıyor. Sebebi ise kendi düşündüğü gibi bir düşünce görmeyince kör olmuşçasına inadından dolayı anlamamakta ısrar ediyor. Tabi anlamamak istemeyen anlamak istemiyor diye doğruları yazmayacak değiliz. Hele bu anlaşılmamak seçim döneminde olunca bunu gayet normal karşılıyorum. Bizler ise yakınları, akrabaları ve dostları seçim yarışında diye onlara göre yazı yazacak değiliz.

      Son günlerde yazılarıma tahammül edemeyen ve bizi gazeteci olmamakla suçlayanların nerede ise tamamı MHP’li gençler. Yaşları çok küçük olan bu kardeşlerim baba kazancı üzerinde oturduğu için geçim nedir, kazanç nedir şimdilik bilmeyebilirler. Ama belli bir yaşa gelince hayatı ve dünyaya bakışları değişecek.

     Bu seçimlerde hiçbir partinin adayları ile ilgili rencide edici bir yazı yazmadım. Yazmamaya da devam ediyorum, aksine beni tarafgirlikle suçladıkları ve Ak Partinin tetikçisi olarak itham ettikleri partinin adayını eleştirdiğim kadar onları eleştirmedim. Eleştirim yine kişisellikten değil toplumun genel görüş ve kanaatini dile getirmişimdir. Hatta adaylar beni ilgilendirmiyor ben uzun adamı seviyorum demişimdir.

      İlimiz küçük bir il her an her yerde karışılacağımız bir yerde yaşıyoruz. Onun için benim Ak Partideki dost ve arkadaşlarım kadar MHP ve CHP ’dede dost ve arkadaşlarım var. MHP il ve ilçe Başkanlarını yakinen tanıyıp muhabbet ettiğim kadar, adaylarının üçünde tanır kucaklaşırım. CHP’den Doğan Bey olsun partililer olsun aramızda hiçbir sorun yoktur.

     Hatta Rıfkı Karabatak’ın ağabeyi rahmetlik Refik Bey benim yakın dostum olurdu. Dolayısı ile her ne kadar Rıfkı Beyle siyaseten takışsak ta kendisi ile görüşür kucaklaşırız. Bana saygıda hiç kusur etmez bende kendisini severim.

     Yazılarımda eğer gençler dikkat ediyorsa ben şahıslar üzerinde durmuyorum. Ülkemin genel menfaatleri ve birlik beraberliği beni ilgilendiriyor. İstikrardan yana olduğumu görmelerini söylüyorum. Keşke iktidar adayı CHP ve MHP biz iktidar olacağız buna talibiz deseler, genel durumda öyle olsa daha iyi olur. Çünkü koalisyon bu ülkeyi her zaman kaosa götürmüştür. Bugüne kadar ülkemizi şimdiki kadar belli bir yere getirememiştir. Onun için koalisyon olacağına Ak Partinin istikrarlı iktidarının devamından yanayım. Ülkeye son 13 yılda yapılan güzel gelişmeler beni bu düşünceye sevk etmektedir.

     Bana bir gencimiz yazıyor sitesine baktım 19 yaşında bana akıl veriyor. Benim en küçük oğlumun yaşında neler neler yazıyor. Düşünüyorum herhalde benim yazdıklarımı 35 yaşın üstündekiler daha iyi anlarlar. Hatta babası bu yaşın üstünde değilse 1980 öncesini ve hatta 15 yıl öncesi Türkiye’nin durumunu nereden bilsin.

      Sen ne gördün ki, bu ülkede 80 öncesi sağ sol meselesinden binlerce masum gençlerimizin öldüğünü, mahalle ve sokakların bile bölünüp kavgalara şahit olduğumuzu. Nereden bilsin hayatın 1979 yıllarında kuyruk ve karne ile yaşanıp devam ettiğini. Başbakana yazar kasaların fırlatılıp tepki gösterildiğini. IMF’den alınan borçlarla çalışanların maaşının dağıtıldığını. Dış ülkede ABD başkanın koltuğun kenarına kıçını koyarken benim ülkemin Başbakanın eli göğsünde karşısında esas duruşta durduğunu. Ülkemin dış ülkede yaşayan insanların itilip kakılırken 10 yılda itibar sahibi olduğunu.

      O kadar çok yazacak şeyler var ki bir kitap yazılacak kadar sıkıntılar yaşadı bu ülke. Evet, o gencimiz çok rahat dönemde olduğu için yokluk bilmez, benzin kuyruğu bilmez. Bu güzellikler durup dururken gelmedi, sen nereden bileceksin. Biz bu ülkede sürekli resmi kıyafetli görevlilerin baskısı altında, darbe tehdidi ile ülke idare edildiğini. Kafaları kızdıkça ülkemin insanını tehdit ettiğini sen nereden bileceksin. Yoksa benim ne akrabam, nede bir yakınım aday. Benim için ülkemin istikrarı ve ekonomisi ile birlik beraberliği önemlidir.

      Bana hissiyatı ile yazanları saygı ile karşılıyorum, görüş ve düşüncelerine saygı duyuyorum. Kendileri gibi düşünmemi bekliyorlarsa biraz yaşlanınca beni daha iyi anlayacaklarını biliyor ve o gençleri seviyorum ama biraz hissi düşünmeden vaz geçsinler.