-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Eskil Ak Parti ilçe Başkanına cevabım

15 Ekim 2014 - 15:24

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti kongreleri ile ilgili yazdığım yazı sonunda Eskilden bir paragraf örnek vermiştim. Böyle uyumsuz yerlerde Başkanların tam randımanlı verimli olması mümkün değil demiştim. Benim ilçe Başkanı Mahmut Oruçla hiçbir problemim olmamıştır, aksine samimiyetim bile yoktur. Ne zaman kendisini hedef aldım bana internet yolu ile hakaret ettikten sonra. Geçen ki yazdığım yazıya eskilde hazırlanan bir internet sitesinde güya tarafıma cevap vermiş. Cevabı da Sayın Alçay’a muhalif bir site kanalı ile yapmış.

Ben isterseniz hakkımda yapılan haberin virgülüne noktasına dokunmadan sizlerle paylaşayım sonra mahkeme kararını ve seviyesizliği sizlere aktarayım.

“Eskil halkına hazımsız ve birbirini çekmeyen insanlar nitelemesi yapan, Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay’la olan dostluğuyla tanınan, Eskil’e ettiği laflardan sonra hala Eskil haber sitelerinde yazıları yayınlanan Erdoğan Kaya geçtiğimiz günlerde köşesine Eskil İlçe Başkanı Mahmut Oruç hakkında bir iddiayı taşımıştı. İlçe Başkanının bilgisayarından maille kendisine küfür edildiğini iddia eden Kaya’ya İlçe Başkanı Oruç’tan cevap geldi.

Şu an bir seçim süreci içerisinde olduklarının altını çizen Oruç “biz AK Parti teşkilatı olarak ilçemizin, ülkemizin menfaatleri için çalışma yaptıkça işlerimize çomak sokmaya çalışan kişilerde çıkıyor elbette. Ama biz kimsenin sözüne bakmadan yolumuza devam edeceğiz. Şu bunu dedi, bu bunu dedi konuşmaları ancak boşuna zaman harcamadır. Biz teşkilat olarak millete hizmet yolunda yürümeye devam edeceğiz. Bu başkan sıfatıyla olur, başka sıfatla olur. Bunun bir farkı yoktur” dedi.

Çıkan yazıların zamanlamasının manidar olduğunun altını çizen Oruç “belli ki bazı kesimler partimiz içerisindeki düzeni bozma adına tekeri çomağa sokmaya çalışıyor. Biz doğru bildiğimiz yolda ilerlemeye devam edeceğiz Partim bana sen devam et derse ben devam ederim, yeter artık derse teşekkür eder köşeme çekilirim. Bunu bana söyleyecek tek güç partim ve onun üst yetkileridir. Bu ne Erdoğan Kaya’dır, ne de bir başkasıdır” diye konuştu.

Eskil halkına hakaret eden kişi olarak beni lanse eden sitenin sahibidir. Ben o yazımın arkasındayım, orada kullandığım ifade internet üzerinden benim Sayın Alçay’ın güzel çalışmalarına benim üzerimden hakaret edenler için söylediğim söz. Yoksa benim Eskilde o kadar çok dostum ve saygı duyduğum insan var ki ben hepsini seviyorum onlarda beni seviyor. Eskile gittiğimde onlar bana kucak açarlar ve ben kendini mi bir Eskil’li olarak görüyorum. Sayın Alçay benim okul arkadaşım çok dürüst ve Belediyenin kuruşuna dikkat eden bir insan.

Ben bugüne kadar Alçay dan karşılıksız bir kuruş almadım. Benim Eskile gidip geldiğimin yakıtını bile istemem. Ancak onca gidip gelmeme rağmen Sayın Alçay iki sefer, “ ağabey bizde çok emeğin var bunca yol gidip geliyorsun bizi tanıtıyorsun aracına mazot alayım” diye kendi cebinden aracıma 100 TL. Mazot almıştır. Belediyenin malına bu kadar sahip olan bir Başkana Eskil ne kadar sahip çıksa azdır ve çıkarak da Başkan seçmiştir.

Eskilden bana ne derim geçerim Eskili gündeme getirmemeden memnun olacaklarına hassaten İlçe Başkanı Oruç aksine kendi evindeki bilgisayarından kendi Başkanına ve bana Alçay’ı övüyorsun diye hakaret etmiştir. Has Eskilli ve Eskilli isimleri ile internet yolu ile her yazıma hakaret etmiştir. Kendisini bilmeyerek Savcılığa şikâyette bulundum. Uzun araştırmalar sonucu Mahmut Orucun evindeki bilgisayardan bu hakaretler çıktı.

Savcılık bilgisayara el koydu ve Mahmut Oruç İl Başkanı Sayın Fatih Yıldırıcıyı aracı koyarak vazgeçmemi istedi. Bende konuyu Yıldırıcıya izah ettim oda bana ağabey sen haklısın ben bu işin içinde yokum dedi. Sonra dava açıldı ve Mahmut Oruç suçu oğlu Sinan Orucun üzerine yıkarak Sinan Oruç davalık oldu. Mahkemede 3 ay ceza aldı ilk suçu olması nedeni ile ceza para cezasına çevrildi. Yani yaptıkları hakaret sonucu hukuk önünde ispatlanıp ceza aldı.

Şimdi çıkıyorsun seçim zamanı bunların ortaya atılması manidar diyeceksin. İl Koordinasyon toplantısında yüzüne karşı konuşan Alçay dağlar kadar haklı. Kendi partiyin Belediye Başkanına hakaret edeceksin, sonra seçimde ona oy verdiğini söyleyeceksin kim inanır buna. Eğer sevsen zaten bu hakaretleri yapıp nefret etmen, buna kargalarda güler.

Şimdi çıkıyorsun hizmetten bahsedip yeniden aday oluyorsun, bırak kardeşim bu partiden çekil. Bana göre bunca düşmanlıktan sonra aday olman hoş değil. Bunların seçim öncesi çıkması manidar diyorsun, senin hakaret ve cezan manidar olmuyor bizim yazmamız mı manidar oluyor. İşte ekte mahkeme kararı ve neler yazdıklarının. Eskillilerin takdirine sunuyorum kim haklı kim haksız görsünler. Yoksa benim senin şahsınla Allah şahit hiçbir meselem yok.