-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


İki vekilin işi yoğunlaştı

04 Kasım 2014 - 18:26

Aksaray Milletvekillerimizden Ali Rıza Alaboyun ve İlknur İnceöz’ün Genel Merkez ve Mecliste işleri bir hayli yoğunlaştı. İşlerin yoğunlaşması yanında şuda bir gerçek ki, iki vekilimize ağır görevler verilmesi aslında vekillerimize Genel Merkezce verilen değerleri göstermektedir. İlknur Hanıma son dönemde Sayın Başbakanın bizzat talimatı ile Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanlığına tek aday olarak getirilmesi sevindirici bir durum. Aynı şekilde İlknur Hanımın Kadın Kolları Genel Merkez yönetim kuruluna seçildi. Tabi bu arada Adalet Bakanlığı komisyonunda olması da bir ayrı görev.

İlknur Hanımın ikinci dönem Milletvekilliği döneminde Genel Merkez nezdinde kendisini kabul ettirmesi ise ayrı bir güzellik.

Kendisine kadın kolları Genel Merkezinde yer verilmesi ve Başbakan Sayın Davutoğlu’nun onu bizzat Kadın Erkek Eşitliği Komisyonuna aday göstermesi Genel Başkan nezdinde başarısını göstermektedir.

 Milletvekili Sayın Ali Rıza Alaboyun ise şu sıralar çok yoğun. Bildiğim kadarı ile Aralık ayında Soma komisyon raporları Meclise gelecek. Bunun için yoğun bir çalışma içindeler, hatta zaman zaman telefonunu bile kapattığı oluyor.

2000 sayfalık hazırladığı Maden raporu Türkiye’deki bütün madencilerin geleceğini belirleyecek bir rapordur. Geçtiğimiz günlerde kendisi ile yaptığımız görüşmede çok yoğun çalıştığını, “ülkemizin maden geleceğini belirleyecek bir çalışma içindeyiz. Bu çalışmamız sonunda Meclisteki görüşme sonunda yeni bir yasal düzenleme gelecek. Bunun için çok titiz ve geniş çaplı bir çalışma yapıyoruz.

Bu çalışmalar nedeni ile bazen NATO toplantılarını bile ihmal ediyorum. Gidemediğim zamanlar oluyor, bizi temsilen gönderdiğimiz arkadaşlar gidiyor. Bundan dolayı yoğun çalışmamlar nedeni ile fazlası ile Aksaray’a da gelemiyorum. Gelemediğim için bazen telefonumu kapatıyorum. Bu yoğun çalışma ülkemizi yakından ilgilendiren bir çalışma olması nedeni ile umarım hemşerilerim bizi anlayışla karşılarlar. Yoksa bizi nasıl olsa son dönem görüşmeden kaçıyor falan zannetmesinler. Ben her zaman hemşerilerime hizmette ilk günkü gibi hizmet etmeye devam ediyorum” dedi.

Meclis ve Ak Parti Merkez çalışmaları içinde sürekli olan Alaboyun, ayrıca NATO Türk Başkanlığı, Akdeniz ve Ortadoğu Başkanlığı gibi görevlerinin olması Genel Merkezin kendisine verdiği destek ve güveni göstermektedir. Meclis tatilde iken herkes tatil yaparken onun sürekli çalıştığını yakından biliyorum.

Görünen o ki, iki Milletvekilimiz Meclis ve Genel Merkez nezdinde Türkiye politikasında söz sahibi olmaları başarılarını göstermektedir.

Türkiye’yi ilgilendiren yasaların hazırlanmasında görev alan İnceöz bana göre iyi bir yer edinmiş bulunmaktadır. Hatta Niğde ilinin koordinasyon Milletvekili olma özelliğine de sahip olması onun Genel Merkezde başarılı olduğunu göstermektedir.

Bu kadar yoğun çalışma içinde olmaları onları Aksaray’dan uzak oldukları anlamına gelmez. Onlara her zaman ulaşamamak yanlış yorumlara neden olabilir. Ancak bunca yoğun çalışma temposu içinde olmalarını da anlayışla karşılamak gerekir.

2015 yılında Milletvekili seçimleri mevcut, seçimlerde bazı kesimlerin iki Milletvekilinin son dönemi İlknur Hanımda bu seçimde devre dışı kalır düşüncesinde olanların ve bu düşünceyi taşıyanlar yanıldıklarını seçim döneminde görecekler.

Birçok görevin kendisine verilen bir yetişmiş Milletvekilinin sen kenarda dur deneceğini zannetmediğim için ben bu dönemde Sayın İnceözün Mecliste olacağını düşünüyorum.

Bunun aksini düşünen arkadaşların düşüncelerinde saygı duyuyorum. Ama bu bir gerçek elinde hazır yararlanacağın bir ismin kenara alınacağını da tahmin etmiyorum.

Kısacası her iki Milletvekilimizin aldıkları zor görevlerde başarılı olmalarını diliyorum. Bu Aksaray içinde güzel bir gelişme olarak düşünüyorum. Allah yardımcıları olsun.