-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


İstanbul sahiplerini ağırladı

19 Ekim 2014 - 10:19

Aksaray tanıtım günlerinin ikincisi İstanbul’da gerçekleştirildi. İstanbul aslında asıl sahiplerini ağırlayarak buluştu. Geçen sene Ankara’da baştan sona kadar takip ettiğim tanıtım günlerine bu sene Bayramda yakalandığım rahatsızlığımı atlatamam nedeni ile gidemedim. Aslında gitmeyi ve bu tanıtımı yerinde bizzat takip etmek isterdim. Birde İstanbul benim gazetecilik yıllarımın ilk göz ağrısı bir şehir. Şimdi çok gelişmesi nedeni ile o günlerde adımladığım yerlerde tekrar dolaşmakta isterdim.

     Burada kadim dost Sayın Selami Altınok Valimizi de görüp ziyaret etmek güzel olurdu. Gazetecilik denince ilk akla gelen Babıali Caddesi yokuşunu çıkıp orada terbiye almak bize nasip olmuştur. Bugün benim mesai arkadaşım olan çok gazeteciler belli yerlerde bulunmaktadır. Ama kader bizi memuriyetin içine itti İstanbul’u terk ettik.

      İstanbul Feshane’de yapılan tanıtım günleri ile ilgili çıkan erteleme dedikoduların aksine kim ne derse desin eğer Sayın Ahmet Yaşar ve Ali Rıza Alaboyun olmasa idi yapılması çok zordu. Elini taşın altına koydu ilinidarecilerini, sivil tolum kuruluşları ve işadamlarımız ile tanıtımı gerçekleştirdi.

      Geçen yıl olduğu gibi yine bir Bakanın katılımı ile medyada yer alınmasına neden olundu. İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürünün tanıtımımıza katılması ayrı bir mutluluk. Milletvekillerimizin burada yer alması, ilçe kaymakam ve Belediye Başkanları, bürokrasi, sivil toplum kuruluşları, ilimiz ve İstanbul’da bulunan işadamlarımız birlik olup ilimizi tanıttılar. Öyle oldu böyle oldu yorumuna gerek yok, olabilecek en güzel tanıtım yapıldığını arkadaşlarımızın orada çektikleri görüntülerden izleme imkânı buldum. Eski Valimiz Selami Bey tanıtımın en çok ilgi alanı olduğunu gördüm.

     Sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Sayın Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı. Valimiz Şeref Ataklı, Milletvekillerimiz adına Ali Rıza Alaboyun ve Sayın Bakan Mehdi Eker konuşmalar yaptı. Bunlardan kısaca bahsetmek isterim.

4 gün sürecek olan anıtım günlerinin açılışına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Aksaray Eski Valisi ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, İstanbul Valisi Hasip Şahin, Aksaray Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, Ali Rıza Beyle NATO toplantısından gelen Azerbaycan Milletvekili Melahat İbrahimkız, Ruhi Açıkgöz, İlknur İnceöz, Vali Şeref Ataklı, 22. Dönem Ak Parti Eski Milletvekili ve Aksaray tanıtım günleri Komite üyesi Ahmet Yaşar, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ak Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, STK başkanları, İlçe ve belde belediye başkanları ve daire müdürleri katıldı.

    Aksaray Valisi Şeref Ataklı, bu yıl İstanbul Feshane'de ilkini düzenlenen 'Aksaray Kökleri ile Buluşuyor Tanıtım Günleri' için yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, "Gördüğünüz gibi her şey gayet güzel. İlimizdeki ulusal ve yerel firmalar bu vesile ile kendilerini daha geniş bir platformda tanıtma imkânı bulurken, 544 yıl sonra Aksaraylılar da kökleri ile Feshane'de buluşma imkanı buldular" dedi.

     Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise, güzel bir günde Aksaray'ın tanıtımını yapmak için İstanbul Feshane de bulunduklarını belirterek, "Bugün bizim güzel bir gün. Aksaray Feshane'de kökleri ile buluşuyor. Burada stantları geziyoruz. Aksaray'ımızın güzellik ve sembollerini buraya taşımaya çalıştık. Tanıtım günlerimiz 3 gün sürecek tüm İstanbul ve Aksaraylıları bekliyoruz" dedi.

    Ak Parti Milletvekili Ali Rıza Alaboyun ise İstanbul ile Aksaray arasındaki bağlantıları örneklerle anlatarak, “İstanbul’un birçok semtinin adı bizden gelmedir, buradaki birçok semtin geliş yeri Aksaray’dır. Bundan dolayı İstanbul bugün kökleri ile buluşmuştur” dedi.

22. Dönem Ak Parti Eski Milletvekili ve Aksaray tanıtım günleri Komite Üyesi Ahmet Yaşar, Fatih Sultan Mehmet Han'ın İstanbul'u fetih ettikten sonra herkesin bildiği gibi Aksaraylılardan İstanbul'a vatandaşlarımızı getirerek şu anki mevcut İstanbul Ortaköy ve Aksaray semtlerini kurduğunu belirterek, "Aksaray insanına tarihi bir değer veren Fatih Butlan Mehmet Han, Aksaray insanlarının ne denli mert, cengâver, üretici bir toplum olduğunu göstermiştir. O gün bu gündür gerek Aksaray ve gerekse İstanbul'da yaşayan dedelerimiz birbirlerinden bağlarını hiç kopartmamıştır. Burada 4 gün sürecek olan tanıtım günlerinde 544 yıl uzak kalmış dedeler ve torunlar birbirlerini daha yakından tanıma imkânı bulacaktır" diye konuştu.

      Tanıtımın kötüsü olmaz, izlediğim kadarı ile fevkalade olmuştur. Yolun uzun olması ise Aksaray’dan katılımı kısıtlamıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.