-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Pazar günü seçim var

05 Haziran 2015 - 17:38

Evet, gürültüydü, patırtıydı, anonslardı ve gezilerdi derken nihayet Pazar günü önümüze sandık geliyor ve sandıkta tercihlerimizi kullanacağız. Benimde seçim öncesi bu hafta son yazım. Seçim çalışmaları boyunca hiçbir aday ile ilgili şahsi yazı yazmadım. Benim asıl derdim ise ülkem ve ülkemin huzur ve refahı olmuştur. Bundan dolayı istikrardan yana yazılar yazmaya dikkat ettim. Partilerin adayları içinde beğendiğimiz vardı beğenmediğimiz vardı. Bunlar inanın beni hiç ilgilendirmedi ve seçim sürecinde de hiçbir partinin çalışmalarına katılıp toplantılarına gitmemeye özen gösterdim.

      Hatırlarsanız Umre dönüşünde bunu anlatan bir yazıyı kaleme almıştım. Adaylar içinde sevdiklerim ve kadim dost olduklarım olmasına rağmen bu düşüncemde durmaya devam ettim. Bunun dışında ise hak etmeyen insanları gereksiz yere övüp göğe çıkarma gibi bir durum içinde olmadım.

     Siyaset bazen çok vefasız bir kurum, siyasiler dünden bugüne seçim zamanları dostlukları çok güzel devam eder. Yüz sefer översiniz bir sefer hatasını yazarsanız size düşman olurlar. Övdüklerinizde de bir sefer olsun açıp teşekkür etmezler, siz onu övmeye mecbursunuz ya. Ben bunları geçmişte çok yaşadım, yaşamaya devam ediyoruz. Hele biz gazeteciler kimseyi memnun edemeyiz, herkesten alkış alamayız.

     Siyasetçilerin tamamı değil ama bir kısmı seçimden sonra size merhaba etmez. Seçimde duyduğu ihtiyacı seçim sonrası hiç hissetmez ve sizi arayıp sormaz. Ne zaman size ihtiyaç duyar o zaman arar sorar ve hasbihal eder. Hele birde kendisinden bir talepte bulunun telefonunuza da bakmaz ve geride dönmez.

     Ben bu tür siyaseti 1980’den bu yana biliyor ve tanıyorum. Onun için siyasetçi hak ediyorsa hak ettiğini vereceksin, etmiyorsa hatır için göklere çıkarmayacaksın.

     Hatta şunları bile gördüğümü yazmazsam olmaz, sen bir parti için yazıp çizersin ve desteklersin hatta adayı över methedersin. Bir başka gazeteci seçimlerde kendisine ne oy vermiştir, neden lehinde yazı yazmıştır ve hatta sürekli eleştirmiştir. Seçimden sonra bir bakıyorsunuz o arkadaşla can ciğer olmuş size mesafe koyuyor. Hatta partisine sürekli sövenleri kucaklarına rahatlıkla alabiliyorlar, nedeni aleyhimizde olmasın.

     Neymiş efendim onuda kazanması gerekirmiş, sen nasıl olsa bizdensin sen kenarda dur ben onunla haplayım zıplayım diyebiliyor. Demek ki bazen insanın saçından değil başka yerinden kıl koparmak gerekiyor, biraz içi sızlasın.

      Ben şahsen bunları kendim yaşamadım ama biraz geride durunca ve seyredince bunları görebiliyorsun. İşin içine tamamen girince bazen göremiyorsun. Sonra diyorsun ki, bunlar kabağı pancarı ayırt edemiyor ve sapla samanı da ayırt edemiyor. Öyleyse tribünde durup biraz geriden seyretmek lazım. Ucuza gitmeye gerek yok, hak etmeyenleri göğe çıkarmanın bir anlamı yok. Bana iyi ve kötü günde dost olanlar lazım demek daha iyidir.

     Bu nedenle ben seçim sürecinde programlarım dışında buna dikkat etmeye çalıştım. Seçimde de tercihimi istikrardan yana kullanacağımı daha önceden söyledim, uzun adamı sevdiğimi her zaman yazıyorum. Ülkenin bir koalisyona tahammülü yok, hükümetin devamı ülkemiz açısından ve istikrarı için çok önemli tercihim bundan yana olacaktır.

     Hele 7 Haziran seçimleri çok önemli, dinozor gibi tepemizde duran Yahudi lobisi ülkenin koalisyona gitmesini istiyor. Ülkemizin zayıflayıp ekonomik olarak çökmesini bekliyor, ülkemizde iç karışıklıklar olsun istiyorlar. Bu hainlere fırsat vermemek, güçlü bir ülke olmak için istikrarın devamı çok önemli.

     Hele 7 Haziranda herkes sandığa mutlaka gitmeli, benim oyumdan ne olacak dememeli. Çünkü sandığa gitmeyen oylar genelde Ak Parti oylarıdır. Bir oyun bile ülkemizin istikrarı için çok önemi var. Kimin seçileceğine bakmadan ülke istikrarına oy vermek durumundayız.

     Siyasilerde artık eşini dostunu iyi bilsinler ve her salatalık gösterene tuz alıp koşmasınlar. Ülkesini sevenle yüzlerine gülüp arkasından kuyularını kazanları iyi tanısınlar. Benim şahsımın hiç önemi yok bunu şahsım için de söylemiyorum, bazen dinlediğim dostların sızlanmalarını iletiyorum. Onlarda oylarını istikrar için vereceklerini söylüyorlar. Yüce Rabbim Pazar günü ülkemizin yararına ve hayrına en güzeli ne ise onu versin.