-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Seçimler kan davasına dönüşmemeli

02 Nisan 2015 - 12:51

Son dönemlerde sivil toplum kuruluşları seçimleri adeta kan davasına dönüştürüldü. Eskiden çoğu sivil toplum kuruluşları seçiminden kimsenin haberi olmazdı. Ne hikmetse bu durum son zamanlarda Belediye seçimlerinin bile önüne geçti. Bu durum çok sakıncalı ve iyiye gidiş değildir. Seçimlere birde kendisini ilgilendirmediği halde intikam alma yarışı gibi başka sivil toplum kuruluşlarının da dahil olması işi ateşlediğini hepimiz görmekteyiz.

      Bu tutum ve davranışlardan artık vazgeçilmeli ve son bulmalı. Seçimle ilgisi olmayan diğer sivil toplum kuruluşları kendi kurumları ile ilgilenmeli. Bunun nedeni ise sivil toplum kuruluşlarının son zamanlarda çalışma ve faaliyetlerinin şova dönüştürülmesi ilgisiz kişilerinde ilgisini çekmektedir.

      Dolayısı ile çok küçük sivil toplum kuruluşlarında bile kıran kırana yarışlar yaşanıyor. Yarış olmasın mı elbette olsun bu demokratik bir yarış. Rakip ve yarışın olduğu yerde hizmet olur gayret olur. Ama bunu bir kin ve husumete dönüştürmek hem o kurum için hem de mensubu olduğu üyeler için hoş bir gelişme olmasa gerek.

       Geçtiğimiz hafta Damızlık birliğinin seçimi oldu, seçimde gördüğüm kadarı ile gerginlik hat safhada idi. Ne gerek var bu tür gerginliğe ve çekişmeye? Seçim sonunda gönül isterdi ki her iki yarışı kazananla birlikte üyelerine el ele tutuşarak güzel mesaj vermeleri gerekirdi.

     Böyle gerginlik ve çekişmelerin arkasında ister istemez insanların kafasında bir istifham yaratmaktadır. Vatandaşın kafasında soru işareti bırakmaktadır. Bunlara meydan verilmeden demokratik bir seçim süreci olsa herkes el ele tutuşup ayrılsa fevkalade olur.

       Seçim sonunda teşekkür konuşması yapan Başkan Sayın Bekir Kayanın gözyaşını tutamamasının bence iki nedeni vardır. Bana birincisi sevinç gözyaşı, ama asıl gözyaşı ise günlerce yaşanan stresin bir boşalması olarak nitelendiriyorum. Hâlbuki bildiğim kadarı ile Bekir Başkanın Veteriner Hekim olması ve aynı zamanda bir işinin olması Başkanlık ona ekonomik olarak bir katkı sağladığını sanmıyorum.

      Toplumdaki seçim atmosferi ve yarışı bu işin içinden uzaklaşmamalarına neden oluyor. Keskin bir yarış olmasa idi bu kadar gerginlikler yaşanmazdı. Dileğimiz bundan sonra yapılacak sivil toplum kuruluşları seçiminde gerginlikler olmadan kendi içlerinde bir yarış olsun. Yeniden Başkanlığa seçilen Sayın Bekir Kayan’ı da tebrik ediyor başarılar diliyorum.

                       Belediyede nereden nereye gelinmiş

      Salı günü eskilerin tabiri ile Aksaray Belediyesi Başkan Yazgının tanıtımıyla gıcır gıcır 7 iş makinesini hizmete soktular. Bende bu kurumda uzun yıllar görev yaptığım için Belediyenin eski halini düşünüyorum da nereden nereye gelinmiş. Eskiden bir iş makinesinin arıza yapmadan bir hafta düzenli çalıştığı vakıa değildir. Bırakın bir iş aracını bir binek aracına aylık harcanan tamirat parası ile yenisi alınacak durumda idi.

      Bir tane iş makinası yeni alındımı işçiler havaya uçar sevinirdi. Salı günü baktım 7 tane Aksaray için çok önemli iş makinası hizmete sokuldu. Efendim Belediyenin parası olmazdı ki nereden alsın. Aksaray’ın göbeğindeki eski Medaş binası Belediyenin Elektrik borcu karşılığında verilmiştir. MHP binasının bulunduğu yer Belediyeninken yine burası borçlar karşılığında Belediyenin elinden gitmiştir. Böyle borç karşılığı nereler, hangi araziler gitmedi ki Belediyenin elinden. Bırakın borcu personel aybaşında maaşını çoğu zaman zor alırdı.

     Sayın Ahmet Er döneminde Başkan Almanya’ya gitmişti, oradan işçilerimizin destekleri ile ikinci el iş makinaları getirmişti buna bile çok sevinmiştik. Hatta boya makinesi o dönem müdürü olduğum benim birimime verilmişti çalıştırmak için Ankara’dan usta getirmiştik. O dönem onu bile başarmak inanın çok zor işlerdi.

      Şimdi bakıyorsunuz anında araçlar alınıp çalışanların emrine hizmet için verilmiş. Hatta aynı gün Nakkaş girişinden geçtim daha mart ayı çıkmadan asfalta başlanmış. Eskiden Haziran ayı girmeden yol ve asfalt yapılmazdı. Ne diyelim Sayın Haluk Şahin Yazgı Başkanı kutluyor tebrik ediyorum bu makinelerle şimdiden asfalta başlarsa herhalde bu sene asfaltsız yer kalmaz. Ama bence önceliği Laleli yolundan başlamalı burada sızlanmalar var.