-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Vali Ataklı’dan güzel çıkış

25 Ağustos 2015 - 21:58

Sayın Aksaray valisi Şeref Ataklı ilimize ilk geldiklerinde şöyle bir ifade kullanmıştım, “ zaman verip bekleyip görelim” dedim. Allah kalbimi biliyor ve ilk 6 ayda bazı endişeler taşımadım değil. Neydi bu taşıdığım endişe, Sayın Valimizin sessiz ve fazla konuşkan olmaması gibi endişelerim vardı. Sessizlikten amacım ise halkla kaynaşır mı kaynaşmaz mı endişesi idi.

      Tabi bir yılını doldurduktan sonra yavaş yavaş açılan Sayın Ataklı ilin sorun ve meselelerine hakim oldukça halkla kaynaşıp iç içe olmaya başladı. Üzerindeki sessizliği atarak gezmediği gitmediği yer bırakmadı.

     Bu güzel bir gelişme, sadece muhtar ve Belediye Başkanlarını dinleme yerine halkın içine girmesi onun işini kolaylaştırdığını düşünüyorum. Ben ilimizin kırsalını çok gezen ve nabzını tutan bir gazeteciyim. Gittiğim birçok yerlerde Sayın Valimizin halkın dert ve isteklerini dinlediğini duymak elbette bizi mutlu etmektedir.

      Gezdiğim yerlerde valimizin bu gezilerinde ziyadesi ile vatandaşlar çok memnunlar. Hemen şunu da ilave etmeliyim ki, Sayın Hanımefendi Adile hanımında sosyal ve halkın içine girmesi ihtiyaç sahiplerinin problemlerini dinleyerek gidermeye çalıştığını duymak çok mutluluk verici. Onurlu gururlu birçok aileler var ayakta durup hayata tutunmaya çalışan. Bunları bulup çıkarıp devletin şefkat elini onlara uzatarak kucaklamak kadar güzel ne olabilir?

      Ben şahsen memuriyetimde ve bürokraside çalıştığım zaman içinde ve hatta Gazeteciliğim esnasında çok vali tanıdım. Yeni nesiller bilmez ama bizler Niğde Valilerimizle hasbihal edip sohbetler ettiğimiz için bu ilin insanları ilçeliğinden bu yana vali eli sıkmaya hasret kalmış bir şehir insanınız. İlçeliğimizde bırakın el sıkmayı vali yüzü görmemiş insanlarımız var.

      İl olduktan sonra bunu hiçbir vali döneminde yaşamadığımız için Sayın Selami Altınok’ta görmek onu bir yılda Aksaray’la özdeşleştirdi. Dolayısı ile bundan sonra gelen her valiyi onunla kıyaslayacağız. Sayın Ataklıyı da bu şekilde düşünmekten yanlış düşünmüş değiliz.

       Yine Gülhan Altınok hanımın bayanlar arasında sosyal oluşu hiçbir valimizin eşlerinde görmediğimiz için saygı duymamız fakir ve fukaranın elinden tutmasını anlatmamız gayet doğaldır. Hala İstanbul’da bu şekilde faaliyet ve çalışma içinde devam ediyor. Ben Sayın Selami Bey ve eşleri ile yakın bir dostluğum ve saygım hala devam ediyor. Kendilerini medya üzerinden takip ediyorum, başarılarını alkışlayıp dua ediyorum. Şeref Beyle belki fazla görüşüp Selami Bey kadar yakın değilim ama onları da takip ediyorum.

       İzlenimim ve takibimde Ataklı ailesinin Altınok ailesini aratmayacak bir çalışma içinde görmek bizi mutlu etmektedir.

      İnsanların yaratılış ve yapı olarak Allah farklı istidat ve kabiliyetler vermiştir. Şeref Bey belki yapı olarak Selami Bey kadar sempatik olmayabilir. Ama son günlerde yaptığı geziler, bürokrasiyi yakın takip edişi fevkalade güzel.

      Kaymakam ve Vali yardımcıları ile yaptığı toplantıda işleri yerinde takip edin demesi, koltuğa yapışmayın anlamındadır.

      Sayın Ataklının ilk valiliğinin ilimiz olması zaten onu bu ille özdeşleştirip artık kendisini bir Aksaraylı olarak görecektir.

      Geçtiğimiz günlerde Selami Beyin Eşleri ile yaptığım görüşmede şu sözleri beni çok mutlu etti: “ Erdoğan Bey bizim ikinci memleketimiz Aksaray orasını hiç unutmayacağız” demesi kadar güzel bir duygu olabilir mi?

       Şuna inanıyorum ki, Gerek Sayın Şeref Bey ve eşleri Adile Hanımefendi bu ilden gittiklerinde güzel anı ve hatıralarla ayrılıp aynı duyguları paylaşacaktır. Ama Sayın Valimizin gittiği yerlerde halkımızı kucaklaması ve problemlerine çözüm üretmesi fevkalade güzel.