-

AEAH DE DİYABET HASTALARINA "GÖZ" EĞİTİMİ VERİLDİ

Göz Hastalıkları Uzmanı Uyar, eğitime katılan şeker (diyabet) hastalarına düzenli olarak göz muayenesi yaptırmalarını önerdi.

AEAH DE DİYABET HASTALARINA "GÖZ" EĞİTİMİ VERİLDİ
11 Temmuz 2018 - 09:34
Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyabet Okulu kapsamında gerçekleştirilen eğitimler aralıksız olarak devam ediyor.

Son olarak Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Enes Uyar tarafından diyabet (şeker) hastalarına diyabetin gözlerde oluşturabileceği komplikasyonlar anlatıldı.

         Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Enes Uyar tarafında yürütülen "Diyabet Hastalarına Göz Hastalıkları Eğitimi Verilmesi" projesi kapsamında,       B blok konferans salonunda gerçekleştirilen eğitime Aksaray merkez ve ilçelerinde yaşayan 24 diyabet hastası katıldı.  

         Şeker hastaları düzenli göz muayenesi yaptırın

         Göz Hastalıkları Uzmanı Uyar, eğitime katılan şeker (diyabet) hastalarına düzenli olarak göz muayenesi yaptırmalarını önerdi. Diyabetin gözlerde oluşturduğu hasarları tedavi etmenin, hastalığın gözlerde yapacağı komplikasyonları önlemekten daha zor olduğunu söyledi. Uyar, diyabetin gözleri nasıl etkilediği ve ne gibi belirtiler gösterdiğini anlatarak hastalardan gelen soruları da tek tek cevapladı.

         Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyabet Hemşiresi Hatice Bilen İpek’te, Diyabet Okulunun her ayın son Perşembe günleri toplandığını ve Diyabet eğitimine katılan şeker hastalarına, sırasıyla Dahiliye, Endokrinoloji, Göz Hastalıkları Uzmanları, Diyetisyen, Fizyoterapistler ve Diyabet hemşireleri tarafından düzenli eğitim verildiğini söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum