-

AEAH DE TAŞ KIRMA ÜNİTESİ (ESWL) HİZMETE BAŞLADI

Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde taş kırma ünitesi hizmet vermeye başladı.

AEAH DE TAŞ KIRMA ÜNİTESİ (ESWL) HİZMETE BAŞLADI
23 Ocak 2019 - 11:15
Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde taş kırma ünitesi hizmet vermeye başladı. Geçtiğimiz yıl hizmete girenAksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma HastanesindeVücut Dışı Şok Dalgalarıyla Taş Kırma(ESWL)ünitesi böbrek taşlarını yok edilebilecek. 

ESWL cihazlarının en büyük özelliği; hedeflenen taşa çok küçük odaklı şok dalgaları uygulayabiliyor olmasıdır. Bu sayede taş kırma işlemi hastalar için ameliyata gerek kalmadan ağrısız ve konforlu bir şekilde gerçekleşmektedir. Ayrıca şok dalgalarının küçük bir odakta toplanarak taşa uygulanması, çevre böbrek dokularında meydana gelebilecek hasarı önlemekte ve yüksek parçalama verimliliği sunmaktadır. Bu cihaz elektromanyetik olarak şok (ses) dalgaları oluşturmakta, bu sayede efektif bir şekilde ses dalgasını odak noktasına ulaştırmaktadır. Bu işlem sırasında cihaz çok az ses çıkarttığı için hastayı rahatsız etmemektedir.

Bu sistemi hamileler de, kanama bozukluğu olan hastalarda, kanama bozukluğuna sebep olacak ilacı kullanan hastalarda ve ciddi enfeksiyonu olan hastalarda uygulama şansımız yoktur. Bu sistem hastanın iyi seçilmesi ve ESWL’nin sınırlarının iyi bilinmesiyle başarı oranı ciddi oranda artmaktadır. Hastadaki başarı oranı taşın büyüklüğü, böbrekteki yerleşim yeri, taşın cinsi, hastadaki vücut kitle endeksi ve kullanılan enerjiye göre değişmektedir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum