-

AKSARAY BY-PASS AMELİYATINDA BÖLGE LİDERİ OLUYOR

Aksaray´da Göğüs kafesi açılmadan by-pas ameliyatı yapılacak Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs kafesi yarılmadan kalp ameliyatı yapmaya imkan tanıyacak olan modern Minimal İnvazif by-pass cerrahi seti alacak.

AKSARAY BY-PASS AMELİYATINDA BÖLGE LİDERİ OLUYOR
13 Haziran 2019 - 09:35
Türkiyede çok az sayıda hastanede bulunan ve  2 temmuzda ihaleye çıkılacak olan Minimal İnvazif  by-pass cerrahi seti adlı operasyon aletleri için gün sayıyor. 

Geçtiğimiz aylarda bilindiği üzere Türkiye genel bütçesinden  tıbbi ürünler satın almak için yapılcak  sağlık harcamalarına sadece  5 milyon tl bütçe ayrılmıştı, 

Aksaray Valisi, siyasetçileri ve  İl sağlık Müdürlüğü bürokratlarının gayretleriyle  Aksaray   büyük bir başarı gösterilmişti, Girişimler sonucu toplam 5 milyon lira  olan bütçenin 3 milyonluk kısımı nı Aksaray Hastanesi tıbbi ürünler alınması için ayrılmasını sağladılar

 Minimal İnvazif  by-pass cerrahi seti  ile onları kullanabilecek ekip  Orta Anadolu Bölgesinde bulunan KONYA, KAYSERİ, NEVŞEHİR, NİĞDE VE  KIRŞEHİR İllerimizin hiç birinde yok.

 Aksaray yakın zamanda sağlık alanında merkez üssü olacak . Aksaray Üniversitesinin Sağlık ve Spor konusunda  ihtisaslaşma belgesi almasıyla birlikte sağlık alanında ağırlığını hissettirerek SAĞLIKTA CAZİBE MERKEZİ olmaya hazırlanıyor.

Alınacak olan Minimal İnvazif  by-pass cerrahi seti ile Göğüs kafesi yarılmadan meme altı bölgesinde bir kaç cm delik açılarak tüm ameliyat işlemlerini birkaç kamera yardımıyla yapılabilecek.

Kalp ve damar hastalıkları ülkemizde en sık rastlanan kronik hastalıkların başında geliyor. Kalp damar hastalıkları tedavisinde ise özellikle son yıllarda Minimal İnvazif  by-pass cerrahi seti  ile yapılan by pass ameliyatları, hasta konforu iyileşmenin hızlığı açısından çok önemli bir avantaj.

- Ameliyat sonrası iyileşme açık cerrahiye göre çok daha hızlı olmaktadır. Bu hastanede daha kısa süre kalış, hastanın daha çabuk ayağa kalkması anlamına da gelmektedir.

- Küçük kesilerden ameliyat yapıldığı için operasyon sonrası hastalar daha az ağrı duymaktadır.

- Yapılan kesi alanı küçüldükçe, ameliyat sonrası görülen cerrahi alan enfeksiyonu daha az görülmektedir.

- 5-10 cm santimlik kesiler yardımıyla ameliyat yapıldığı için açık cerrahiye göre daha iyi kozmetik sonuçları alınabilmektedir.

- Ameliyatın küçük deliklerden optik sistemleri yardımıyla yapılışı açık cerrahiden çok daha net ve detaylı bir görüş alanı sağlamaktadır.

- Doku hasarı daha az olduğu için kan kaybı da minimal olmaktadır.

 

 

SAĞLIK ALANINDA KOMŞU İLLERE NAZARAN DAHA İYİ KONUMDAYIZ 

2018 MAYIS AYINDA DA AKSARAY´DA İLK KEZ KALP KAPAK AMELİYATI YAPILMIŞTI

 

BASINDA ´´ Son dönemlerde bypass (açık kalp) ameliyatlarının ivme kazandığı ASÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, ilk kez kalp kapağı ameliyatı yapıldı. diye´´  yer almıştı

ilk kalp kapağı ameliyatındaki hikaye ise şu şekilde gerçekleşmişti.

Nefes darlığı şikayeti ile hastaneye başvuran 58 yaşında ki Emine Eti´nin yapılan tetkiklerinde mitral kapağında ciddi yetersizlik olduğu tespit edildi. Ani olarak kalp yetmezliği ve solunum sıkıntısı gelişen hastaya ameliyat kararı verildi. Ameliyat öncesi hazırlıkları tamamlanan hasta, ASÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Hakan Bingöl, Op. Dr. Metin Yılmaz ve KVC ekibi tarafından ameliyata alındı. Başarılı geçen ameliyat sonucu, hastanın yetersiz olan mitral kapağı çıkartılarak, yerine mekanik protez kapak yerleştirildi

Geldiği günden beri Aksaray´ın öz evladı gibi çalışan Aksaray Başhekimi Prof.Dr. Hakan BİNGÖL alınacak cihazla hastaneye Bir yeniliği daha kazandırarak Aksaray´a ilkleri yaşatmaya devam ediyor.

.Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi  Başhekimliğine Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Hakan Bingöl, atanmasıyle  Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevine 27 Aralık 2017 tarihi itibarı ile resmen başlamıştı

27 Aralık 2017 de göreve başlayan Aksaray Üniversitesi  Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Bingöl kimdir?

1963 Ankara doğumlu olan Hakan Bingöl, 1987 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu.

Sırasıyla; 1988-1989 Eğirdir Verem Savaş Dispanseri, 1989-1990 Ankara Numune Hastanesi Hızır Acil Servis, 1990-1992 Hava Kuvvetleri Komutanlığı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı

1992-1997 Gülhane Askeri Tıp Akademisi Kalp ve Damar Cerrahisi AD Uzmanlık öğrenciliği AD, 1997-1999 Gülhane Askeri Tıp Akademisi Kalp ve Damar Cerrahisi AD Uzmanlığı, 1999-2005 Gülhane Askeri Tıp Akademisi Kalp ve Damar Cerrahisi AD Yardımcı Doçentliği yaptı.

2005 Gülhane Askeri Tıp Akademisi Kalp ve Damar Cerrahisi AD Doçentlik ünvanı alan Bingöl; 19 Nisan 2010 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri kadrosundan emekli oldu.

Emeklilik sonrası 2010 yılından itibaren çeşitli tarihlerde, Ankara Özel Yüzüncü Yıl Hastanesi, Uşak Medical Park Hastanesi, Karabük Medikar Hastanesi, Ankara Özel Çankaya Hastanesi, Başkent Üniversitesi Konya Eğitim Hastanesi, Özel Malatya Müjde Hastanesi, Tekirdağ Özel Yaşam Hastanesi ve Konya Özel Büyükşehir Belediye Hastanesinde Kalp- Damar Cerrahı olarak görev yapan Bingöl,

Profesör kadrosu ile 21 Kasım 2017 tarihinde Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahı olarak atandı.

2008 yılından itibaren uluslararası; Service d Imagerie, et de Radiologie Cardio Vasculaire, Hôpital Cardiologique, Lille, Fransa Abdominal aorta anevrizmaları endovaskülerstent girişimleri kursu, 2008 Vascular Surgery department Utrecht Un. Netherland. Torasik aorta endovasküler anevrizmaları stent girişim kursu, 2009 Vascular Surgery department Groningen Un. Netherland. Abdominal aorta endovasküler anevrizmaları stent girişim kurslarını başarı ile tamamlayan Bingöl, özel ilgi alanı olan Erişkin Kalp Cerrahisi Kalp kapak tamirleri, Periferik arter ve ven Cerrahisi ile Torasik ve Abdominal Aorta Endovasküler Stent Girişimleri konularında tecrübeli bir isim.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Üstün Hizmet ve Şerit rozet ödülü ile Türk Silahlı Kuvvetler Üstün Hizmet Ödülü sahibi olan Prof. Dr. Bingöl; Türk Kalp Damar Cerrahisi ve Türk Damar Cerrahisi Dernekleri üyesi.

Çok iyi derecede İngilizce ve orta derecede Fransızca bilen Prof. Dr. Bingöl, iki çocuk babası.

YORUMLAR

  • 0 Yorum