-

AKSARAY'DA 1545 KAZ 103 ÜRETİCİYE KURA İLE DAĞITILDI

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ek hizmet binasında üreticilere kura ile kaz dağıtımı gerçekleştirildi. Aksaray Kanatlı ve Kaz Yetiştiriciliği Kooperatifden temin edilen toplam 1545 adet kaz 103 kişiye dağıtıldı.

AKSARAY'DA 1545 KAZ 103 ÜRETİCİYE KURA İLE DAĞITILDI
20 Haziran 2019 - 15:40
Gerçekleştirilen kaz dağıtımı etkinliğinde söz alan İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav,’’Bilindiği üzere ilimiz hayvansal üretim ve hayvan sayısı bakımından ülkemizde ilk 10 il arasında yer almaktadır. Hayvansal üretimin bir kolu da Kanatlı hayvan yetiştiriciliğidir. Kanatlı hayvan yetişitirciliğinde son 3 yılda ilimizde ilerleme gösteren kaz yetiştirciliği önemli bir yer kapsamaktadır.İl Müdürlüğümüz olarak ilimizdeki çiftçilerimizin gelir düzeyini artırmak ,alternatif gelir kaynakları oluşturmak amacıyla sayın Valimizin himayesinde İl genel meclisi ve  İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği  bütçesinden müdürlüğümüze verilen ödeneklerle ve bakanlık projelerimizle üreticilerimize %70 -%100 hibeli olarak kaz dağıtımı gerçekleştirilmiş, 2019 yılında iç Anadoludaki tek kaz kesimhanesi Aksarayda kurulmuş ve kaz yetişiricilerimiz eğitilerek bir kooperatif  altında birleştirilmiştir.

Ayrıca bu bağlamda 2014 yılında il özel idaresi ve  il genel meclisi bütçesinden aktarılan ödenekle 10 aileye  400 adet  kazın  tamamı hibe olarak verilmiş olup; 2019 yılında ise Müdürlüğümüze tahsis edilen 100 bin TL ödenek çerçevesinde 103 üreticimize 1545 adet kaz yavrusu% 30çiftçi katkısı ile  bugün dağıtılacaktır.Yapılan hibe ve projelerle  ilimizde 5 yıl önce 10 bin adet olan kaz sayısı bugün 100 bin adete çıkmıştır. Amacımız bu sayıyı önümüzdeki 5 yıl içinde 500 bin adede çıkararak ilimizi kaz yetiştiriciliği konusunda merkez ve marka bir il yapmaktır.

       Ben bu vesile bütün tarımsal faaliyetlerimizi himayesinde yaptığımız sayın valimize ilimizdeki tarım ve hayvancılığın gelişmesine her zaman destek veren sayın milletvekillerimize ,sayın belediye başkanımıza ,sayın sayınrektörümüze, il başkanlarımıza bu sene müdürlüğümüze kaz dağıtımı konusunda ödenek ayıran sayın il genel meclisi başkanımıza ve değerli eski yeni  il genel meclisi üyelerimize , sayın il özel idaresi genel sekreterimize, tüm kurum müdürlerimize ,tüm  oda ve stk başkanlarımıza  basın mensuplarımıza  ve değerli çiftçilerimize teşekkür ediyor. Dağtılacak hayvanların bereketli olmasını temenni ediyorum.’’dedi.

     Gerçekleştirilen kaz dağıtım etkinliğine Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Kurum Müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda üretici katılılm sağladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum