-

AKSARAY'DA 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Kanlı Pelitten başlayan Aksaray Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi’nde sona eren kortej yürüyüşü yapıldı.

AKSARAY'DA 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
03 Aralık 2019 - 15:31
Yürüyüşe Aksaray Valisi Ali Mantı, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Engelliler ve aileleri, Daire Müdürleri, Kurum Müdürleri, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, engelli dernekleri ve vatandaşlar katıldı.

 

3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebeti ile gerçekleştirilen yürüyüş programında il protokolü Engelli bireyler kortejin başında Mehteran kıyafetleri ile Mehter Marşı eşliğinde yürüdü.

 

Yürüyüşün ardından Engelliler Derneği Başkanı Bekir Kaya “ Engelli engelsiz toplumda beraberce yaşamayı farkındalık oluşturmak için böyle programlar yapıyoruz. Aksaray’ımız bu yönde çok şanslı Valimiz, Belediye Başkanımız Emniyet müdürümüz hep beraberiz. Birlikte yürüyoruz. Birlikte oturuyoruz. Birlikte çalışacağız. Birlikte yaşayacağız. Bizim tek dileğimiz tek temennimiz bu toplumdan sadece ayrıştırma olmadan ayrıştırılmadan engelli engelsiz hep beraber bu toplumda hak ettiğimiz değeri alarak beraberce yaşamak istiyoruz. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Belediye Başkanı Evren Dinçer konuşmasında, “3 Aralık Dünya Engelliler günü şehrimizde de engelliler gününü kutlamaya yönelik faaliyetlerimiz başladı. Bu günün dışında zaten biz sizlerle sosyal faaliyetlerde beraberiz. Engellilerin yanındayız. Engellilerin sorunlarını, isteklerini, arzularını elimizden gelen bütün imkânlar çerçevesinde yerine getirmeye çalışıyoruz. Engellilerin toplum içerisindeki yeri son yıllarda artıyor. Hükümetimizin ve yerel yönetimlerimizin çalışmalarıyla ve vatandaşlarımızın destekleriyle oluyor. Bundan sonraki süreçte aynı şekilde devam edecek. Katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Aksaray Valisi Ali Mantı yaptığı açıklamada “ bizim milletimizde ayrımcılık hiçbir zaman olmadı. Çünkü biz inanan bir toplumuz kimsenin yarın başına ne gelecek bilemeyiz. Önemli olan toplumda birlikte ve beraber olarak merhametsizliğe kapılmadan hep birlikte beraber yaşayabilmek. Toplumda engelli engelsiz hep birlikte yaşama zorunluluğumuz var. Hiçbir şekilde ayrım yapmaya hakkımız yok. Engelliler için Devletimiz, Ülkemiz son yıllarda çok ciddi çalışmalar yapıyor. Her meslek grubunda engellilerimiz var. Devlet olarak yapmış olduğumuz hizmetler dünyanın birçok ülkesine göre standartların üzerinde. Türkiye’ de yapılan hizmetler çoğu ülkelerin üzerinde. Hep birlikte birlik ve beraberlik içinde olmak dileğiyle” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından il protokolü engelliler ile birlikte ellerindeki balonları havaya bırakmasıyla program sona erdi.

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum