-

AKSARAY'DA SALGIN GRİP TAVAN YAPTI, GÜNLÜK MUAYENE 3 BİN KİŞİYİ GEÇİYOR

Aksaray’da salgın halde etkili olan grip pek çok vatandaşın Eğitim ve Araştırma hastanesine koşarak muayene olmasına neden oluyor...

AKSARAY'DA SALGIN GRİP TAVAN YAPTI, GÜNLÜK MUAYENE 3 BİN KİŞİYİ GEÇİYOR
07 Ocak 2020 - 09:46
Aksaray’da salgın halde etkili olan grip pek çok vatandaşın Eğitim ve Araştırma hastanesine koşarak muayene olmasına neden oluyor.

Aksaray’da salgın halde etkili olan grip pek çok vatandaşın Aksaray Eğitim ve Araştırma hastanesine koşarak muayene başvurusunda bulunması ile sayının şaşırtıcı boyutlara ulaştığı öğrenildi. Hastane polikliniklerine bir günde tedavi için başvuranların sayısının 3 bini geçtiği öğrenilirken, bu rakamın büyük çoğunluğunun mevsimsel ve grip hastalıklarına dayalı rahatsızlık olduğu öğrenildi.

Halk arasında sıkça söylenen ve geçmişten günümüze kadar gelen ‘kar yağsa da mikroplar kırılsa hastalıklar yok olsa’ sözleri yine bu günlerde çarşı Pazar da dost meclislerinde en fazla duyulan sözler olduğu gözleniyor.

Mikropların kırılmadığı ve kar beklentisinin her geçen gün daha da arttığı günümüzde, hastaneye başvuruların adeta tavan yapması, mevsimsel hastalıklara karşı vatandaşların kendilerini korumaları istendi. Özellikle ellerin sık sık yıkanması, C vitamini ağırlıklı beslenmeye dikkat edilmesi önerilerin başında gelen kurallar olarak aktarıldı. 

 

Yeni Aksaray Gazetesi

YORUMLAR

  • 0 Yorum