-

AKSARAY EĞİTİM TARİHİNDE BİR İLK, AKSARAY'IN İL GENELİ ÖĞRETMEN AÇIĞI KAPANDI

Aksaray’da ilk atamalarda ve tek seferde 26 ayrı branştan, toplam 455 öğretmen ataması gerçekleştirildi.

AKSARAY EĞİTİM TARİHİNDE BİR İLK, AKSARAY'IN İL GENELİ ÖĞRETMEN AÇIĞI KAPANDI
31 Ağustos 2020 - 13:30
Aksaray’da ilk atamalarda ve tek seferde 26 ayrı branştan, toplam 455 öğretmen ataması gerçekleştirildi. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu yapılan atamalarla il geneli öğretmen açığı tek seferde kapandığını belirterek Aksaray’daki eğitim ordusuna bu kadar fazla, genç ve dinamik bir kadronun dâhil olmasının kendilerini çok sevindirdiğini ifade etti.

 

-İl geneli öğretmen açığı kapandı, etkin ve verimli birebir eğitim

 

Vali Aydoğdu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında; “26 branşta toplam 455 sözleşmeli olarak atanan öğretmenlerimizin ilimizde en az üç yıl hizmet yapma zorunluluğu var. Yapılan atama ile il geneli öğretmen açığı kalmadı. Eğitimin devamlılığı açısından bu çok önemli. Aksaray’da öğretmen kadrosunda norm açıkları yaşanmaması, öğrencilerin mağdur olmaması için yoğun çaba sarf edeceğiz. Böylece Aksaray’da daha etkin, verimli ve birebir eğitim yapılabilecek” dedi.

Yapılan yeni atamalarda 100 Özel Eğitim Öğretmeni bulunduğunu vurgulayan Vali Aydoğdu; kentin öğretmen açığının tek atamada 455 öğretmenin atanması ile kapandığını bu noktada büyük emekleri bulunan Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’a, Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederek Aksaray’ın eğitimde daha iyi yerlere gelmesi için hep beraber gayret göstereceklerini belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum