-

AKSARAY HALKI, 15 TEMMUZ HAİN DARBE GİRİŞİMİNİN 3'ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNDE TEK YÜREK OLDU

2016 yılı 15 Temmuz gecesi (FETÖ/PDY)örgütü tarafından Türkiye’nin milli birlik ve bütünlüğünü bozmaya yönelik gerçekleştirilmek istenen ve Türk Milleti’nin cesurca püskürttüğü darbe girişimi 3’üncü yılında tüm Türkiye’de olduğu gibi Aksaray’da da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Şehitlerrahmetle, gaziler minnetle anıldı.

AKSARAY HALKI, 15 TEMMUZ HAİN DARBE GİRİŞİMİNİN 3'ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNDE TEK YÜREK OLDU
16 Temmuz 2019 - 13:51
15 Temmuz darbe girişiminin 3. yıl dönümü ve ‘15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ nedeniyle Aksaray’da sabah saatlerinde başlayan anma etkinliği gün boyunca devam etti.

İlk program Ervah Kabristanlığı Aksaray Şehitliğinde başladı. Program, saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından Kuran’ı Kerim okundu. İl Müftüsü Cemalettin Bal dua okudu.

Duanın ardından Şehitlerimizin kabirleri ziyaret edildi. Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Evren Dinçer başta olmak üzere anma etikliğine katılan protokol üyeleri, şehit ailelerini ziyaret etti. Şehit kabirlerine karanfil bırakarak dua ettiler.

 

ULU CAMİ’DE MEVLİD OKUTULDU

15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi günü nedeniyle ikinci program Öğle namazından önce Şehitlerimiz için Kuranı Kerim okundu. Ardından şehitlerimizin ruhları için Mevlidi Şerif ve hatim duası okundu. Öğle namazı ve dua edildi.

 

Milli İrade Meydanında Aksaray Belediyesi tarafından akşam düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü” Programına Aksaray Valisi Ali Mantı, Belediye Başkanı Evren Dinçer, darbe girişiminde Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda şehit düşen Daire Başkanı Şehit Önder Güzel’in annesi Gülşen Güzel, Aksaray İl Jandarma Alay Komutanı Albak Fuat Anık, ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahın, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Çansever, Adalet Komisyonu Başkanı ve Ağır Ceza Reisi Seyfullah Sarıgül, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, MHP İl Başkanı Mustafa Çölkesen, STK başkanları ve daire müdürleri ile binlerce vatandaşkatıldı.

 

Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra Kuranı Kerim tilaveti ile devam eden programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması canlı olarak dinlendi.

 

VALİ ALİ MANTI; “BU HAİN VE AHLAKSIZ DARBE GİRİŞİMİNİ HEP BİRLİKTE LANETLİYORUZ”



 



5 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle meydanda gerçekleşen anma etkinlerinde konuşan Vali Ali Mantı; “Bugün hain darbe girişiminin 3. yıl dönümü. Hep birlikte bu hain ve ahlaksız darbe girişimini hep birlikte tekrar lanetliyoruz. Milletimizin gelecekte, istikbalde böyle hain ve ahlaksız darbe girişimlerine maruz kalmaması için hepimizi düşünmeye, milletimizi birlik ve beraberliğe davet ediyorum. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. Hepimiz bir ve beraber olduğumuz müddetçe hiçbir güç inşallah bizi yıkamayacaktır. Milletimiz var olsun. İnşallah yeni nesillerimiz böyle sıkıntılı günler yaşamasın. Milletimizin mayasının temiz olduğunu biliyoruz. Bu millet her zaman zor anlarda ayağa kalkmıştır. Hiçbir zaman ne içerdeki, ne de dışarıdaki hainlere pirim vermemiştir. Milletimizin bekası var olsun” dedi.

 

BELEDİYE BAŞKANI EVREN DİNÇER,  “15 TEMMUZDA MİLLETİMİZ DESTAN YAZMIŞTIR”



15 Temmuz Milli İrade Meydanında gerçekleştirilen anma etkinliklerinde kürsüye çıkan Belediye Başkanı Evren Dinçer, 15 Temmuz gecesi büyük ve güçlü bir millet olduğumuzu herkesin özelliklede hainlerin apaçık gördüğü söyledi. Başkan Dinçer, konuşmasının devamında; “15 Temmuz, milletimizin azim ve kararlılığı ile vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, milli birlik ve beraberliğin dünyaya bir kez daha gösterildiği bir destandır. Milletimizin bu gecede dünyaya demokrasisine ders vermiş ve destan yazmıştır. Bu destanın dünyada bir daha örneği yoktur.

Anayasal düzeni yıkmak, temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmak amacıyla FETÖ ve üyelerinin 15 Temmuz 2016 gecesi hain darbe girişimi,  ‘Söz Konusu Vatansa Gerisi Teferruattır’ diyerek meydanları dolduran asil milletimizin yazdığı kahramanlık destanı ile hüsrana uğratılmıştır.

100 yıl evvel önce vatanımızı işgal etmeye kalkıştılar. Gazi Mustafa Kemal önderliğinde hepsi bozguna uğratıldı. Şimdi onlar kendilerinin yapamadıklarını maşalarına yaptırmak istediler. İşte 15 Temmuz böylesi bir hesaplaşmanın son cephesiydi. Hain FETÖ 15 Temmuz’da büyük bir bozguna uğramıştır. Cumhurbaşkanımızın da deyişiyle bundan sonra da peydah olmayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle şanlı geçmişinde olduğu gibi 15 Temmuz’da da kutlu bir destan yazan milletimizin, Demokrasi ve Milli Birlik Gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Aziz milletimizin direnişinin 3. yıl dönümünde hain darbe girişiminin failini ve ihanet çetesini bir kez daha kınıyorum. Birlik ve beraberliğimizin sonsuza kadar devam etmesi ve daim olmasını diliyorum. 15 Temmuz gecesi devletimizin bekası için ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ diyerek şehadet şerbetini içen başta hemşerimiz Özel Harekât Daire Başkan Yardımcısı Şehit Önder Güzel, 15 Temmuz’un seyrini değiştiren Şehit Ömer Halisdemir başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimizi de minnetle anıyorum. Demokrasisine sahip çıkan başta hemşerilerim olmak üzere tüm milletimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

Yapılan konuşmaların ardından şehitleri anma programı çerçevesinde ünlü sanatçılar Ali Kınık, Dursun Ali Erzincanlı, Nurullah Güneşdoğdu ve İlahiyatçı –Yazar Ömer Döngeloğlu sahne aldı.

 

Başkan Evren Dinçer ve diğer protokol üyeleri programa katkı sağlayan sanatçılara plaket ve çeşitli hediyeler takdim ettiler.

 

VATANDAŞ MEYDANDA DEMOKRASİ NÖBETİ TUTTU



Ardından Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen ‘15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ programı çerçevesinde vatandaşlar meydanda demokrasi nöbeti tuttu.

Sabahın erken saatlerine kadar süren etkinlikler, sabah ezanının okunması ve katılımcıların sabah namazına eşlik etmesiyle son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum