-

AKSARAY İHH DAN 8. İYİLİK TIRI

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği 2019 yılının 8. iyilik tırını dua ile gönderdi. Türk Silahlı Kuvvetlerine kolaylıklar dileyerek konuşmasına başlayan İHH Başkanı Önder ÖZKAN, Barış Pınarı Harekatında milletçe tek yürek olmanın gerektiğini vurguladı. Bu harekatın diğerlerine göre en kapsamlısı olduğunu hatırlatan Özkan, operasyon ile terörün sona ermesini, böylelikle ülkemizin huzura kavuşmasını temenni ettiklerini söyledi

AKSARAY İHH DAN 8. İYİLİK TIRI
12 Ekim 2019 - 11:34
Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği 2019 yılının 8. iyilik tırını dua ile gönderdi. Türk Silahlı Kuvvetlerine kolaylıklar dileyerek konuşmasına başlayan İHH Başkanı Önder ÖZKAN, Barış Pınarı Harekatında milletçe tek yürek olmanın gerektiğini vurguladı. Bu harekatın diğerlerine göre en kapsamlısı olduğunu hatırlatan Özkan, operasyon ile terörün sona ermesini, böylelikle ülkemizin huzura kavuşmasını temenni ettiklerini söyledi.

 

KARDEŞLİK GEREĞİ



9 Yıldır adeta Suriye'nin bir hesaplaşma meydanı olduğunu, alakası olmayan onlarca ülkenin terör bahanesiyle yüzbinlerce masum insanı katlettiğini, çocukları yetim bıraktıklarını hatırlatan Özkan, Aksaray olarak ilk günden beri komşuluk, kardeşlik hukuku gereği yaraları sarma adına kendilerine yakışanı yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirtti.

 

YAZ, KIŞ ÇADIR HAYATI

 

İHH Başkanı Özkan: "Şubat ayından itibaren 1 milyon insanın İdlib'e sığınmasıyla, çadırlarda yaşayan insan sayısı yaklaşık 5 milyona ulaşmış durumda. Bu insanlar yaz, kış çadır ortamında hayata tutunmaya çalışıyorlar. Saldırılar nedeniyle üretim imkanı bulamayan mağdurlara elimizden geleni yerine getirmeye gayret ediyoruz. Biz yüzyıllardır dünyanın neresinde olursa, hangi millet, dil, din, ırk, mezhep, renkten olursa olsun yardım elini uzatan bir ecdadın torunlarıyız. Düşeni kınamak, ona gülmek yerine yarasını sarıp, karnını doyurup, ayağa kalkması için omuz veren bir milletiz. Bu yüzdendir ki, yüz yıllardır varlığımızdan rahatsız olanlar var ve üzerinde yaşadığımız toprakları bize dar etmeye çalışıyorlar. Bizler mazlumun yanında oldukça Allah'ın yardımı da bizle beraber olacaktır İnşaAllah." dedi.

 

TEŞEKKÜR



Tır uğurlamasına katılan Aksaray Belediyesi Meclis Üyesi Cem Elibol'a, Aksaray STK Platformu ve MÜSİAD Başkanı Eyüp Dağdaş'a, Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Emin Tetik'e, İnsan ve Toplum Derneği Başkanı Hasan Karip'e teşekkür eden Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder Özkan, bu minvalde desteklerini esirgemeyen tüm hayırseverlere mazlum Suriye halkı adına şükranlarını sundu.

 

YARDIMA DEVAM



Bölgede un, soba, kömür, çadır tefrişat malzemeleri vb. ihtiyaçların olduğunu hatırlatan Özkan, 9. iyilik tırını Ekim ayının sonuna doğru göndermeyi ümit ettiklerini söyleyerek, Aksaray'da yaşayan tüm iyilikseverleri yardıma davet etti.

Selçuklu Kur'an Kursu Sorumlusu Lokman Hocanın duası ile yardım tırı yola çıktı. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum