-

AKSARAY'IN DOKTOR SIKINTISINA ÇÖZÜM ARANIYOR

Bölgeyi ilgilendiren en önemli sorunlardan birisi Doktor eksikliği, Bağımsız Medya tarafından gündeme getirilen Doktor açığı haberi iyi bir sinerjiyle ele alındı ve gelişmelere göre mesaj net bir şekilde muhataplarına ulaştırılmış oldu.

AKSARAY'IN DOKTOR SIKINTISINA ÇÖZÜM ARANIYOR
03 Ağustos 2019 - 05:57
DOKTOR SIKINTISINA ÇÖZÜM ARANIYOR

Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu ve Ak Parti Aksaray Merkez ilçe başkanı Hamza Aktürk dün Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA ve Sağlık bakan yardımcısı Halil ELDEMİR 'e yapımı yarım kalan ek 200 kişilik hastane inşaatının bir an önce tamamlanmasını talep ettiler ayrıca basında yer alan bölgenin Doktor ihtiyacına çözüm üretilmesini istediler.

Bölgeyi ilgilendiren en önemli sorunlardan birisi Doktor eksikliği Bağımsız Medya tarafından gündeme  getirilen Doktor açığı haberi iyi bir sinerjiyle ele alındı ve gelişmelere göre mesaj net bir şekilde  muhataplarına ulaştırılmış oldu.

Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu ve Ak Parti Aksaray Merkez ilçe başkanı Hamza Aktürk dün Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA ve Sağlık bakan yardımcısı Halil ELDEMİR 'e yapımı yarım kalan ek 200 kişilik  hastane inşaatının bir an önce tamamlanmasını talep ettiler ayrıca basında yer alan  bölgenin Doktor ihtiyacına çözüm üretilmesini istediler.

 

Bakanlık ziyaretinden oldukça umutlu olduklarını ifade eden Aksaray Milletvekili  Cengiz Aydoğdu Türkiye’ nin her yerinde aynı sorunun olduğunu duyduklarını ancak sayın Bakandan 2019 yılında Orta Anadolu bölgesine daha fazla ilgi gösterileceğinin sözünü aldık dedi.

Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma hastanesine her yıl ortama 10 öğretim üyesi alırız diye daha önce   açıklama yapan  Rektör Prof. Dr. Yusuf ŞAHİN şu müjdeyi verdi;

‘’Biz, her yıl ortalama 10 öğretim üyesi alırız, demiştik. Sağlık Bakanlığı'nın Afiliasyon Protokolünü gecikmeli onaylamasından dolayı,  ilk öğretim üyemizi Haziran 2017'de alabildik.  26 aylık bir süre geçti. 38 öğretim üyemiz var. 18 öğretim üyesinin de atanma süreci bitmek üzere.

Haziran 2020'de toplam öğretim üyesi sayımız 90 olacak (yılda ortalama 30 öğretim üyesi yapıyor, bizim taahhüdümüz 10 idi) şekilde planlamamızı yaptık’’ dedi.

 Özetle, Üniversite olarak, verdiğimiz sözü, fazlasıyla yerine getirmeye çalıştık/çalışıyoruz

Aksaray Tıp Fakültesi Dekanı ve Hastane vekil  Başhekimi Namık Özkan'da  yüreklere su serpti şöyle söyledi .  Tıp Fakültemizin Aksaray halkına yönelik hizmetleri devam edecek. Bunun için hızlı şekilde akademik kadroyu oluşturmaya gayret ediyoruz. Aksaray’daki hastalarımızın ilerleyen süreçte tedavi için şehir dışına çıkmasına gerek kalmayacak bir sistemi kurmaya gayret ediyoruz. Diğer öğretim üyelerimiz de gelip görevlerine başladıklarında, Tıp Fakültemizde yapılan Operasyonunlar da çeşitlenecek” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum